ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 17. kolo

Po dlouhé době se odehrála všechna utkání kola a jedna dohrávka. Tabulku vedou SKK Hořice s náskokem tří bodů na Centropen Dačice, které mají dvě odložená utkání k dobru.

Po dlouhé době se hrála všechna utkání kola a jedna dohrávka. Hostující celky vyhrály ve třech utkáních. Zápas v Zábřehu skončil nerozhodně a jen ve dvou utkáních se radovali z vítězství domácí hráči. V dohrávce v Třebíčí uhráli Klokani bod.

Po prohře Dačic v Hořicích jsou na čele tabulky právě hráči SKK Hořic s tříbodovým náskokem. Centropen Dačice má ale dvě neodehraná utkání k dobru. Na konci tabulky je od sedmého místa po desáté skupina celků se ziskem třinácti bodů a na sestupových postech jsou družstva Lokomotivy Tábor a TJ Valašského Meziříčí B se ziskem devíti bodů. Plný počet utkání mají odehraný pouze tři družstva, a to Klokani z Dobřan Lokomotiva České Velenice a Lokomotiva Trutnov.

Šestistovek padlo v tomto kole dvanáct. Nejlepší výkon zahrál hráč Centropenu Dačice Mojmír Holec v Hořicích, kde porazil 635 kuželek. Ani tento výkon nepomohl Dačicím na výhru. Domácí hráči pokořili tři šestistovky. Radek Kroupa 627 a Vojtěch Tulka 623 a Vojtěch Šklíba 610. Petr Pevný z KK Vyškov porazil v Rosicích 620 kuželek. Čelo v pořadí jednotlivců nedoznalo po tomto kole změn. Nadále vede s velkým náskokem Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov průměrem z průměrů 634,98. Na druhém místě je David Urbánek z SKK Hořic 606,17 a třetí je Jiří Němec z Centropenu Dačice 591,40.

Lokomotiva Trutnov zvítězila poměrně překvapivě po dobrém výkonu v Českých Velenicích 6:2. Hostující hráči ovládly střední část utkání, ve které získali oba body a zajistili si dostatečný náskok v poražených kuželkách. V závěru po vyrovnaných duelech rovněž brali oba body a bylo rozhodnuto. Nejlepší výkon v utkání zahrál Ondřej Stránský, který porazil 616 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Tomáš Maroušek, který porazil 600 kuželek. SKK Hořice si na Centropen Dačice vyšlápli, když zahráli nejlepší domácí výkon v tomto soutěžním ročníku. Dačice drželi krok se svým soupeřem pouze v úvodu utkání, kde jediný bod pro hosty uhrál Mojmír Holec, a to bylo ze strany hostujícího celku vše. Zbytek bodů brali domácí hráči. Hořice porazily celkově 3648 kuželek. Dramatické utkání se šťastným koncem pro domácí se hrálo v Třebíči, kde se představila Lokomotiva Tábor. Domácí nakonec zvítězili 5:3 o devět kuželek. Jedinou šestistovku v utkání pokořil domácí hráč Lukáš Vik, který porazil 603 kuželek. KK Zábřeh hostil v tomto kole Sokol Duchcov v utkání, které nakonec skončilo nerozhodně 4:4. Domácí hráči sice uhráli ze hry pouze dva body, ale porazili o 25 kuželek víc jak jejich soupeř. Velká podíl na tom má šestistovka domácího hráče Marka Ollingera, který porazil v závěru utkání 616 kuželek. TJ Valašské Meziříčí nestačilo v tomto kole na Klokany z Dobřan. Hosté podali ve Valašském Meziříčí průměrný výkon. Na domácí, kteří zahráli špatně to stačilo. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Lukáš Doubrava, který porazil 600 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Tomáš Jurčík výkonem 560 poražených kuželek. KK Vyškov překvapil v Rosicích, kde dokázal zvítězit 7:1. Jediný bod pro domácí uhrál hned v úvodu utkání Jiří Zemek, který porazil 592 kuželek.  Nejlepší v utkání byl Petr Pevný z Věkova po výkonu 620 poražených kuželek. Dohrávka 13.kola v Třebíči, kde hráli Klokani z Dobřan skončila spravedlivou remízou 4:4. Třebíč uhrála čtyři body ze hry, ale porazilo o 14 kuželek méně než jejich soupeř. Jedinou šestistovku v utkání pokořil Jiří Baloun, který porazil 610 kuželek.

Datum: 27. 2. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa