ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 16. kolo

Šestnácté kolo opět neúplné. Nehrálo se v Zábřehu. Vedoucí celky bodovaly. Nejlepší výkon kola zahrál Jiří Baloun v Dobřanech, kde porazil 656 kuželek.

Šestnácté kolo opět neúplné. Nehrálo se v Zábřehu. kam měli přijet hráči béčka Valašského Meziříčí. Karanténa a pozitivní testy opět zapracovaly. Ve zbývajících pěti utkáních se z výhry radovali čtyřikrát domácí hráči a pouze jednou hosté. SKK Hořice přehrály KK Vyškov těsně 3,5:4,5 a jsou nadále na čele tabulky. Druhé Dačice mají o jeden bod méně, ale mají k dobru jedno odložené utkání a nedohraný zápas pro poruchu automatů v Táboře. Z důvodu nestejného počtu odehraných utkání je konec tabulky značně nepřehledný. Na sestupových místech jsou celky TJ Valašské Meziříčí a Lokomotiva Tábor.

Šestistovek se v tomto kole mnoho neurodilo. Zatím nejméně ze všech kol, a to pouhé tři. Nejlépe se dařilo Jiřímu Balounovi v Dobřanech, kde domácí hráč porazil 656 kuželek. Druhý nejlepší výkon se zrodil v Dačicích, kde domácí hráč Mojmír Holec porazil 628 kuželek. Třetí nejlepší výkon kola byl dosažen opět na kuželně v Dobřanech a zasloužil se o něj domácí hráč Jiří Vícha, který porazil 614 kuželek. Pořadí jednotlivců ani po tomto kole nedoznalo změn. Nadále vede Zdeněk Ransdorf CB Dobřany 637,81, druhý je David Urbánek SKK Hořice 606,25 a třetí příčku drží Jiří Němec Centropen Dačice průměrem 592,95.

Tři utkání tohoto kola skončily přesvědčivými výhrami domácích 7:1. Tímto poměrem prohráli hráči TJ Třebíč v Dačicích, Slovan Rosice s Lokomotivou Trutnov a Lokomotiva České Velenice v Dobřanech. Lokomotiva Tábor pozlobila domácí Duchcov. Nakonec prohrála 5:3 o 39 kuželek.  Dramatické utkání se hrálo ve Vyškově, kde domácí nakonec přenechali oba body Hořicím, které na body ze hry prohrály 3,5:2,5 ale díky dvěma bodům za celkově poražené kuželky si připsaly celkovou výhru. Hořice porazily o 56 kuželek více jak domácí hráči.

Datum: 20. 2. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa