ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 13. kolo

Dačice doma nezaváhaly a nadále drží vedení v tabulce s náskokem dvou bodů a jednoho utkání k dobru před Lokomotivou České Velenice. Nejlepší výkon kola zahrál Jiří Němec z Dačic, když porazil 639 kuželek.

Proti minulému kolu byly domácí celky podstatně úspěšnější. Zvítězily ve čtyřech utkáních. Ze zisku bodů venku se radovali pouze hráči Lokomotivy Trutnov, kteří zvítězili v Táboře těsně 5:3 o 37 kuželek. Zápas třináctého kola, který se měl hrát v Třebíči byl odložen. Tabulku vedou nadále hráči Centropenu Dačice, kteří mají náskok na druhé České Velenice dva body, a navíc mají jedno odložené domácí utkání k dobru. Konec tabulky se proti minulému kolu nezměnil. TJ Třebíč nehrála a Valašské Meziříčí prohrálo v Rosicích 7:1.

V pěti utkáních padlo dvanáct šestistovek. Nejlepší výkon zahrál Jirka Němec z Centropenu Dačice, když na domácí dráze porazil 636 kuželek. Jeho stájový kolega Mojmír Holec zaostal o pět kuželek po výkonu 631. Roman Straka z Lokomotivy Trutnov porazil v Táboře 619 kuželek a Petr Chval z Lokomotivy Tábor porazil 615 kuželek. Pořadí jednotlivců tak i nadále vede Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov, který v tomto kole nenastoupil, výborným průměrem 636,72. Druhou příčku drží David Urbánek z SKK Hořic, který díky výbornému výkonu v tomto kole nepatrně vylepšil svůj průměr na 603,36. Lehce si polepšil i třetí hráč v pořadí Jirka Němec z Centropenu Dačice, má průměr z průměrů 597,81.

Hráči SKK Hořice si v tomto kole pojistili třetí místo v tabulce výhrou doma nad KK Zábřehem 6:2. Domácí ovládli úvod utkání, pak sice hosté v dalším průběhu dvakrát bodovali, ale na otočení vývoje utkání to nestačilo. Na šestistovku dosáhli v tomto utkání domácí hráč David Urbánek 611 a hostující Marek Ollinger 609. Lokomotiva České Velenice hostila Sokol Duchcov a její hráči chtěli odčinit porážku z minulého kola. Úvodu utkání tomu nenasvědčoval. Hosté vzali domácím oba body a získali náskok 66 kuželek. Ve střední části zápasu získala obě družstva po bodu a náskok Duchcova se smrskl na 14 kuželek. Závěr utkání se hrál v režii domácích. Duchcovu chyběl v koncovce nejlepší hráč soutěže Zdeněk Ransdorf. České Velenice získaly oba body, celkově porazily o 69 kuželek více jak jejich soupeř, a to znamenalo celkovou výhru 5:3 a zisk dvou bodů. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Branislav Černuška 615. Ladislav Chmel 607. Stejného výkonu dosáhl i nejlepší hráč Duchcova Jiří Zemánek. V Táboře se představili hráči Lokomotivy Trutnov, kteří ve vyrovnaném a dramatickém utkání nakonec zvítězili 5:3 o 37 kuželek. Na obou stranách pokořili hráči dvě šestistovky. V každé části utkání získala obě družstva po bodu, a tak o výsledku rozhodovaly poražené kuželky a těch měl Trutnov po posledním hodu o 37 více. V domácím celku porazil Petr Chval 615 kuželek, Karel Smažík 608 a z hostujícího celku šel přes šest set Roman Straka 619 a Marek Plšek 608. Vedoucí Dačice hostily KK Vyškov a po výborném výkonu nadělily hostujícímu celku kanára po výhře 8:0. Nejblíže k zisku bodů pro Vyškov měl Petr Pevný, který na body remizoval s Michalem Waszniovskim. Na výhru mu chybělo sedm kuželek.  Šestistovku pokořili pouze domácí hráči. Jiří Němec porazil výborných 636 kuželek a Mojmír Holec 631 kuželek. O něco úspěšnější bylo TJ Valašské Meziříčí v Rosicích. Tam domácí porazili svého soupeře 7:1. Jediný bod pro hosty uhrál hned v úvodu zápasu Vladimír Výrek, který při rovnosti zisku pomocných bodů porazil o dvě kuželky víc jak jeho soupeř. V dalším průběhu již brali body pouze domácí hráči, a to znamenalo jejich hladkou výhru. Na jedinou šestistovku v utkání dosáhl domácí hráč Ivo Fabík, který porazil rovných šest set kuželek.

Datum: 22. 1. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa