ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 15. kolo

KK Zábřeh vede po tomto kole tabulku s náskokem dvou bodů na Sokol Duchcov. V patnáctém kole padlo 21 šestistovek.

Další kolo soutěže přineslo čtyři výhry domácích družstev a dvě utkání v Dačicích a Vyškově skončila nerozhodně. Na čele tabulky se nic podstatného nezměnilo. Hráči KK Zábřeh i Sokola Duchcov využili domácí prostředí k zisku obou bodů. Tabulku tak vede KK Zábřeh s náskokem dvou bodů na Sokol Duchcov. Třetí je Lokomotiva Trutnov, který má na svém kontě sedmnáct bodů a ztrácí na druhý Duchcov tři body. Na konci tabulky jsou na posledním místě hráči Slovanu Rosice, kteří mají na svém kontě osm bodů s ztrácí na předposlední Dobřany dva body.

Jednotlivci se činili. Padlo 21 šestistovek, a to je zatím nejvíce v tomto soutěžním ročníku. Nejlepší výkon kola zahrál v Duchcově domácí hráč Zdeněk Ransdorf kde porazil 632 kuželek. Hráč TJ Třebíč Lukáš Vik porazil ve Valašském Meziříčí 628 kuželek a díky tomuto výkonu se posunul na třetí příčku v pořadí jednotlivců. Druhý je Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí a pořadí nadále vede Michal Pytlík Spartak Přerov. Do pořadí mohou promluvit hráči, kteří jsou pod čarou a chybí jim počet odehraných kuželen.

Sokol Duchcov doma proti Českým Velenicím nezaváhal. Jeho hráči porazili pět šestistovek a převálcovali svého soupeře 7:1 rozdílem 212 kuželek. Jediný bod pro České Velenice uhrál po nejlepším výkonu hostujícího celku Branislav Černuška, který porazil 605 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Zdeněk Ransdorf, který porazil 632 kuželek.

Smírně se rozešli se ziskem jednoho bodu KK Vyškov a Slovan Rosice. V dramatickém utkání do posledního hodu rozhodla o zisku bodu jediná kuželka, o kterou nahráli domácí hráči víc jak jejich soupeř. Rosice uhráli čtyři výhry ve vzájemných duelech. Domácí hráči v závěrečné části utkání na tom nebyli nejlépe. Na body kuželky prohrávali a nevypadalo to pro ně dobře. Na poslední dráze se vzchopili a po výkonech 158 a 156 na 130 a 125 svých soupeřů smazali ztrátu poražených kuželek a konečný rozdíl ve prospěch Vyškova.

Centropen Dačice hostil SDS Sadskou a toto utkání rovněž skončilo remízou. Tady byl průběh zápasu jiný než ve Vyškově. Domácí hráči si připsali na svoje konto čtyři bod, ale hosté díky výraznějším výhrám v závěru utkání smazali náskok domácích v poražených kuželkách na konečný rozdíl plus 25 kuželek ve prospěch hostujícího celku. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Václav Schejbal, který porazil 621 kuželek.
Z domácího celku byl nejlepší Jiří Němec po výkonu 609 kuželek.

Klokani z Dobřan hostili Spartak Přerov v utkání, ve kterém zvítězili 7:1. Přerov v konečném součtu ztrácel pouze 22 kuželek. Ztrátu v poražených kuželek korigovali hosté až v závěru zápasu, kde smazali ztrátu o 75 kuželek. Nejlepší výkon zápasu 625 kuželek zahrál hostující hráč Michal Pytlík. Z domácího celku byl nejlepší Josef Fišer nejm., který porazil 621 kuželek.

KK Zábřeh hostil Lokomotivu Trutnov. Hoste drželi po dvě třetiny s domácím celkem krok. Před závěrečnou části utkání byl stav 2:2 a domácí ztráceli na svého soupeře 11 kuželek. Závěr zápasu vyzněl jasně pro domácí. Oba jeho hráči získali oba body a nahráli 77 kuželek, a to znamenalo výhru domácích 6:2 o 66 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Tomáš Dražil, který porazil 619 kuželek. Z hostujícího celku zahrál nejlépe Marek Žoudlík, který porazil 611kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hostilo TJ Třebíč. Domácí nenechali nic náhodě a v utkání zvítězili 6:2 rozdílem 80 kuželek. Domácí hráči pokořili tři šestistovky, Nejlepší byl Tomáš Juřík výkonem 623 poražených kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující Lukáš Vik, který porazil 628 kuželek.

Datum: 18. 2. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa