ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 9. kolo

Družstva z čela tabulky v tomto kole nezaváhala. Pořadí vede družstvo Slovan Rosice, má na druhou Slavii Praha dvě utkání k dobru. Konstruktiva uhrála svoji první výhru, když zvítězila nad SKK Jičínem.

Domácí celky měly v tomto kole jednoznačně navrch. Zvítězily v pěti utkáních a jedno skončilo nerozhodně. V nedělní předehrávce pak Rosice nadělily kanára Duchcovu. Tabulka je po tomto kole značně nepřehledná z důvodu různě odehraných utkání. Vše by se mělo příští týden srovnat. Tabulku vede Slovan Rosice s náskokem dvou bodů, ale také dvou utkání k dobru. Na konci tabulky si Konstruktiva Praha připsala první výhru v tomto ročníku a postoupila na předposlední příčku tabulky. Na poslední klesly její soupeřky z tohoto kola, hráčky SKK Jičína.  

Slavie Praha hostila v tomto kole SKK Náchod. Čekalo se vyrovnané utkání, ale opak byl pravdou. Náchodu zahrála hned v úvodu utkání výborně Martina Hrdinová, která získala bod po nejlepším výkonu utkání, když porazila 599 kuželek. To bylo ze strany hostujícího celku vše. Další duely vyzněly jasně ve prospěch domácích hráček. Pouze v závěru sahala po bodu Aneta Cvejnová. Nakonec ale prohrála o dvě kužely a z bodu se radovala její soupeřka. Rosice hostily KK Zábřeh. Hostujícímu celku zahrál výborně Lenka Kubová. Porazila 607 kuželek a Zábřeh držel s domácími krok. Střední část utkání ovládly rosické hráčky po dvou šestistovkách. Natálie Topičová 621 a Lucie Vaverková 607. Domácí hráčky měly před závěrem náskok 126 kuželek, a tak ani dvě výhry hráček KK Zábřeh v závěru nemohly již na vítězství domácího celku nic změnit. Na Konstruktivě se utkaly dva celky z konce tabulky. Domácí hostily SKK Jičín. V utkání nevalných výkonů byly domácí hráčky o poznání lepší a zvítězily 7:1. Jediný bod ve prospěch Jičína získala Alena Šedivá, a to na výkon 497. Konstruktiva se díky této výhře posunula na předposlední místo v tabulce, když má stejně bodů jako poslední Jičín. KK Blansko hostilo Spartak Přerov a v utkání rovněž nijak oslnivých výkonů zvítězilo 6:2, když jeho hráčky jasně ovládly první část utkání. Vedly 3:0 při náskoku 87 kuželek. Ve druhé části dosáhly hostující hráčky na dva body. Třetí duel vyhrála jasně domácí Zdeňka Ševčíková a bylo rozhodnuto. KC Zlín se po dvou domácích prohrách za sebou konečně dočkal vítězství. Ani ve Zlíně nepadaly zázračné výkony. Domácí hráčky vyhrály v úvodu oba duely. Rokycany ovládly střední část a srovnaly stav na 2:2, zlínské hráčky měly navrch 47 kuželek. Závěr zápasu se hrál opět v režii domácích hráček. Vyhrály oba duely a mohly se radovat z celkového vítězství. Jediný zisk hostujícího celku zaznamenaly v tomto kole hráčky Sokola Duchcov v souboji s Lokomotivou České Budějovice. Obě družstva získala po třech bodech ze hry, a když se podělily o body i za celkový počet poražených kuželek, když porazily shodně 3191 kuželek, skončilo utkání nerozhodně 4:4. V domácím celku dosáhla na první šestistovku Milada Šafránková, když porazila rovných 600 kuželek.

Datum: 18. 11. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa