ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Covid-19 na podzim 2021

Vyjádření vedení ČKA k současné epidemické situaci.

Nikdo z nás si to nepřál, ale Covid-19 opět ukázal svoji sílu. Počty nakažených v posledních dnech lámou rekordy. Vláda ČR přišla s dalšími opatřeními, kterými chce zastavit rozvoj nákazy. Vyhlášená opatření se nám nemusí líbit. Nemusíme s nimi ani souhlasit. Ale nezbývá nám nic jiného, než je respektovat a řídit se jimi.

V návaznosti na to se stále častěji objevují otázky: Co bude s našimi soutěžemi? Budou kuželkářské soutěže dále pokračovat? Nařízení vlády zatím umožňuje, aby soutěže za splnění určitých podmínek dále pokračovaly. Výkonný výbor ČKA proto nemusí, a tudíž ani nebude v tuto chvíli zastavovat rozeběhnutý soutěžní ročník.

Pouze chceme apelovat na každého našeho člena, aby sám zvážil své priority. Pokud má rád kuželky a chce, aby soutěže plynule pokračovaly, pak by se měl podle toho zachovat. Zatímco u nás doma jsme se mohli před začátkem soutěží domnívat, že bez očkování to zvládneme, v Interlize bylo už tehdy jasné, že bez něj to půjde jen s velkými obtížemi. Naši zástupci k tomu přistoupili zodpovědně. Díky tomu se nemuselo kvůli jakémukoliv problému na jejich straně odkládat či rušit žádné utkání Interligy. Nejen v Interlize najdeme družstva, která jsou připravena do těžké doby. Všem takovým je třeba poděkovat.

Výkonný výbor ČKA vývoj pandemie neustále sleduje a je připraven reagovat, pokud si to situace vyžádá. Koncem září zasedala Výkonná rada ČKA. Svým usnesením zavázala VV ČKA, aby v maximální míře usiloval o dohrání letošního ročníku. STK ČKA je již nyní připravena dělat kroky, které by za normálního stavu byly zcela nemyslitelné: odložit podzimní zápas na jaro, dohrávat soutěže po jejich plánovaném konci, odložit kvůli tomu MČR jednotlivců na pozdější termín… Pokud se některé utkání nesehraje, není nic jednoduššího než ho zkontumovat v neprospěch viníka – a budou-li vinni oba soupeři, pak v neprospěch obou. Z toho však nemůže mít nikdo radost. Přednost je třeba dávat domluvě, a utkání raději odsunout na pozdější termín.

Všechno jde. Ale chce to ochotu na všech stranách. Právě teď závisí na každém z nás, zda naše soutěže i přes celou řadu nástrah a těžkostí dovedeme zdárně do cíle, či se naše společné dílo zasekne a zhroutí. Řídící orgán bude v každém případě preferovat první možnost a jeho cíl je dovést ročník ke zdárnému konci.

Na závěr je třeba připomenout, že aktuální protiepidemická opatření jsou neustále k dispozici na našem webu. Nejedná se o opatření, která by schvaloval VV ČKA. Je to souhrn opatření Vlády ČR, která se vztahují k našemu sportu.

21. listopadu 2021

Jiří Jančálek
Prezident ČKA

Datum: 22. 11. 2021 | Sekce: VV ČKA | Autor: Jiří Jančálek