ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

21. kolo ligových soutěží

Velice zajímavě se před posledním kolem vyvinula situace v 1.lize mužů. Poslední kolo rozhodne o mistru mezi Náchodem a Slavojem.

Složitější to má Slavoj. Musí vyhrát a na kuželně Moravské Slavie ještě žádný soupeř v sezóně nevyhrál. Ještě zajímavější bude „boj“ o druhé sestupové místo. Zúčastní se ho čtyři družstva, Olomouc, Zábřeh, Dačice a Přerov. Ve hře jsou ještě bronzové medaile a tři kandidáti. Česká Třebová, Moravská Slavia a Tábor. V 1.lize žen už se bude bojovat „jen“ o titul. Zábřeh i Slavia má shodný počet bodů a o to to bude zajímavější.

Náchod hostil v předposledním kole Vyškov. Hosté překvapili dobrou hrou a ještě téměř v polovině utkání vedli. Ani před poslední čtveřicí nebylo rozhodnuto. Tam však má Náchod jistotu v podobě Michala Jirouše. Přerov dokázal na Slavii vyrovnat stav utkání na 2:2 s domácím Slavojem. Prohrával ale v té chvíli o 115 kuželek. Potom přišel kvalitní výkon Petra Pavlíka, devátý na Slavii, a skvělý rekord kuželny Zdeňka Gartuse. Nebylo co řešit. Domácí předvedli druhý nejlepší výkon na Slavii v sezóně a hosté druhý nejhorší. Česká Třebová hrála s jedním ze svých soupeřů o post znamenající bronzové medaile, Táborem. Hosté se ujali vedení 0:2, potom už ale bodovali jen domácí hráči. Moravská Slavia hrála v Dačicích a oběma družstvům šlo o hodně. Domácím o záchranu, hostům o bronz. Moravská Slavia se ujala vedení 0:2 (Miroslav Milan bodoval, i když prohrál o 29 kuželek), potom ještě 1:3. V závěru se nedařilo Josefu Něničkovi a výborný Jiří Němec zajistil svému družstvu aspoň bod. Luhačovice hostily nejbližšího souseda v tabulce, Opavu. Jasný výsledek utkání ve prospěch domácího družstva této skutečnosti příliš neodpovídá. Nejlepší výkon kola předvedl Radek Polách. Velice důležité utkání se hrálo v Olomouci. Zábřeh zde měl šanci zajistit záchranu sobě i dalším dvěma ohroženým družstvům. Zahrál dobře, jenomže Olomouc hraje několik posledních kol ve velmi dobré formě a v dramatickém utkání si zajistila body a šanci v posledním kole se zachránit. V polovině jarní části sezóny tomu věřili už asi jenom olomoučtí hráči, že ještě před posledním kolem nebude rozhodnuto o druhém sestupujícím.

Velice zajímavá situace je i mezi ženami. Slavia o tomto víkendu hrála dvě utkání. V sobotu vysoko přehrála Přerov. Ve dvou třetinách ale za stavu 2:2 vedla jen o 18 kuželek. V závěru přišly dva slabší výkony přerovských hráček a výborný výkon Lucie Vaverkové. V nedělním utkání s Náchodem to měla Slavia jednodušší, přestože předvedla daleko horší výkon než v sobotu. V úvodu „zazlobila“ jen Eva Majerová. Zajímavostí tohoto dvojutkání jsou dvě domácí prohry nejlepší hráčky soutěže, Šárky Markové. Druhý z aspirantů na titul, Zábřeh, hostil poslední družstvo tabulky, Ratíškovice a očekávalo se hladké vítězství domácího družstva. To se také stalo skutečností. Utkání zahájila výborným výkonem Hana Wiedermannová. Sestra Dana prohrála ve druhé polovině duelu s Dagmar Opluštilovou těsně dvě dráhy a přestože vyhrála na kuželky, ztratila bod. Ten může mít v závěrečném účtování cenu zlata. Do Kroměříže přijel druhý sestupující celek, Rýmařov, a jeho poslední prvoligové vystoupení na venkovní dráze rozhodně nemělo prvoligovou úroveň. Celkový výsledek hostujícího družstva je navíc zkreslen odstoupením Andrei Bučkové, když hostující ženy neměly náhradnici. Šumperk se rozloučil s domácími drahami nejlepším šumperským výkonem sezóny. Průměrný výkon hostujícího Blanska nestačil. Náchodským ženám se v letošní sezóně nedařilo a nedařilo se jim ani v závěrečném domácím utkání s Jirkovem. Jirkov si po průměrném výkonu odvezl oba body. Konstruktiva v poslední čtvrtině soutěže doma rozdává a z venku vozí body. Jičín může být rád, že mu aspoň jeden zůstal. Konstruktiva byla v Jičíně jediným hostujícím družstvem, které se dostalo za hranici 3000 poražených kuželek.

Datum: 2. 4. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda