ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 2. kolo

Bez ztráty bodu, když pominu nedělní dohrávku, jsou celky Slovan Rosice a Slavie Praha. Na výhru zatím nedosáhl KK Zábřeh a Konstruktiva Praha. Jedinou šestistovku kola zahrála v Přerově hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová, která porazila 623 kuželek.

Ve druhém kole soutěže se z vítězství dvakrát radovaly hostující celky, ve třech utkáních zvítězily domácí hráčky a zápas v Náchodě skončil nerozhodně. Na čele tabulky jsou bez ztráty bodu, když pominu nedělní dohrávku, celky Slovan Rosice a Slavie Praha. Na výhru zatím nedosáhl KK Zábřeh a Konstruktiva Praha. V předehrávce čtvrtého kola remizoval Sokol Duchcov ve Zlíně, když hostující hráčky porazili o tři kuželky více jak domácí hráčky.

Jedinou šestistovku kola zahrála v Přerově hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová, která porazila 623 kuželek. V neděli podala ve Zlíně vynikající výkon hráčka Sokola Duchcov Simona Koutníková, která porazila 608 kuželek. Rozptyl mezi nejlepší a nejhorší hráčkou Duchcova tak byl 147 kuželek.

Slovan Rosice se dvěma náhradnicemi se představil v Praze na Konstruktivě. Na jejich výhru stačil jen průměrný výkon. Domácímu celku se moc nedařilo. Přísnější kritéria snesou pouze výkony hostujících hráček Natálie Topičové 590 a Lucie Vaverkové 570. Zbývající výkony padly do průměru až podprůměru. Z domácího celku byla nejlepší Martina Starecki výkonem 541 poražených kuželek.

Pražská Slavie zajížděla do Přerova a rovněž s přehledem zvítězila po nejlepším výkonu družstva v tomto kole. Domácí celek neměl nejmenší šanci na případný úspěch. O zisk jediného bodu se zasloužila Monika Pavelková. Porazila shodný počet kuželek jako její soupeřka Helena Gruzsková, ale na body zvítězila 3:1.

KK Blansko hostilo SKK Rokycany a svým soupeřkám nedalo šanci na případný úspěch. Rokycany dostaly kanára po prohře 8:0. Jen Linda Lidman z hostujícího celku přehrála na kuželky svoji soupeřku, ale na zisk bodu to nestačilo. Na body prohrála 2,5:1,5. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Zdeňka Ševčíková, která porazila 591 kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hostilo Sokol Duchcov. V úvodní části utkání měly navrch domácí hráčky. Zvítězily 2:0 při náskoku 10 kuželek. Ve druhé části se karta obrátila. Oba body získaly hostující hráčky a nahrály 25 kuželek hlavně zásluhou nejlepšího výkonu v utkání Simony Koutníkové, která porazila 578 kuželek. Domácí hráčka Kristýna Štraitová porazila rovněž 578 kuželek, ale měla horší dorážku. V závěru zápasu měly navrch domácí hráčky. Obě zvítězily 4:0 a bez větších problémů dovedly utkání do vítězného konce.

SKK Náchod hostil nováčka soutěže KK PSJ Jihlavu. V úvodní části utkání získala obě družstva po bodu. SKK Náchod vedl o 84 kuželek. Druhou část utkání ovládly hráčky hostujícího celku. Získaly oba body a stáhly 55 kuželek. V dramatickém závěru získala bod pro Náchod Aneta Cvejnová, když ji k tomu pomohl hodně výkon na druhé dráze, kde porazila 174 kuželek a zisk 0,5 bodu na třetí dráze. Pro KK PSJ Jihlavu získala cenný čtvrtý bod Petra Dočkalová, a to znamenalo v konečném účtování remízu 4:4. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Aneta Cvejnová, která porazila 582 kuželek. Z celku KK PSJ Jihlava byla nejlepší Lenka Concepcion výkonem 568 poražených kuželek.

KC Zlín hostil ve druhém kole KK Zábřeh. V úvodní části braly oba body domácí hráčky. KK Zábřeh ve střední části díky dvěma výhrám srovnal na 2:2 při plus 13 kuželek ve prospěch KC Zlína. V závěru utkání podala Bohdana Jankových nejlepší výkon v utkání, když porazila 562 kuželek, svoji soupeřku tak přehrála o 71 kuželek, a tak ani výhra druhé duchcovské hráčky již nemohla nic změnit na výhře KC Zlína poměrem 5:3.

Datum: 14. 9. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa