ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 17. kolo

Slavia Praha zvládla svým soupeřkám nadělit kanára čtyřikrát za sebou. V sobotu porazila 8:0 Duchcov a v nedělní předehrávce 8:0 SKK Rokycany. Tabulku nadále vedou Rosice s jednobodovým náskokem na Slavii Praha.

Hostující celky si připsaly na svoje konto jedinou výhru, a to zásluhou Slavie Praha, která nadělila kanára Sokolu Duchcov. Pro hráčky Slavie je to tak třetí výhra s kanárem za sebou. Tentokrát byl jejich výborný výkon 3579 okořeněný třemi šestistovkami. Na nich se podílela Olga Hejhalová 625, Helena Gruszková 615 a Šárka Marková 612. V neděli pokračovala Slavia ve spanilé jízdě. Rokycanům nadělila čtvrtého kanára v řadě za sebou. V tomto utkání padly dvě šestistovky. Nejlepší Helena Gruszková 621 a Šárka Marková potvrdila šestistovkový víkend náhozem 604. Z Rokycan nedohrála nához Denisa Pytlíková, která odehrála jednu kompletní dráhu a na druhé pouze plné. Slovan Rosice hostil v tomto kole Spartak Přerov. Hostující celek zaváhal hned v úvodu utkání, kde Nikola Tatoušková porazila 618 kuželek a nahrála na svoji soupeřku 156 kuželek. Domácím hráčkám stačily v dalším průběhu uhrát dvě výhry. Hostující celek neměl šanci ztrátu v poražených kuželkách umazat. Druhou šestistovku přidala ve střední části utkání po výkonu 612 Natálie Topičová. Rosice zvítězily 5:3 o 186 kuželek. Vedení v tabulce i po tomto kole drží hráčky Slovanu Rosice. Při shodném počtu odehraných utkání mají Rosice na Slavii náskok jednoho bodu. Při současné formě obou družstev s největší pravděpodobností o zisku titulu asi rozhodne vzájemný zápas, který se hraje na Žižkově v rámci 20. kola 21. 3. 2020 Na konci tabulky k podstatným změnám nedošlo. Všechny celky od osmého místa dolů na výhru nedosáhly, a tak nejvíce ohrožena sestupem zůstává Konstruktiva Praha, která je po tomto kole poslední se ztrátou dvou bodů na předposlední Sokol Duchcov a desátý KC Zlín. Oba celky mají na svém kontě devět bodů. Devátý Zábřeh jich doposud získal deset.

V tomto kole padlo šest šestistovek. Nejlepší výkon zahrála Olga Hejhalová Slavie Praha, která porazila v Duchcově 625 kuželek, a to jí zvedlo průměr započítaný do pořadí jednotlivkyň z 589,75 na 593,23 a pojistila si tak druhou příčku v pořadí. Nadále vede Natálie Topičová 597,91 a třetí místo drží Jana Braunová KK PSJ Jihlava 584,38. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo i po tomto kole vede se 100% úspěšností a ziskem 18 bodů Natálie Topičová Slovan Rosice. Druhá je Olga Hejhalová Slavis Praha a třetí Lucie Vaverková Slovan Rosice. Obě mají na svém kontě 16 bodů. Čtvrtá je pak s odstupem tří bodů Martina Hrdinová SKK Náchod.

Datum: 29. 2. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa