ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 11. kolo

Poslední kolo podzimu přineslo pět výher hostujících celků. Pouze SKK Náchod zvítězil na domácí dráze. Podzimním mistrem je družstvo KK Slavia Praha a nic na tom nezmění ani dohrávka s Blanskem o příštím víkendu.

V posledním ligovém kole dopadly domácí celky ještě hůře než v lize mužů. Domácí prostředí uhájily pouze hráčky Náchoda, která porazily 7:1 Lokomotivu České Budějovice. V ostatních utkáních dominovaly hostující hráčky. V tomto kole hrály oba vedoucí celky venku a nezaváhaly. Slavie Praha zvítězila bez větších problémů 7:1 v Přerově a hráčky Slovanu Rosice porazily 5:3 SKK Jičín. Na konci tabulky se rovněž nic nezměnilo, předposlední Sokol Duchcov i poslední SKK Jičín byly v tomto kole bez bodového zisku.

Jediné vítězství v domácím prostředí si na svoje konto připsaly hráčky SKK Náchoda, když poměrně jasně porazily Lokomotivu České Budějovice. Nejlepší výkon v utkání zaznamenala domácí hráčka Lucie Moravcová, která porazila 571 kuželek, hostující Milada Šafránková porazila o jednu kuželku méně. Vyrovnané utkání v Jičíně rozhodla pro mistrovský celek až v závěru Lucie Vaverková, když přehrála o 115 kuželek svoji soupeřku. Díky výhře o 109 kuželek zvítězily Rosice 5:3. Z domácího celku pokořila šestistovku s 609 poraženými kuželkami Monika Hercíková. Utkání pražské Slavie v Přerově zahájila výborně Šárka Marková, která porazila 618 kuželek. Výborně zahrály i její spoluhráčky Vlasta Kohoutová a Vladimíra Šťastná a hostující celek vedl 3:0 při náskoku 157 kuželek. Ve druhé části se dařilo rovněž hostující Olze Hejhalové. Porazila 603 kuželek a bylo rozhodnuto. Jediný bod pro domácí celek uhrála Anna Mašláňová po výhře nad Kristýnou Jurákovou. SKK Rokycany nestačily na KK Blansko, které zvítězilo 7:1. Z domácího celku uhrála bod až v samotném závěru utkání Daniela Pochylová po výhře nad Terezou Buďovou. Konstruktiva vybojovala další výhru a odpoutává se od konce tabulky. Po vyrovnané úvodní části utkání získaly ve střední části oba body hostující hráčky a před závěrečnou části měly k dobru 64 kuželek. V závěru získala obě družstva po bodu, Konstruktiva navýšila náskok na 76 kuželek a bylo rozhodnuto, že oba body si odváží hostující celek. Nejlepší výkon v utkání podala hostující hráčka Marie Chlumská, která porazila 582 kuželek. KK Zábřeh hostil v tomto kole KC Zlín. Domácí hráčky zahrály tentokrát pod svoje možnosti. Uhrály sice ze hry tři body, ale na celkově poražené kuželky zvítězily o 88 hráčky Zlína a celkově zvítězily 5:3.

V tomto kole padly tři šestistovky. Nejlepší Lucie Vaverková Slovan Rosice 619, Šárka Marková ze Slavie Praha 618 a Monika Hercíková z SKK Jičín 609. Pořadí jednotlivkyň i nadále vede dvojice hráček Slovanu Rosice Lucie Vaverková před Naďou Dobešovou a zástupkyní Slavie Praha Olgou Hejhalovou.

Datum: 2. 12. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa