ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 15. kolo

Nic nového pod sluncem. Tabulku vedou po tomto kole i nadále hráčky Slovanu Rosice s náskokem čtyř bodů na SKK Rokycany. Rosice mají navíc tři odložených utkání k dobru. O jedinou šestistovku se v tomto kole zasloužila Helena Gruzsková ze Slavie Praha, která porazila v Přerově 609 kuželek.

Patnácté kolo nepřineslo výrazné změny do pořadí týmu v tabulce. Domácí celky zvítězily ve třech utkáních, hostující ve dvou. Čtvrteční dohrávku 11.kola vyhrál domácí Přerov. Tabulku vedou i po tomto kole hráčky Slovanu Rosice s náskokem čtyř bodů na druhé Rokycany. Rosice mají navíc tři dohrávky odložených utkání před sebou. Tři kola před koncem soutěže je o zisku titulu s největší pravděpodobností rozhodnuto.

V tomto kole padla jediná šestistovka, o kterou se zasloužila Helena Gruzsková ze Slavie Praha, která v Přerově porazila 607 kuželek. Díky tomuto výkonu se posunula na třetí příčku v pořadí jednotlivkyň průměrem z průměrů 595,37. Na druhém místě je i nadále Nikola Tatoušková Slovan Rosice průměrem 607,48. Vedení i po tomto kole drží Olga Hejhalová Slavie Praha 612,50.

KK Jihlava pokračovala ve vítězné šňůře i v tomto kole i když výhra byla hodně těsná. Hráčkám KC Zlína k zisku bodů mnoho nechybělo. V konečném součtu prohrály 5:3 o 16 kuželek. V závěru utkání se jihlavským hráčkám nedařilo dle jejich představ a Zlín postupně ukrajoval z náskoku domácích. Nakonec na kontě Jihlavy zůstalo plus 16 kuželek. KK Blansko si připsalo na svoje konto teprve druhé vítězství v soutěži, když porazilo 6:2 SKK Náchod o 15 kuželek. Nejlepší výkon v utkán zahrála hráčka SKK Náchod Aneta Cvejnová, která porazila 598 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Eva Wendl výkonem 582 kuželek. Konstruktiva Praha hostila druhý celek ligové tabulky SKK Rokycany. SKK Rokycany ovládly úvod utkání, kde získaly dva body a náskok 85 kuželek. Ve střední části zápasu byly lepší domácí hráčky, které srovnaly na 2:2 díky výhrám na pomocné body 3:1. Z náskoku v poražených kuželkách umazaly pouze 14 kuželek. Závěr zápasu byl vyrovnaný. Oba celky získaly bod, a tak rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě o 54 více hostující Rokycany, které si tak upevnily druhé místo v tabulce. Spartak Přerov hostil Slavii Praha. Domácí hráčky získaly dva body pouze ve střední části, po které srovnaly stav utkání na 2:2 a vedly o 26 kuželek. Drtivému nástupu dvojice Helena Gruzskové 609 a Olgy Hejhalové 590 domácí hráčky neodolaly. V konečném součtu prohráli 6:2 o 71 kuželek. Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice si bez větších problémů poradil s TJ Valašským Meziříčím, když zvítězil 6:2 o 88 kuželek. Hostující hráčky držely úvodu a střední části zápasu s domácími v zisku bodů krok. Prohrávaly o 44 kuželek. V závěru zápasu již vyšly bodově na prázdno. Nejlepší výkony v utkání podaly domácí hráčky Alena Kantnerová 591 a Natálie Topičová 590. Z hostujícího celku byla nejlepší Klára Tobolová, která porazila 585 kuželek.

Ve čtvrteční dohrávce 11. kola mezi Spartakem Přerov a KC Zlínem byly o poznaní lepší domácí hráčky, které zvítězily 5:3 o 50 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála Michaela Beňová, která porazila 573 kuželek. Její spoluhráčka Martina Janyšková byla jen o jedinou kuželku horší. V hostujícím celku byla nejlepší Michaela Bagari, která porazila 573 kuželek.

Datum: 13. 3. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa