ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 6. kolo

Rosice vedou po výhře ve Vyškově 7:1 tabulku s náskokem tří bodů. Slavia Praha ztratila body doma s KC Zlínem. Nejlepší výkon kola zahrála hráčka KK Vyškov Zuzana Honcová, která porazila 644 kuželek.

Dvě výhry domácích družstev, dvě výhry hostů a jedna remíza, to je bilance šestého kola soutěže. Venku vedoucí celek tabulky zvítězil na drahách Vyškova, který je v tabulce nadále poslední bez zisku bodu. Ze Žižkova si překvapivě odvážejí body po těsné výhře 5:3 o 17 kuželek hráčky KC Zlín. Dělbou bodů skončilo utkání ve Valašském Meziříčí, kde se představily hráčky SKK Náchod A. Tabulku vedou po tomto kole nadále Rosice stále bez ztráty bodu a náskokem tří bodů na SKK Náchod a TJ Valašské Meziříčí. Rovněž konec tabulky se nezměnil. Předposlední Spartak Přerov zatím získal jeden bod a poslední KK Vyškov je stále bez bodů.

V šestém kole padlo osm šestistovek. Jasně nejlepší výkon zahrála ve Vyškově domácí hráčka Zuzana Honcová, která porazila 644 kuželek. Dalo se na to dívat. Nejlepší hráčka celkového pořadí jednotlivkyň Natálie Bínová Slovan Rosice zahrála druhý nejlepší výkon kola, když porazila 616 kuželek. Třetí nejlepší výkon zahrála hráčka TJ Valašského Meziříčí Markéta Vlčková výkonem 611 poražených kuželek. Po tomto kole se pořadí jednotlivkyň na čelních místech nezměnilo. Vedoucí trojka má průměr z průměrů nad šesti sty. Vede Natálie Bínová Slovan Rosice 620,67 před stájovou kolegyní Alenou Kantnerovou 603,08 a hráčkou Slavie Praha Lindou Lindman 601.50.

Hráčky Spartaku Přerov držely v Jihlavě po dvě třetiny utkání naději na úspěch, ale výborné výkony domácích hráček Jany Braunové a Kamily Jirsové v závěru zápasu vývoj utkání otočily a Jihlava nakonec zvítězila 5:3 o 17 kuželek. Před závěrečnou části utkání vedl Přerov 3:1 o 59 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Kamila Jirsová 599 a jen o jedinou kuželku byla horší její spoluhráčka Jana Braunová. Za Přerov zahrála nejlépe Šárka Nováková, která porazila 586 kuželek.

Hodně vyrovnané utkání se hrálo ve Valašském Meziříčí, kam zajíždělo družstvo SKK Náchod A. Domácí hráčky braly čtyři body, ale v konečném účtování měly na svém kontě poraženo o 20 kuželek méně než jejich soupeřky. Před závěrečnou části měly domácí hráčky na svém kontě 29 kuželek. Výborné výkony hráček Náchoda Anety Cvejnové 607 a Nikoly Portyšové 605 v závěru utkání znamenaly, že utkání skončilo nerozhodně 4:4. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Markéta Vlčková, která porazila 611 kuželek.

Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice na drahách posledního celku tabulky KK Vyškova bez větších problému zvítězil 7:1, když jediný bod pro domácí celek uhrála až v závěru utkání Zuzana Hocová, která porazila 644 kuželek. První šedesátka 344. Nejlepší výkon z hostujícího celku zahrála Natálie Bínová, která porazil 616 kuželek.

Hráčky KC Zlín si odvážejí ze Žižkova oba body po výhře 5:3 o 17 kuželek nad Slavii Praha.  Každé družstvo získalo ze hry po třech bodech, a tak o výhře rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě o 17 více hráčky Zlína. Rozhodovala až poslední dráha. Domácí hráčky měly na svém kontě plus šest kuželek. Závěr neustály. Prohrály 23 kuželek a bylo rozhodnuto. Helena Gruzsková dala poslední dráhu 118 při plných pouhých 73 kuželek.

V souboji nováčků soutěže béčko SKK Náchoda dokázalo poprvé v soutěži zvítězit na domácí dráze a připsalo si tak na svoje konto druhou výhru, když přehrálo Centropen Dačice 6:2 o 29 kuželek. Domácí hráčky měly výborný vstup do utkání. Oba duely vyhrály a vedly o 34 kuželek. V dalším vyrovnaném průběhu náchodské hráčky udržovaly vedení a zcela zaslouženě zvítězily. Nejlepší výkon zahrála domácí hráčka Dana Adamů, která porazila 581 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Tereza Křížová výkonem 570 poražených kuželek.

Datum: 11. 11. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa