ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 6. kolo

Slovan Rosice drží nadále čelo tabulky po výhře v Přerově. Ani vynikající výkon Kateřiny Pytlíkové, která porazila 640 kuželek nepomohl domácím k zisku bodů.

V tomto kole si připsaly na svoje konto dvě výhry domácí týmy a dvě hosté. Utkání v Jihlavě skončilo nerozhodně. Oba celky z prvních dvou pozic tabulky hrály venku. Rosice zvítězily v Přerově a pražská Slavie veze body z Rokycan.

V šestém kole padly dvě šestistovky. Ani vynikající výkon 640 poražených kuželek Kateřiny Pytlíkové nestačil domácím na zisk bodů. Hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová porazila v Přerově 624 kuželek. Těsně pod šestistovkou zůstaly svými výkony Aneta Cvejnová, který porazila v Jihlavě 597 kuželek a ve Zlíně domácí hráčka Bohdana Jankových výkonem 595. Ta drží vedení v pořadí jednotlivkyň, když jako jediná drží průměr z průměrů vyšší jak šest set poražených kuželek.

Po tomto kole vedou tabulku hráčky Slovan Rosice s náskokem dvou bodů na Slavii Praha. Třetí TJ Valašské Meziříčí má na svém kontě stejný počet bodů jako Slavie Praha. Ta konci tabulky jsou nadále celky SKK Rokycany a SKK Jičín, které stále na svoji první výhru čekají.

Jihlava hostila v tomto kole SKK Primátor Náchod. V sestavě domácího celku chyběla jejich nejlepší hráčka Jana Braunová. Jihlavské hráčky tato skutečnost v úvodu utkání nijak neovlivnila. V úvodu i ve střední fázi utkání putovaly všechny body na konto domácích. Před závěrečnou části zápasu vedla Jihlava 4:0 při náskoku 49 kuželek. Závěr utkání ovládly hostující hráčky. Velice rychle umazaly ztrátu v poražených kuželkách a když Aneta Cvejnová i Nikola Portyšová vyhrály svoje duely 3:1 byla z toho remíza 4:4, když náchodské hráčky porazily o 53 kuželek více jako domácí.

TJ Valašské Meziříčí hostilo KK Vyškov. Po vyrovnané úvodní části ovládly domácí hráčky střední část, kde si na svoje konto připsaly oba body a nahrály do plusu 102 kuželek. Před závěrečnou částí vedly domácí 3:1 o 106 kuželek. V závěru utkání hostující hráčky Pavla Fialová i Zuzana Honcová svoje duely po dobrých výkonech vyhrály. Smazat náskok domácích hráček se jim nepodařilo, a tak oba body zůstaly doma po výhře 5:3 o 70 kuželek.

SKK Rokycany, které na svoji první výhru v soutěži stále čekají hostily druhý celek tabulky Slavii Praha. Ani v tomto utkání na body nedosáhly. Úvod utkání byl vyrovnaný. Oba celky braly po bodu. Slavie měla k dobru 50 kuželek. Ve střední části utkání ve vyrovnaných duelech získaly oba body hráčky Slavie Praha Helena Gruzsková se Šárkou Markovou, které navýšily před závěrem utkání náskok na 76 kuželek. V závěrečné neslané nemastné fázi utkání připsala na konto Slavie čtvrtý bod Vlasta Kohoutová a bylo rozhodnuto. Slavie nakonec zvítězila 6:2 o 102 kuželek.

Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice zajížděl ke svému dalšímu utkání do Přerova. Rosické hráčky šly v úvodu utkání po slabších výkonech domácích do jasného vedení 3:0 o 138 kuželek. V druhé části utkání zahrály podstatně lépe, ale na otočení vývoje utkání to nestačilo. Nepomohl ani vynikající výkon Kateřiny Pytlíkové, která porazila 640 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Natálie Topičová po výkonu 624 poražených kuželek. Rosice v utkání zvítězily 6:2 o 39 kuželek.

Poslední celek tabulky SKK Jičín zajížděl do Zlína a ani tam neuspěl. Zlínské hráčky povolily Jičínu pouze zisk jediného bodu, když ve střední části utkání hostující Helena Šámalová po výkonu 583 přehrála 3:1 Petru Šustkovou. Zlín tak v tomto utkání zvítězil 7:1 o 88 kuželek. Z domácího celku byla v tomto utkání nejlepší Barbora Jankových, která porazil 595 kuželek.

 

Datum: 12. 11. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa