ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 18. kolo

SKK Hořice i po tomto kole na čele tabulky. Centropen Dačice na druhém místě ztrácí jeden bod a má odložené utkání k dobru.

Opět odehráno kompletní kolo včetně jedné dohrávky. Domácí celky se radovaly z vítězství pouze ve dvou utkáních. Hosté zvítězili ve čtyřech a rovněž dohrávku v Táboře ovládli hráči hostujícího družstva Centropenu Dačice.   Tabulku nadále vedou SKK Hořice, po tomto kole již jen s jednobodovým náskokem na Centropen Dačice, které mají ještě jedno odložené utkání k dobru. Na sestupových postech jsou i po tomto kole TJ Valašské Meziříčí na jedenáctém a Lokomotiva Tábor na dvanáctém místě.

Šestistovek padlo v tomto kole třináct a z toho na kuželně v Dobřanech šest.  Tam byly také dosaženy nejlepší výkony kola. Domácí hráči Jiří Baloun 635 a Jiří Vícha 625. Ani takové výkony nestačili Klokanům na výhru. Pořadí jednotlivců dle průměru z průměru se ani po tomto kole na předních místech nezměnilo. I nadále vede Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov 634,98 před Davidem Urbánkem 607,40 a Mojmírem Holcem z Centropenu Dačice 604,43.

KK Vyškov přenechal oba body Lokomotivě České Velenice, když jeho hráči uhráli jediný bod, o který se zasloužil Petr Pevný výhrou nad Ladislavem Chmelem. Utkání poměrně vyrovnaných duelů, ze kterých lépe vycházeli hostující hráči. Sokol Duchcov hostil TJ Třebíč a od úvodních hodů bylo jasno. Hned v úvodu si domácí hráči vytvořili vedení 2:0 o 90 kuželek. Ve střední části nastoupil po zdravotní přestávce za Třebíč Kamil Nestrojil a nezklamal. Po dobrém výkonu jako jediný z hostujícího celku uhrál bod. I v závěru po vyrovnaných duelech brali oba body domácí hráči a o jasné výhře Duchcova nebylo pochyb. Lokomotiva Tábor hostila v tomto kole vedoucí celek tabulky SKK Hořice. Úvod utkání ovládli hráči hostujícího celku. David Urbánek 616 a Radek Kroupa 595. Zisk dvou bodů a náskok 106 kuželek. Po vyrovnané střední části ovládli závěr domácí hráči, ale korigovat ztrátu v poražených kuželkách se jim nepodařilo, přestože Karel Smažík porazil 600 kuželek a David Kášek 606 kuželek. Konečný výsledek 5:3 ve prospěch Hořic o 65 kuželek. Hráči Centropen Dačice porazili v tomto kole bez větších problémů Slovan Rosice 7:1. Čestný bod pro hostující celek uhrál Adam Palko, když porazil 613 kuželek. Z domácího celku dosáhl na šestistovku Mojmír Holec 614 a Tomáš Pospíchal rovných 600 kuželek. Lokomotiva Trutnov zahrála doma špatně a nestačila na TJ Valašské Meziříčí, které na tom nebylo o nic lépe. Oba celky uhráli ze hry tři body, a tak rozhodovaly poražené kuželky a těch měl hostující celek na svém kontě o 13 více. Domácí v závěru mohutně dotahovali. Ale nakonec nedotáhli. V utkání s pěti šestistovkami v Dobřanech Klokani prohráli. Hosté ze Zábřehu byli o poznání lepší a zvítězili 5:3 o 16 kuželek. KK Zábřeh překvapivě ovládl závěr utkání a domácí hráči pohořeli. Tomáš Dražil porazil 609 kuželek a Marek Ollinger 614, nahráli na dvojici domácích hráčů Lukáš Doubrava a Vlastimil Zeman 121 kuželek.

Nedělní dohrávku v Táboře ovládli hráči Centropenu Dačice, když zvítězili 6:2 o 55 kuželek. Dačice vedli před závěrečnou částí 4:0. V závěru domácí hráči dotahovali, ale ztráta v poražených kuželkách byla příliš velká. Nejlepší výkon z domácího celku zahrál Martin Filakovský 610 a z hostujícího byl nejlepší Petr Žahourek 619.

Datum: 6. 3. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa