ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Zvolen šéftrenér české kuželkářské reprezentace!!!

Zpráva o výsledku mimořádného zasedání Výkonného výboru České kuželkářské asociace.

Výkonný výbor ČKA na svém mimořádném zasedání v noci z 30.3. na 1.4. krátce po půlnoci rozhodl o vytvoření zcela nové funkce vrchního šéftrenéra české kuželkářské reprezentace a neprodleně také rozhodl o obsazení této funkce. Jediným vhodným kandidátem, který byl ihned jednomyslně zvolen a ustaven, byl Jiří Káldes. Výkonný výbor se k tomuto kroku rozhodl pod tlakem mínění drtivé většiny kuželkářské veřejnosti.

Vrchní šéftrenér bude mít zcela neomezené právo rozhodovat o složení reprezentačních výběrů ve všech věkových kategoriích, včetně složení české reprezentace pro Mistrovství světa železničářů v kuželkách a reprezentace ČR pro Mistrovství světa nůžkové a žlábkové sekce.

V situaci, kdy na oficiálních webových stránkách ČKA se denně objevují desítky kritických komentářů k práci současné komise státní reprezentace, neviděl Výkonný výbor ČKA jinou možnost. Nepřesvědčil je ani argument některých kritiků tohoto řešení, že drtivá většina přípěvků pochází od jednoho autora, který navíc v mnoha případech vede rozsáhlou diskuzi pouze sám se sebou.

Vzhledem ke svým nepřeberným zkušenostem je snad Jiří Káldes konečně stoprocentní zárukou reprezentačních úspěchů, které na sebe jistě nenechají dlouho čekat a dostaví se už na nejbližších šampionátech. Určitě i sami reprezentanti budou netrpělivě očekávat, jaké metody a způsob tréninku bude nyní česká reprezentace pod novým šéfem aplikovat, a tyto novinky se určitě následně rychle rozšíří do všech klubů v republice. Věříme taky, že nový šéftrenér vydá nějakou metodickou pomůcku, kde prozradí, jak se stát tím nejlepším kuželkářem.

Výkonný výbor dále zvažuje zapojení Jiřího Káldese do ostatních odborných komisí ČKA zejména mediální a marketinkové, ekonomické, trenérsko-metodické a komise mládeže.Všichni kuželkáři se teď mohou těšit, že nový šéftrenér dostane konečně možnost uplatnit i v praxi svůj obrovský rozhled a znalosti, které zatím mohl prokazovat jen teoreticky.

Tuto velmi překvapivou zprávu nám přímo ze Strahova sdělil Hugo Lírpa.

Datum: 1. 4. 2006 | Sekce: Ostatní | Autor: Hugo Lírpa