ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezistátní utkání Německo - Česko U23

O uplynulém víkendu proběhla poslední příprava juniorské reprezentace před estonským MS.

Poslední příprava juniorské reprezentace před mistrovstvím světa se odehrála v německém Stollbergu. Čeští reprezentanti se střetli se stejně starým výběrem Německa. Jak junioři, tak juniorky odehráli modelové utkání. Dále byly v programu sprinty a tandemy. Zápisy z obou utkání jsou k dispozici níže. Junioři svůj souboj prohráli, naopak juniorky v novém národním rekordu Němkám nedaly příliš šanci. Dařilo se i v doprovodných disciplínách, když Barbora Pýchová vyhrála sprint a Anna Štraufová s Jaroslavem Bulantem tandemy mix. K průběhu celého mezistátního utkání nám poskytl vyjádření trenér juniorek Jan Endršt.

O víkendu 6.-8. května jsme byli pozváni na mezistátní utkání s německou reprezentací U23 a U18. Akce měla za cíl prověřit aktuální formu všech nominovaných hráčů a srovnat jejich výkonnost s obtížným soupeřem. Němečtí kolegové vybrali kuželnu v nedalekém Stollbergu (cca 80 kilometrů severně od Karlových Varů, pozn. red.). Kuželna byla od firmy Pauly a až na kuželky bez kuliček byla materiálově srovnatelná s kuželnou na nadcházejícím MS v Estonsku.

V sobotu dopoledne bylo na řadě utkání juniorů plus jednoho dorostence. Německá výprava byla také ve složení 7 juniorů a 1 dorostenec. Němci nenechali nic náhodě a hned do první dvojice postavili své největší eso Tima Brachtela, kterému David Urbánek odolával jen na první dráze. Brachtel pak předvedl nejlepší výsledek utkání 667 kuželek, kterému se z našich přiblížil pouze Honza Mecerod s výkonem 626 kuželek. Němci plně využili domácí prostředí a ukázali své kvality naplno. Zvítězili vysokým rozdílem 195 kuželek. Avšak čtyři šestistovky od Davida Urbánka, Tomáše Juříka, Honzy Meceroda a Jardy Bulanta jsou dobrým příslibem pro MS a ostatní kluci se jistě budou snažit této čtveřici přiblížit.

Odpoledne bylo na řadě utkání holek. Domácí měly opět silný začátek, ale naše se nenechaly rozhodit a zdatně konkurovaly. Významně tomu pomohl i osobák Aničky Štraufové (619). Pěkný souboj přichystala druhá dvojice v podání Saskie Gubitz s Káťou Majerovou. Výsledek 624:620 pro Káťu mluví za vše. A když dokázala vyhrát i Bára Janyšková, byl celkový stav příznivý pro naše barvy. Závěr obstaraly Kamila Jirsová s Barčou Pýchovou. Obě předvedly kvalitní hru a pevné nervy a dotáhly své duely do vítězného konce.  Výsledek 7:1 o a celkový výkon družstva 3590:3493 je milou pomstou kluků. Holky tímto výkonem zároveň vytvořili nový český rekord juniorských družstev ve složení: Štraufová 619, Provazníková 587, Majerová 624, Janyšková 564, Jirsová 595, Pýchová 601.

V neděli byly na řadě soutěže ve sprintech a tandemech mix. Němci ukázali svou sílu I ve sprintech a hned v prvním kole a vyřadili všechny naše koně. Z holek uspěla jen Barča Pýchová, která velmi kvalitními sprinty (až na jednu výjimku všechny přes 100 kuželek) dokráčela k celkovému vítězství bez ztráty dráhy. V tandemech se opět osvědčila dvojice Štraufová – Bulant, které ve finále vyhrála na náhlou smrt. Ocenit musíme i výkon dvojice Klára Tobolová – Honza Mecerod, která statečně odolávala nejlepší německé dvojici Brachtel – Zimmermann a vypadla až na náhlou smrt 15:16.

Celou akci hodnotíme pozitivně. Kuželna byla kvalitně připravená a hráči si mohli vyzkoušet jak dráhy, tak i velmi náročnou atmosféru. Všichni vyvíjeli maximální úsilí. Abych jen nechválil, musím zkonstatovat, že náhlá smrt v podání našich hráčů byla doslova smrt. Nepodařilo se nám trefit vice jak jednu ulici ze tří hodů a s tím opravdu nemůžeme vyhrát. Věřím, že se z toho pro MS hráči ponaučí a zúročí získané zkušenosti ve svůj prospěch.


   

plakát k mezistátnímu utkání a společné foto české reprezentace

Fotogalerie z mezistátního utkání Německo - Česko

 

Datum: 11. 5. 2022 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek