ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kempy mládeže zakončeny v Přerově

Série letních kempů pro mládež v rámci projektu „Návrat dětí na kuželnu“ byla o minulém víkendu zakončena v Přerově.

Krajský kemp talentované mládeže, který se uskutečnil od 12. do 15. srpna v Přerově, byl zároveň závěrečnou akcí v rámci projektu „Návrat dětí na kuželnu“. Kempu se zúčastnilo celkem 24 mladých kuželkářů a kuželkářek z celé České republiky, pro které byl připraven pestrý program na kuželkářských drahách i na stadionu. 

Účastníci se sešli ve čtvrtek na kuželně v Přerově. Pro některé bylo toto soustředění první zkušeností s kuželkářským kempem. Úvodní večer byl proto věnován především seznámení s programem a chybět nemohly ani seznamovací a pohybové hry.

Na další dny byli účastníci rozděleni do dvou skupin. Během pátečního dopoledne se mladší skupina věnovala kompenzačním cvikům, které doplňují a vyvažují jednostrannou zátěž při hraní kuželek a které by tak neměly v tréninku chybět. Starší skupina mezitím trénovala na kuželně techniku hry. Odpoledne se skupiny na stanovištích vyměnily, pro starší skupinu byl ale připraven náročnější kondiční trénink. V sobotu byl program opačný – dopolední kompenzace čekala na starší skupinu, zatímco mladší se mohla odpoledne těšit na kondiční trénink. Závěr obou dnů se i kvůli horkému počasí nesl ve znamení regenerace v bazénu, večer pak pokračoval kuželkářskými, pohybovými či jinými stmelovacími hrami. Chybět nemohl například královský turnaj tří hodů sdružených nebo taktické skupinové hry, při kterých se zapotil nejeden mozek. 

V neděli dopoledne poměřili hráči a hráčky své síly v turnaji tandemů. Tím byla zakončena sportovní náplň kempu a po obědě se již účastníci rozjeli zpátky do svých domovů.

Všem zúčastněným patří velký dik za jejich skvělý přístup jak při sportovních aktivitách, tak v čase mimo dráhu a stadion. Do nové sezóny všem přejeme hodně úspěchů a hezkých chvil s kuželkami a těšíme se na viděnou na některých dalších akcích a turnajích.

Za Komisi mládeže ČKA bych chtěla poděkovat také všem trenérům za jejich nadšení a čas, který přípravě a organizaci kempu věnovali, a také členům TJ Spartak Přerov, díky kterým kemp proběhl hladce na všech frontách. 

Za Komisi mládeže
Ludmila Johnová

  • Fotky z kempu si můžete prohlédnout na Flickru

2021-08-12 Krajský kemp talentované mládeže

Datum: 18. 8. 2021 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová