ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 14. kolo

Po dlouhé době odehrány všechny zápasy kola včetně jedné dohrávky. Hráčky Slovanu Rosice si pojistily vedení v tabulce výhrou nad Slavii Praha poměrem 5:3, když porazily 3631 kuželek.

Po dlouhé době bylo odehráno celé kolo a plus jedna dohrávka. Domácí i hostující celky vyhrály po dvou utkáních a jedno na kuželně v Rokycanech skončilo nerozhodně. Hráčky Spartaku Přerov si odvážejí bod.  V nedělní dohrávce pražského derby zvítězila Slavie nad Konstruktivou 7:1. Tabulku i po tomto kole vedou nadále hráčky Slovanu Rosice s náskokem čtyř bodů na SKK Rokycany, a to mají dvě utkání k dobru. Konec tabulky je dost nepřehledný z důvodu rozdílného počtu odehraných utkání.

Šestistovek padlo ve čtrnáctém kole celkem devět. Nejvíce jich padlo na Žižkově pět. Rosické hráčky od úvodních hodů excelovaly. Lucie Vaverková porazila 648 kuželek a její spoluhráčky Nikola Tatoušková 632 a Natálie Topičová 625 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zahrála v Simona Koutníková v Rokycanech, když porazila 646 kuželek. Nad šest set dvacet se dostala v Jihlavě Jana Braunová výkonem 624 poražených kuželek. Pořadí jednotlivkyň i nadále vede hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová která má průměr z průměrů 617,00. Na druhém místě je Nikola Tatoušková Slovan Rosice, která si v tomto kole zlepšila průměr z 601,34 na 607,47 a třetí je její spoluhráčka Natálie Topičová průměrem 594,36.

Utkání ověnčené pěti šestistovkami se hrálo na Žižkově, kde Slavie hostila Slovan Rosice. Rosické hráčky zahájily utkání v neskutečné formě. První dráhu začala dvojice Lucie Vaverková s Nikolou Tatouškovou výkony 172 a 174. I nadále pokračovaly ve skvělých výkonech, když porazily 648 a 632 kuželek což znamenalo vedení 2:0 o 118 kuželek. Ve střední části pak Natálie Topičová přidala další bod, a tak před závěrem vedly Rosice 3:1 o 153 kuželek. V závěru byly lepší domácí hráčky Olga Hejhalová 613 a Helena Gruzsková 607. Tyto výkony již stačily jen na korigování výsledku. Rosice zvítězily 5:3 o 98 kuželek. Jihlava hostila Konstruktivu Praha a připsala si na svoje konto čtvrtou výhru v řadě, když zvítězila 5:3 o 179 kuželek. Velký podíl na tomto rozdílu má Jana Račková, která po výkonu 624 porazila svoji soupeřku o 160 kuželek. Oba celky uhrály ze hry po třech bodech. Valašské Meziříčí hostilo KK Blansko a rovněž zvítězilo 6:3 o 27 kuželek. V dramatickém závěru získala důležitý bod domácí hráčka Barbora Bartková, která porazila 605 kuželek na 598 její soupeřky Evy Wendl. Oba výkony jsou nejlepšími výkony svých družstev. SKK Rokycany ztratily v tomto kole bod po remíze se Spartakem Přerov. Spartak Přerov získal čtyři body ze hry a měl našlápnuto na celkovou výhru. Radost jim zkazila v závěru utkání výborným výkonem Simona Koutníková, která porazila 624 kuželek a díky tomu zůstalo na kontě domácích hráček plus 69 kolků. Druhou šestistovku v utkání zahrála hned v úvodu domácí hráčka Linda Lindman, která porazila 615 kuželek. KC Zlín nestačil v tomto kole doma na SKK Náchod, když prohrál 6:2 o 135 kuželek. Velký podíl na velkém náskoku v poražených kuželkách mají náchodské hráčky Martina Hrdinová výkon 582 a Kateřina Majerová výkon 572. Z domácího celku byla nejlepší Bohdana Jankových, která porazila 560 kuželek.  

Dohrávka sedmého kola mezi Konstruktivou a Slavii Praha skončila jasnou výhrou Slavie, která byla v utkání jasně lepší a zvítězila 7:1 o 154 kuželek. Nejlepší výkon zahrála hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová, která porazila 620 kuželek. Za Konstruktivu byla nejlepší Naděžda Novotná, která porazila 575 kuželek. Díky tomuto výkonu uhrála jediný bod ve prospěch Konstruktivy.

Datum: 6. 3. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa