ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 16. kolo

Hráčky Slovanu Rosice vedou i po tomto kole tabulku s náskokem šesti bodů. Po zaváhání Olgy Hejhalové v Rokycanech vede pořadí jednotlivkyň po tomto kole Nikola Tatoušková ze Slovanu Rosice.

O tomto víkendu odehráno celé šestnácté kolo a plus dvě dohrávky devátého kola a jedna desátého kola. Navrch měly hostující celky. V normálním kole zvítězily ve třech utkáních. Dva zápasy vyhrály domácí družstva. V nedělních dohrávkách byly stoprocentně úspěšné hostující celky. Po sobotě máme rovněž naplánovány všechny dohrávky. Děkuji všem vedoucím družstvům, vím, že to v této době není vůbec jednoduché.

O tom, kdo získá mistrovský titul je po tomto kole skoro jasné. Teoretickou šanci má ještě Slavie Praha, ale tato šance je z říše snů. Rosice by musely všechny zbývající utkání prohrát. Slavie Praha a Slovan Rosice mají před sebou ještě pět utkání. Boj o další medailové posty bude po domácích prohrách SKK Rokycan a SKK Náchod v tomto kole hodně dramatický. SKK Rokycany prohrály doma i nedělní dohrávku se Slavii Praha. Konec tabulky při nestejném počtu odehraných utkání je rovněž hodně nepřehledný. Sestupem jsou ohroženy čtyři celky.

Šestistovek padlo v tomto kole sedm. V nedělních dohrávkách žádná. Nejlepší výkon zahrála v tomto kole hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová, která v Náchodě porazila 627 kuželek. Druhý výkon kola zahrála Šárka Marková ze Slavie Praha, která v pražském derby proti Konstruktivě porazila 626 kuželek. Pořadí jednotlivkyň doznalo po tomto kole změn. Vedoucí hráčce celkového pořadí Olze Hejhalové se v Rokycanech nedařilo zcela podle jejich představ. Ztratila proti minulému kolu cca osm průměrových kuželek (na 604,20) a přenechala první místo hráčce Slovanu Rosice Nikole Tatouškové (605,23). Třetí v pořadí je další hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová (598,59).

Rosice hrály v Náchodě a nedaly domácím hráčkám nejmenší šanci na případný úspěch. Domácí celek zachránil od kanára Martina Hrdinová, která uhrála remízu s Nikolou Tatouškovou na výkon 594 poražených kuželek. V závěru utkání dominovaly hostující hráčky. Naďa Dobešová rovných šest set a Alena Kantnerová 615. KK Jihlava pokračovala i v tomto kole v Rokycanech ve šňůře výher. Jihlavě se dařilo. Zvítězila 6:2 o 147 kuželek. Výborný výkon podala Jana Braunová, která porazila 605 kuželek. V nedělní dohrávce hostila Jihlava SKK Náchod a nestačila. Náchod tak přerušil sérii výher Jihlavy a odváží si dva body po výhře 5:3.  V souboji družstev z konce tabulky dominovaly hráčky KC Zlín, které přehrály KK Blansko 7:1. Čestný bod pro hostující celek uhrála Zdeňka Ševčíková. Hráčky Blanska si vylepšily náladu v nedělní dohrávce v Přerově v utkání nevalné úrovně. Zvítězily 5:3, když domácí hráčka Zuzana Machalová odehrála jen jednu dráhu a na druhé pouze plné. Příčinou byly zdravotní problémy. Slavia Praha ovládla v sobotu pražské derby, když přehrála Konstruktivu 6:2 o 207 kuželek. Pouze dva dobré výkony na straně Konstruktivy nemohly na výhru v žádném případě stačit. Za Slavii zahrála nejlépe Šárka Marková, která porazila 626 kuželek a Olga Hejhalová 609. Nejlepší výkon za Konstruktivu zahrála Jana Čiháková, která porazila 597 kuželek. V nedělní dohrávce v Rokycanech byla Slavie opět lepší. Zvítězila 6:2 o 47 kuželek. V dramatickém závěru Zvítězila Olga Hejhalová o jedinou kuželku nad Terezii Krákorovou na výkon 557. Získala bod, ale díky slabšímu výkonu přišla o vedení v pořadí jednotlivkyň.

 

Datum: 19. 3. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa