ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

SP jednotlivců – druhý den

Po juniorech a juniorkách vstoupí dnes do turnaje také hráči a hráčky obou dospělých kategorií. Naplánovaná jsou, stejně jako včera, první kola a čtvrtfinále. Od 9:30 začne Nikola Tatoušková, následně od 10:40 nastoupí Natálie Topičová a jako poslední český zástupce by se měl ve 14:10 představit Jaroslav Hažva.

Čeští fanoušci se budou moct tentokráte upínat hned ke třem nadějím. V první rundě se do nevyzpytatelných vyřazovacích bojů vrhne Nikola Tatoušková, jejíž soupeřkou bude slovinská jednička Eva Sajko, která letos prožívá v rakouském Neunkirchenu velice povedenou sezónu. Obě hráčky se spolu střetli poměrně nedávno. Na loňském MS v Estonsku byla v osmifinále úspěšnější česká reprezentantka.

Jako druhá půjde do akce Natálie Topičová, která se utká s Maďarkou Hari Boglarkou, stříbrnou medailistkou z estonského šampionátu. V dalším kole bude na vítězku duelu čekat buď Julia Huber (Rakousko), nebo slovenská naděje Alexandra Duračková.

Mezi muži nás bude reprezentovat Jaroslav Hažva. O postup do další fáze soutěže si to rozdá ve federálním derby s Peterem Nemčekem. Jarda podává v aktuální sezóně velice dobré výkony, vede interligové pořadí jednotlivců, a dokonce se na pouhé čtyři kuželky přiblížil magické hranici 700 kuželek. V případě postupu by narazil na lepšího z dvojice Alen Kujundžić (Chorvatsko), Zsombor Zapletan (Maďarsko).


Datum: 11. 2. 2023 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jaroslav Zahrádka