ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 21.kolo

Rosice po vítězství a výborném výkonu v Zábřehu jsou krůček od obhajoby zisku mistrovského titulu. O tom, kdo nejvyšší soutěž opustí, rozhodne až poslední kolo.

Předposlední kolo soutěže potvrdilo suverenitu Slovanu Rosice. KK Zábřeh neměl proti vynikajícímu výkonu Rosických hráček nejmenší šanci na případný úspěch. Tři šestistovky v podání Aleny Kantnerové (627), Ivy Rosendorfové (617) a Lucie Vaverkové (601) daly dohromady celkový výkon Rosic 3495 a jasnou výhru 6:2. Z domácího celku dosáhla na šestistovku Jitka Killarová, která porazila 603 kuželek. To, aby Rosice nezískaly další mistrovský titul leží jen v teoretické rovině. Prohra doma se setupem ohroženým Jičínem v posledním kole je málo pravděpodobná. Na konci tabulky je situace podstatně nepřehlednější. O tom, kdo sestoupí rozhodne až poslední kolo. V předposledním kole z kandidátů na sestup braly body pouze hráčky KK Jičín, které se díky výhře nad Konstruktivou Praha posunuly se ziskem bodů na desátou příčku. Konstruktiva se naopak propadla na poslední místo se ziskem deseti bodů. Lokomotiva České Budějovice prohrála v Duchcově 5:3, když jeho hráčky nezvládly závěr téměř vyhraného utkání a je se ziskem jedenácti bodů jedenáctá.

Šestistovky padaly v tomto kole i v Přerově, kde domácí hráčky prohrály s Blanskem 7:1. Hostující hráčky si tak pojistily zisk bronzových medailí, když mají po tomto kole na čtvrtý Náchod náskok pěti bodů. Přerovská hráčka Anna Mašláňová porazila 620 kuželek a Zdeňka Ševčíková z KK Blansko dosáhla výkonu 607 poražených kuželek.

Vedení v pořadí jednotlivkyň si pojistila výborným výkonem v Zábřehu Alena Kantnerová (581) a je jasné, že v soutěži zvítězí. Domácí utkání posledního kola Rosic již nemůže průměry jednotlivých hráček příliš ovlivnit. Druhá v pořadí je Lucie Vaverková (577,32) a třetí příčku drží Natálie Topičová (576,50). Až čtčvrtá je hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová průměrem 572,12 a ani ona již posledním utkáním doma nemůže průměr moc navýšit.

Datum: 23. 3. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa