ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 18. kolo

Soutěž vede po tomto kole Centropen Dačice s náskokem jednoho bodu na Slovan Rosice. Ondřej Ševela KK Vyškov porazil 671 kuželek. Hvězdu Trnovany od sestupu nezachrání ani plný bodový zisk a je prvním sestupujícím.

Dvě výhry hostů a dvě domácích, to je bilance osmnáctého kola.

SKK Hořice pokračovaly ve vítězném tažení, když zvítězily 6:2 v Duchcově nad Hvězdou Trnovany, která je beznadějně poslední a je prvním týmem, který má jistý sestup. Hořice díky této výhře drží nesestupový post, kde mají náskok tří bodů na předposlední České Velenice. Ty v tomto kole doma podlehly Klokanům z Dobřan 6:2 o 29 kuželek a naděje na záchranu je v nedohlednu. Z hostujícího celku dosáhli na šestistovku Vlastimil Zeman 604, Miloš Šneberger 607 a Jakub Solfronk 602. Domácí hráči pokořili dvě šestistovky: Miroslav Dvořák 601 a Zdeněk Dvořák 620. Ve zbývajících kolech mají za soupeře Rosice, pak doma Zábřeh, dále zajíždějí do Hořic a sezonu končí doma s Hvězdou Trnovany. SKK Hořice mají v příštím kole doma KK Vyškov, pak hrají venku v Dačicích, doma hostí České Velenice a soutěž končí v Třebíči. Lokomotiva Tábor nemá do závěrečných kol vůbec příznivý los. V příštím kole doma hostí TJ Valašské Meziříčí, pak hraje dvě utkání venku, a to v Trutnově a v Dobřanech. Sezonu končí doma se Slovanem Rosice. Utkání kola se hrálo v Dačicích, kde domácí Centropen hostil vedoucí celek tabulky Slovan Rosice. Domácím vyšel úvod utkání, kde brali oba body a vytvořili náskok v poražených kuželkách hlavně zásluhou výborného výkonu Josefa Brtníka, který porazil 625 kuželek a svého soupeře přehrál o 58. Vyrovnaný střed utkání skončil na body nerozhodně, když domácí hráč Karel Novák bral bod po výhře 2,5:1,5 nad Janem Vařákem, přestože porazil o 23 kuželek méně. V závěru utkání uhrál povinný bod pro domácí Jiří Němec, Dačice udržely náskok 54 kuželek, zaslouženě zvítězily 6:2 a posunuly se do čela tabulky, kde mají náskok bodu na druhé Rosice.

Ve zbývajících utkáních tohoto kola porazil KK Vyškov doma KK Zábřeh 6:2, když hned v úvodu utkání podal výborný výkon domácí hráč Ondra Ševela. Překonal nejlepší výkon dosažený na kuželně ve Vyškově, když porazil 671 kuželek a svého soupeře přehrál o 126 kuželek. Další průběh utkání byl vyrovnaný. V konečném účtování porazili domácí hráči o 129 kužele víc. Na šestistovky v tomto utkání ještě dosáhli z hostujícího celku Martin Sitta 612 a z domácího Josef Touš 610 a Luděk Rychlovský 601. TJ Třebíč hostila Lokomotivu Tábor a případná prohra jim mohla způsobit komplikace. Vyrovnané utkání, kde definitivní rozhodnutí přinesly až závěrečné dvě dráhy, kde domácí hráči získali rozhodující náskok v kuželkách a při zisku obou bodů zvítězili 6:2. Výborně zahrál domácí hráč Lukáš Vik, který porazil 610 kuželek. Lokomotiva Trutnov porazila doma v dramatickém utkání TJ Valašské Meziříčí 5:3 a drží nadále kontakt s čelem tabulky. Trutnov ztratil v úvodu kuželky po nevýrazném výkonu. Ztrátu pak naštěstí pro domácí dohnali díky dvěma šestistovkám, ve střední části utkání Roman Straka 621 a v závěru Marek Plšek 612. Trutnov nakonec porazil o 29 kuželek víc jak jejich soupeř a celkově zvítězil.

Datum: 7. 3. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa