ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS U18 – den čtvrtý, SP U14 – den první

Mistry světa ve sprintech v dorostenecké kategorii se stali Sara Pejak z Chorvatska a Florian Quirin z Rakouska.

Slovensko slaví svůj další úspěch, když si Katarina Beskidová svoji hrou postupně došla až k bronzové medaili. V semifinále bohužel podlehla právě dorostence Pejak z Chorvatska. Na první dráze si holky nic nedarovaly a shodně porazily 88 kuželek. Rozstřel pak určil bod na chorvatskou stranu. Katarina však ještě zabojovala a druhou dráhu získala pro sebe. Následovala náhlá smrt, která bohužel pro Katarinu vyšla lépe chorvatské hráčce. Boj o zlato si Sara Pejak pohlídala a skórem 2:0 se stala mistryní světa ve sprintu dorostenek. Stříbro získala Noemi Budoi z Rumunska.

Cesta za zlatem pro Floriana Qurina nebyla až tak snadná, celkem tři souboje skončily poměrem 1:1 a rakouskému hráči nezbývalo nic jiného než udolat soupeře v náhlé smrti. A to se mu podařilo. Finálové kolo na rozdíl od dorostenek přineslo drama. Florian na první dráze ztratil, když nestačil na lépe hrajícího slovinského hráče (96:101). Na druhé dráze se vybičoval ke 110 kuželkám, což znamenalo zisk bodu na jeho stranu. Náhlá smrt poměrem 19:15 pak rozhodla o zlatu pro chorvatského hráče a stříbru pro Slovince.  


Dnešním dnem odstartoval ve slovinském Kamniku Světový pohár žáků a žákyň. První den patřil soutěži smíšených dvojic a tandemů. Nejlépe hrajícím smíšeným párem byli zástupci Polska (Maja Mielcarek a Dominik Dutkiewicz), kteří společně dosáhli výkonu 1057 poražených kuželek. Stejný výkon předvedli také slovenští hráči (Daniela Mócová a Patrik Kovacs), nižší dorážka však v jejich případě znamenala stříbrné umístění. Bronz putoval do Slovinska za výkon 1031 kuželek.

Tandemy přinesly obrovskou radost pro slovenskou výpravu. Výkon 556 poražených kuželek znamenal zisk druhé medaile, tentokrát zlaté, pro slovenskou dvojici  Danielu Mócovou a Patrika Kovacse. Stříbrný stupínek na bedně obsadili Slovinci výkonem 520 poražených kuželek. I tato dvojice získala první den hned dvě medaile. Pro bronz si výkonem 516 poražených kuželek došli zástupci Rakouska.

Datum: 25. 8. 2021 | Sekce: Reprezentace | Autor: Marie Říhová