ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

17.kolo ligových soutěží

Slavoj Praha utrpěl další ztrátu v České Třebové a Náchod už vede s dvoubodovým náskokem při jednom odloženém utkání. Ženy Zábřeha zachránily body v hodině dvanácté v Náchodě.

Ještě před závěrečnou třetinou Luhačovice v Náchodě vedly. Po skvělých výkonech Petra Holého a Michala Jirouše nakonec domácí družstvo atakovalo rekord kuželny. Rekord kuželny odolal i Michalu Jiroušovi. České Třebové stačil na zisk bodů se Slavojem i nejslabší domácí výkon sezóny. Stejně jako všechna družstva i Tábor si poradil lehce s domácím Vyškovem. Vyškov opět „překonal“ své domácí minimum. Zábřeh přehrál Moravskou Slavii, když ještě před závěrečnou částí prohrával 1:3. Třetí nejlepší výkon v Zábřehu předvedl Ondřej Pospíšil. Dačice po jednom z nejslabších domácích výkonů přenechaly bod Opavě. Rozhodující byl výpadek Jaroslava Beneše. Nejlepší hráč utkání Martin Vaněk, na pátý nejlepší dačický výkon, nezískal bod. Olomouc v boji o záchranu bezpečně přehrála slabě hrající Přerov. Ten zde byl ze všech družstev nejhorší. Jediným, kdo snese přísnější měřítko byl Roman Goldemund. Ten neúspěšně atakoval šestistovkovou hranici. V případě úspěchu by byl teprve druhým, komu se to v Olomouci podařilo.

Jarní tabulku vede bez ztráty bodu Náchod před Českou Třebovou. Tato družstva mají ještě vzájemné utkání k dobru. Suverénu podzimu, Slavoji Praha, patří až předposlední místo. Muži opět překonali nejnižší počet poražených kuželek v kole (39281 – průměr na družstvo 3273).

Také utkání 17.kola mají ženy Slavie odloženo. Jen ztěží, až v samém závěru utkání, získaly body ženy Zábřeha v Náchodě. Pomohl jim k tomu nevydařený start Jany Majerové. Ještě 60 hodů před koncem vedlo domácí družstvo. A to Náchod předvedl svůj druhý nejslabší domácí výkon. Kroměříž hrála tentokrát už v obvyklé sestavě. Byl z toho druhý nejslabší domácí výkon a remíza s Přerovem. Čtvrtý nejlepší kroměřížský výkon předvedla Martina Zimáková. Do desítky se dostala i Michaela Sedláčková. Jičín v novém rekordu kuželny bezpečně přehrává Ratíškovice. Jičínskou Top Ten uzavírá Martina Hrdinová. Jirkov přehrál Blansko, když po úvodní třetině prohrával 0:2. Rekord kuželny atakovala Naděžda Novotná. Šesté chomutovské místo patří Lence Kalové a osmé Ivě Černé.

Také ženy se v tomto kole příliš nevyznamenaly. Poprvé v soutěži nedosáhly na průměr 3000 kuželek na družstvo (2984). Jarní tabulku vede Zábřeh o bod před Jičínem. Slavia je třetí s dvoubodovou ztrátou při dvou odložených utkáních. Závěr jarní tabulky je shodný s tou celkovou.

Datum: 20. 2. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda