ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 3. kolo

Na čele tabulky zůstali i přes neodehrané odložené utkání třetího kola hráči Centropenu Dačice. Klokani nadělili kanára po celkovém výkonu 3622 poražených kuželek SKK Hořicím. Bez zisku bodů po tomto kole zůstává Hvězda Trnovany.

Dvě výhry hostů, tři domácích a jedno odložené utkání to je bilance třetího kola. Šestistovek padlo celkově jedenáct. Z toho čtyři na kuželně ve Valašském Meziříčí a Dobřanech, tři v Českých Velenicích. Nejlepší výkon kola zahrál v Českých Velenicích domácí hráč Zdeněk Dvořák, který porazil 637 kuželek. Tomáš Cabák porazil ve Valašském Meziříčí 635 kuželek a Michal Provazník v Dobřanech 634 kuželek.

Na čele tabulky zůstali i po tomto kole přes neodehrané utkání v Třebíči hráči Centropenu Dačice zatím bez ztráty bodu. Bez zisku bodů zůstala i po tomto kole Hvězda Trnovany.

Nováček soutěže KK Vyškov po těsné prohře v prvním kole venku a remíze doma dosáhl ve Valašském Meziříčí na vítězství. Po výborném výkonu přehrál TJ Valašské Meziříčí 5:3 o 29 kuželek. Hráči Vyškova prohráli úvodní duely po shodném zisku pomocných bodů 2:2 v obou případech o dvě kuželky. Souboj nejlepších výkonů kola v podání Tomáše Cabáka (635) s Ondřejem Ševelou (633) stál za to. Střed utkání vyzněl 2:0 ve prospěch hráčů Vyškova. Výhra Radima Čuříka po výkonu 622 o 63 kuželek dala hostům velkou naději na případný úspěch. V závěru utkání získal Vyškov zásluhou Josefa Touše bod uhájili náskok v poražených kuželkách o 29 a dosáhl na svoje první vítězství v soutěži.

Druhý nováček soutěže, Lokomotiva Trutnov, zajížděl do Českých Velenic a rovněž byl úspěšný. Jeho hráči po zisku čtyř bodů a náskoku 20 poražených kuželek zvítězili 6:2. Dva domácí hráči dosáhli na šestistovku, ale nestačilo to. Zdeněk Dvořák porazil 637 kuželek a Tomáš Maroušek rovnou šestistovku. Z hostujícího celku byl nejlepší Roman Straka, který porazil 619 kuželek.

Lokomotiva Tábor hostila Hvězdu Trnovany. Na výsledek utkání mělo vliv několik faktorů. Trnovany k výhře Tábora přispěly v samotném závěru utkání, kde střídající hráč hostujícího celku nedohrál svůj start. Domácí vedli po dvou třetinách utkání 3:1 o 16 kuželek. Domácí Jaroslav Mihál porazil při shodném zisku bodů o jedinou kuželku Miroslav Náhlovského. V závěru utkání měli hosté zásluhou dobře hrajícího Pavla Jedličky stále naději na zisk alespoň bodu. Čáru přes rozpočet jim udělalo odstoupení ze hry střídajícího Vratislava Kubity před poslední dráhou, a to znamenalo že domácí navýšili náskok v poražených kuželkách na konečných 134 kuželek a zvítězili 6:2.

Klokani ve svém druhém domácím utkání skvěle odčinili porážku v prvním kole, kde doma prohráli s Rosicemi. Hořice nezahrály vůbec špatně, ale na výborně hrající domácí to nestačilo. Hosté prohráli 8:0 a z Dobřan si odvážejí kanára, když i jejich nejlepší hráč Jaromír Šklíba po výkonu 602 prohrál 3:1 na body s Michalem Šnebergerem, který porazil 593 kuželek. Domácí hráči měli vynikající závěr utkání. Lukáč Doubrava porazil 629 kuželek a nejlepší výkon utkání zahrál Martin Provazník, který porazil 634 kuželek.

Hráči KK Zábřeh v tomto kole v Rosicích domácí hráče hodně potrápili. Úvod utkání ovládli zásluhou výher Matina Sitty a Jiřího Flídra, který zvítězil při rovnosti bodů o pouhou kuželku. Ve vyrovnané střední části utkání získala obě družstva po bodu, a o všem se rozhodovalo v závěrečné fázi utkání. Výborně zahrál Jan Mecerod, který porazil 613 kuželek, což byl nejlepší výkon utkání a velkou měrou přispěl k výhře domácího celku 5:3 o 63 kuželek.

Datum: 21. 9. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa