ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 4. kolo

Dačice uhájily po výhře v Třebíči vedoucí příčku tabulky. Jako jediný celek zatím drží plný počet bodů.

V utkáních čtvrtého kola byly úspěšnější domácí celky, když zvítězily ve čtyřech utkáních. Z venku přivážejí body pouze Dačice, které zvítězily v Třebíči 6:2 a jako jediný tým dosud neokusily hořkost porážky a jsou na čele tabulky se ziskem osmi bodů. Na opačném konci jsou se ziskem jediného bodu celky KK Vyškov a TJ Třebíč. KK Vyškov má jedno odložené utkání k dobru.

Celkově padlo v tomto kole devět šestistovek. Nejlepší výkony byly dosaženy na kuželně ve Valašském Meziříčí, kde domácí hráč Rostislav Gorecký porazil 667 a Tomáš Cabák 653 kuželek.  V Českých Velenicích porazil Zdeněk Dvořák 645 kuželek a v Hořicích Dominik Ruml 623 kuželek. V jednotlivcích drží po čtvrtém kole průměr vyšší, jak šest set pouze jediný hráč a tím je Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov 645,25,

SKK Hořice hostily v tomto kole KK Vyškov. Svého soupeře nešetřily a po dobrém výkonu celého družstva mu nadělily kanára po výhře 8:0 o 209 kuželek. Nejlepší výkon zápasu zahrál domácí hráč Dominik Ruml, který porazil 623 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Petr Pevný, který po vyléčeném zranění porazil 560 kuželek. Druhého kanára kola nadělili hráči Slovanu Rosice špatně hrajícímu Trutnovu, když celkově porazili o 151 kuželek více. Nejlepší výkony utkání zahrála první dvojice na sestavě. Domácí hráč Adam Palko porazil 604 kuželek a trutnovský Marek Plšek porazil 593 kuželek. Třebíč zatím doma nevyhrála a na sobotního soupeře opět nestačila. Úvod utkání se jim opět nevydařil, a tak Dačice vedly po úvodu 2:0 o 71 kuželek. Ve střední části utkání zahrál dobře náhradník v třebíčském celku Miroslav Ježek, který uhrál bod a svitla malá naděje. V závěru zápasu Robert Pevný, který stále hledá formu prohrál s Mojmírem Holcem. Jeho spoluhráč Lukáš Vik odvedl dobrý výkon, porazil 603 kuželek, odmazával z náskoku hostujícího celku, ale nakonec zůstalo na kontě Dačic plus 20 kuželek a sen o remíze se rozplynul. Nejlepší výkon hostujícího celku zahrál v úvodní části utkání Jirka Němec, která porazil 585 kuželek. Lokomotiva České Velenice zahrála nejlepší výkon družstva v tomto kole, když porazila 3546 kuželek a zcela zaslouženě zvítězila nad Klokany z Dobřan. Klokani po celé dvě třetiny utkání drželi s domácími krok. Před závěrem byl stav utkání 2:2 a domácí vedli o sedm kuželek. Závěr utkání se hrál v režii domácího celku. Jeho hráči brali oba body a navýšili náskok na konečných 92 kuželek. Kromě již zmíněného Zdeňka Dvořáka dosáhli na šestistovku domácí hráč Ondra Touš výkonem 614 kuželek a za hosty překonal šestistovku Martin Pejčoch výkonem 607 kuželek. TJ Valašské Meziříčí hostilo KK Zábřeh. Oba celky získaly ze hry po třech bodech, a tak o vítězi rozhodovaly poražené kuželky a těch měli domácí hráči po výborných výkonech Rostislava Goreckého a Tomáše Cabáka o 106 více. Nejlepší výkon hostujícího celku zahrál Václav Švub, který porazil 603 kužele, ale ani tento výkon na zisk bodu ve vzájemném duelu s Tomášem Cabákem nestačil.

Datum: 2. 10. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa