ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 15. kolo

V Třebíči se opět nehrálo pro poruchu automatů. Závada bude opravena v pondělí. I přes neodehrané utkání vede tabulku Slavoj Praha před Centropenem Dačice. Oba celky mají na svém kontě 22 bodů.

Opět se neodehrálo úplné kolo. Kuželna v Třebíči bude opravena až v pondělí, a tak i utkání patnáctého kola mezi TJ Třebíč a Slavojem Praha je odloženo. Ve zbývajících utkáních získaly všechny body domácí celky. Hosté vyšli v tomto kole naprázdno. Tabulku vede Slavoj Praha i když má o jedno utkání méně než jeho největší soupeř Centropen Dačice. Ten má na druhém místě shodný počet bodů jako vedoucí celek. Třetí Slovan Rosice ztrácí na oba vedoucí celky jeden bod. Všechna družstva z konce tabulky hrála venku a žádné na zisk bodů nedosáhlo. Desátý KK Zábřeh a jedenáctý Jičín získaly sedm bodů a poslední Sokol Duchcov si zatím na svoje konto připsal šest bodů.

Jasné výhry 7:1 zaznamenaly doma Slovan Rosice a Centropen Dačice, který přehrál Sokol Duchcov rozdílem třídy 7:1. Hosté drželi s domácími krok pouze v úvodu utkání, kde jediný bod pro hosty uhrál po nejlepším výkonu v zápase Jaroslav Bulant. Pak již to šlo s Duchcovem z kopce. Slovan Rosice přehrál KK Zábřeh rovněž 7:1. Jediný bod pro hostující celek získal ve střední části Marek Ollinger po výhře 3:1 nad Ivo Fabíkem. Lokomotiva České Velenice hostila Hvězdu Trnovany. Domácí hráči uhráli tři šestistovky a na to hosté nedokázali odpovědět. Uhráli dva body zásluhou Michala Koubka a Josefa Šálka. To bylo ze strany Trnovan vše, a tak domácí celek zvítězil celkově 6:2. TJ Valašské Meziříčí po dobrém výkonu uhrálo povinné dva domácí body nad SKK Hořicemi. Hořice držely se svým soupeřem krok po dvě třetiny utkání. Závěr vyzněl jasně pro domácí. Pět duelů skončilo 2:2 a o zisku bodu rozhodovaly poražené kuželky. Pouze duel v závěru utkání mezi Tomášem Cabákem a Jiřím Bajerem, kterého střídal Ondřej Černý, rozhodl ve svůj prospěch domácí hráč výhrou 4:0. Tomáš Cabák také zahrál nejlepší výkon utkání, když porazil 608 kuželek. Lokomotiva Tábor hostila celek z chvostu tabulky SKK Jičín. Hosté zahráli v Táboře špatně, a to byla voda na mlýn pro domácí hráče, kteří nemuseli podat nijak zázračný výkon na zisk dvou bodů. Hráči Jičína zahráli dva výkony na hranici pětistovky a jeden hluboko pod, a to nemohlo na případný zisk bodů stačit.

V tomto kole padlo osm šestistovek. Nejlepší výkon zahrál v Rosicích hráč Sokola Duchcov Jaroslav Bulant, který porazil 613 kuželek. V Českých Velenicích porazil Zdeněk Dvořák 612 kuželek. Pořadí jednotlivců i nadále vede Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha před Robertem Pevným. Utkání TJ Třebíč – Slavoj Praha je odloženo, a tak se jejich průměry neměnily. Oba hráči jako jediní drží průměr vyšší jak šest set. Třetí místo patří Petrovi Chvalovi z Lokomotivy Tábor.

Datum: 10. 2. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa