ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 15. kolo

Do čela tabulky se posunuly Hořice s náskokem jednoho bodu na Centropen Dačice. Dačice mají dvě odložená utkání k dobru. V Táboře se utkání pro poruchu automatu nedohrálo.

Patnácté kolo přineslo čtyři výhry domácích celků a jednu výhru hostů. Zápas v Táboře mezi domácí Lokomotivou a Centropenem Dačice se nedohrál z důvodu neopravitelné poruchy automatů. V dohrávce desátého kola mezi TJ Valašským Meziříčím a Sokolem Duchcov dominovali hosté, když zvítězili 7:1.

V tomto kole padlo jedenáct šestistovek. Nejlepší výkon dosáhl nejlepší z pořadí jednotlivců Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov, který porazil ve Valašském Meziříčí 643 kuželek. V Hořicích se dařilo domácím hráčům. David Urbánek a Dominik Ruml porazili shodně 635 kuželek a Martin Hažva přidal 617 kuželek.  Pořadí jednotlivců i nadále vede Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov průměrem 637,81. Druhou příčku drží David Urbánek 606,25 a na třetí místo se opět posunul Jiří Němec z Centropenu Dačice s průměrem 594,08.

Úvod utkání v Hořicích ovládli domácí hráči, když oba jasně vyhráli a zajistili vedení o 102 kuželek. Trutnov byl lepší ve střední části, kde jeho hráči rovněž brali oba body a snížili náskok Hořic v poražených kuželkách na 16. Závěr se hrál opět v režii Hořic. Trutnovští bojovali, ale na výkony domácích hráčů nestačili. Hráči Hořic tak zvítězili 6:2. Díky této výhře se posunuli do čela tabulky s náskokem jednoho budu na druhé Dačice, které ale mají k dobru dva odložené zápasy. Lokomotiva České Velenice hostila v tomto kole KK Zábřeh. Domácí hráči v tomto utkání pokořili tři šestistovky, hosté žádnou. Byla z toho poměrně hladká výhra 6:2 o 98 kuželek. Zdeněk Dvořák porazil 606 kuželek, Tomáš Maroušek 602 a Branislav Černuška rovných 600. Z hostujícího celku byl nejlepší Josef Sitta, který porazil 591 kuželek. Hráči TJ Třebíč podali po dlouhé době doma slušný výkon a zcela zaslouženě porazili KK Vyškov 7:1 o 165 kuželek. Jediný bod hostů uhrál až v závěru zápasu Josef Touš. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Lukáš Vik, který porazil 603 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Filip Kordula výkonem 569 kuželek. Hráči Slovanu Rosice hráli v tomto kole doma proti CB Dobřanům. Úvod utkání vyzněl pro domácí celek 2:0 a plus 62 kuželek. Ve střední části zápasu získala obě družstva po bodu. Rosice navýšily náskok v poražených kuželkách na 72. Závěr utkání ovládli dotahováci z Dobřan. Oba duely vyhráli, ale smazat ztrátu v poražených kuželkách se jim nepodařilo, a tak Rosice zvítězily 5:3 o 50 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál Lukáš Doubrava, který porazil 593 kuželek. Z domácího celku byli nejlepší Jiří Zemek a Dalibor Matyáš, kteří porazili shodně 587 kuželek. Lepší dorážku měl Jiří Zemek. TJ Valašské Meziříčí hostilo Sokol Duchcov a na svého soupeře nestačilo. V konečném součtu prohrálo 7:1 o 106 kuželek. Jediný bod pro domácí získal hned v úvodu utkání Radim Metelka, který zahrál nejlepší výkon domácího celku. Ve zbývajících duelech vyšlo Valašské Meziříčí naprázdno. Domácí hráči Daniel Šefr spolu s Tomášem Juříkem sice ve svých duelech porazili více kuželek než jejich soupeři, ale na body prohráli.  

Dohrávka 10. kola ve Vyškově. kde se představili hráči CB Dobřany vyzněla výsledkově jasně pro domácí, kteří zvítězili 7:1 o 165. O této jasné výhře se rozhodlo až v závěru, kde domácí hráči dominovaly. Do té doby bylo utkání dost vyrovnané. Hráči KK Vyškov vyhráli svoje duely při remízách na pomocné body o tři, resp. o jednu kuželku. Jediný bod pro Klokany uhrál Jiří Baloun v úvodu utkání, kde při remíze na pomocné body uhrál v celkovém součku o dvě kuželky víc.

Datum: 13. 2. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa