ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 10. kolo

Slavie nadělila kanára Lokomotivě České Budějovice a vede tabulku. Hráčky Slovanu Rosice přehrály Sokol Duchcov o 377 kuželek rovněž 8:0.

Dvě vítězství hostujících celků, tři pro domácí a jedna remíza to je bilance desátého kola. Vedoucí celky tabulky nadělovaly v tomto kole kanáry. Slavie Praha přehrála v Nové Bystřici 8:0 Lokomotivu České Budějovice a Slovan Rosice převálcoval doma 8:0 Sokol Duchcov.

Slovan Rosice neměl v domácím prostředí se slabě hrajícím Duchcovem nejmenší strach o výsledek. Od úvodních hodů bylo na kuželně jasno, kdo je tady pánem. Nejblíže k zisku bodu měla Adéla Kolaříková, která s Andreou Axmanovou na pomocné body remizovala. Šestistovka v tomto kole v Rosicích nepadla. Nejblíže byla Natálie Topičová, která porazila 597 kuželek. Na celkové číslo prohrála o 13 kuželek. Lokomotiva České Budějovice zahrála na kuželně v Nové Bystřici hluboko pod svoje možnosti, a tak to měla Slavie Praha hodně ulehčené. Nedovolila domácím hráčkám zisk ani jediného bodu. Z červených čísel vybočil pouze výkon hostující Šárky Markové, která porazila 557 kuželek. KC Zlín přehrál po slabším výkonu SKK Jičín, který byl zatím z hostujících celků ve Zlíně nejhorší. Jičín držel s domácím celkem krok v zisku bodů ze hry. Domácí hráčky v konečném účtování měly na svém kontě o 57 kuželek více, a to znamenalo výhru 5:3. Výkony všech hráček skončily v červených číslech, a tak nejlepší výkon utkání zaznamenala domácí Bohdana Jankových, který porazila 535 kuželek. KK Blansko hostilo KK Zábřeh. Domácí celek jasně vyhrál první polovinu utkání jasně 3:0 o 101 kuželek a zdálo se být vše jasné. Opak byl pravdou. Ve druhé části braly všechny body hostující hráčky a při odchodu Terezy Buďové (viz poznámka ve Sportovně-technických informacích) z dráhy před závěrečnou dorážkou snižovaly náskok. Blansko nakonec odolalo a zvítězilo 5:3. Výborný výkon podala domácí Zdeňka Ševčíková, která porazila 603 kuželek. Konstruktiva uhrála druhou remízu doma. V tomto kole si rozdělila body s SKK Náchodem. Domácí hráčky získaly v utkání dva body ze hry a dva za celkově poražené kuželky, kterých měly na svém kontě o 38 vice jak jejich soupeřky. Náchod získal čtyři body ze vzájemných duelů. Náchodu nevyšel na 100 procent závěr utkání. Spartak Přerov hostil SKK Rokycany. Hostující hráčky měly lepší vstup do utkání. Úvod vyhrály 2:0 při vedení o 61 kuželek. V dalším průběhu brala obě družstva v každé části po bodu. Rokycany ještě navýšily náskok na 84 kuželek a zcela zaslouženě zvítězily. Nejlepší výkon v utkání zaznamenala domácí hráčka Zuzana Machalová, která porazila 588 kuželek. V nedělní dohrávce 7. kola porazila Konstruktiva SKK Rokycany 5:3 a posunula se na desátou příčku tabulky.

Pořadí jednotlivkyň ovládly po tomto kole hráčky Slovanu Rosice. Vede Lucie Vaverková průměrem 581,9 a Naďa Dobešová 580,6. Na třetí místo klesla Olga Hejhalová ze Slavie Praha s průměrem 572,2.

Datum: 25. 11. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa