ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS U18 Slovinsko – den třetí

Úterní den na MS U18 zcela patřil tandemům.

Celé klání zahájil mix dvojic, z jehož konečného vítězství se radovali naši sousedé v podání Nadi Poliakové a Lukáše „Nesteše“ ze Slovenska. Lukáš s Naďou svou hru odstartovali proti maďarskému týmu, se kterým si snadno poradili. To se soupeři z Chorvatska už byla situace těžší a o postupu dále musela rozhodnout až náhlá smrt. Ta o jednu lépe dopadla ve prospěch Slováků (25:24). Cestu do finále jim mohli zkomplikovat ještě soupeři ze Srbska. První dráhu si Lukáš s Naďou pohlídali, na druhé však ztratili a opět tak stáli před náhlou smrtí, která i v tomto případě dopadla v jejich prospěch. Ve finále už slovenský tandem nezaváhal a dvojici z Polska přehrál 2:0. Zlatem se tak právem pyšnili Slováci, Poláci se museli spokojit s druhým místem,  bronzoví skončili zástupci z Německa a Srbska.

Slovensko slavilo úspěch také v tandemech dorostenek, když Radoslava Malíčková s Erikou Hupčíkovou společně vybojovaly bronz. Šanci na vyšší medailové pozice jim vzaly hráčky z Maďarska, které si o zlato zahrály s Estonkami. První dráha mluvila jasně ve prospěch maďarských hráček (146:125). Estonky se však nechtěly lehce vzdát, druhou dráhu s Maďarkami remizovaly (147:147) a po rozstřelu nakonec bod za dráhu vybojovaly. Stav mluvil jasně 1:1 a o zlatu tak rozhodla náhlá smrt v poměru 24:23 ve prospěch Maďarek.

Dorosteneckou tandemovou disciplínu ovládli Maďaři ve složení Martin Cserpnyak (nejlepší nához v soutěži týmů) a Daniel Oswald. Jejich cesta vedla přes slovinský a chorvatský tým, které bez problému přehráli. V semifinálovém boji proti Chorvatům už museli vyvinout větší úsilí, když po remize následovala náhlá smrt. Zadařilo se a Maďaři postoupili do finále, kde se utkali se Slovinci.  Tento souboj také sliboval drama, když po vyrovnaném skóre o zlatu měla rozhodnout náhlá smrt. I v závěru však měli navrch Maďaři a právem tak získali zlato. Stříbro po prohraném finále brali Slovinci, bronz Italové a Chorvati.

Datum: 24. 8. 2021 | Sekce: Reprezentace | Autor: Marie Říhová