ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 12. kolo

Slavoj Praha navýšil náskok na čele tabulky na tři body. Zdeněk Ransdorf porazil v Duchcově 636 kuželek.

Ve dvanáctém kole získaly hostující celky pouze jedinou výhru díky vítězství Hvězdy Trnovany v Jičíně. Blízko k výhře z hostujících celků mělo TJ Valašského Meziříčí v Třebíči a Dačice v Táboře. V obou případech udrželi domácí těsné výhry díky celkově poraženým kuželkám, kterých měli na svém kontě více. Ve zbývajících utkáních braly body domácí celky. Tabulku vede po tomto kole nadále Slavoj Praha s náskokem tří bodů na Centropen Dačice. Na konci tabulky se rovněž nic nezměnilo. Poslední Sokol Duchcov sice v tomto kole bodoval, ale na posun v tabulce to nestačilo. Předposlední je KK Zábřeh, který prohrál v Hořicích.

Vedoucí celek tabulky Slavoj Praha hostil Lokomotivu České Velenice a bez větších problémů zvítězil. Jasné vedení Slavoje v úvodu utkání okořenil šestistovkou Jaroslav Hažva (605). Výhru domácího celku pečetil v závěru zápasu David Kuděj, který porazil 631 kuželek. Druhé Dačice nestačily v tomto kole na Lokomotivu Tábor. Hosté měli utkání výborně rozehrané, domácí hráči měli naopak lepší závěr. Oba celky uhrály tři body ze hry, a tak rozhodovaly poražené kuželky a těch měla nakonec o 21 více Lokomotiva Tábor. Petr Chval pečetil výhru domácích v závěru nejlepším výkonem v utkání, když porazil 610 kuželek. Poslednímu v tabulce Sokolu Duchcov se v tomto kole dařilo. Zahrál nejlepší domácí výkon sezóny a Slovan Rosice porazil hladce 7:1. Jediný bod hostujícího celku uhrál v úvodu utkání Jiří Zemek, který porazil 601 kuželek. V dalším průběhu brali body jen domácí hráči a zaslouženě si připsali na svoje konto druhou výhru v soutěži. Výborný výkon podal Zdeněk Ransforf, který porazil 636 kuželek. TJ Třebíč hostila TJ Valašské Meziříčí a po úvodu to vypadalo pro domácí celek dobře. Ve střední části hosté uhráli dva body, když Matouš Krajzinger přehrál o jedinou kuželku Roberta Pevného a Michal Juroška převálcoval 4:0 Mojmíra Novotného a vše bylo otevřeno. V závěru se dařilo hostujícímu Tomášovi Cabákovi, který porazil jedinou šestistovku v utkání výkonem 611 a jasně přehrál Kamila Nestrojila 4:0. Hosté nasadili na Vaška Rypela Dalibora Jandíka, který nebyl v úplně nejlepší kondici. Po 36. hodu byl střídán Danielem Šefrem, který již prohru neodvrátil. Na závěrečné dráze drželi domácí trvale průběžný těsný náskok okolo deseti kuželek. Nakonec z toho bylo o patnáct kuželek více a tím i těsná výhra a zisk dvou bodů. KK Zábřeh vstoupil do utkání v Hořících výborně a vedl 2:0, když se dařilo Martinovi Sittovi, který porazil 608 kuželek. V dalším průběhu utkání měli navrch domácí hráči. Uhráli tři body a získali vedení v poražených kuželkách na konečných plus 70 kuželek a tím i celkovou výhru a zisk dvou bodů. Hvězda Trnovany přehrála SKK Jičín a jako jediný hostující celek přiváží body z venku. Oba celky získaly v každé části po bodu, a tak rozhodovaly poražené kuželky. V konečném součtu jich měli na svém kontě o 79 více hosté.

Šestistovek padlo v tomto kole osm. Nejlepší výkon podal v Duchcově Zdeněk Ransforf, který porazil 636 kuželek. Pořadí jednotlivců vede i nadále Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha (608,2) před Robertem Pevným z TJ Třebíč (604,2) a Jaroslavem Hažvou rovněž ze Slavoje Praha (599,9)

Datum: 13. 1. 2019 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa