ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2018/19 – 5. kolo

Dačice prohrály ve Velenicích a přenechaly vedení Rosicím, které v tomto ročníku zatím neokusily hořkost porážky. KK Zábřeh opět doma prohrál. Tentokrát nestačil na TJ Valašské Meziříčí a je bez zisku bodů v tabulce poslední.

Hráči doposud vedoucího Centropenu Dačice poprvé v soutěži v soutěži zaváhali, když podlehli Lokomotivě České Velenice 6:2, která hrála v tomto soutěžním ročníku poprvé doma. Domácí hráči dvakrát překonali šestistovku a ve dvou případech zůstali těsně pod. Za Dačice pokořil šestistovku Petr Žahourek, který porazil 609 kuželek. Za svého soupeře měl nejlepšího z domácího celku Tomáše Marouška. Ten porazil 623 kuželek a zvítězil 3:1. V závěru hosté těsně oba duely prohráli, a tak se domácí mohli radovat ze zisku obou bodů. Dačice na čele tabulky vystřídaly Rosice, které v tomto kole hostily Hvězdu Trnovany. Hosté na domácí nestačili a prohráli jasně 7:1. Jedinou šestistovku v utkání zahrál Jan Mecerod, když porazil 608 kuželek. V tomto kole uhráli hostující celky tři vítězství. Podruhé zvítězila venku TJ Třebíč a Lokomotiva Tábor. KK Zábřeh opět doma ztratil oba body, když nestačil na TJ Valašské Meziříčí. TJ Třebíč neměla proti Sokolu Duchcov nejlepší vstup do utkání. Hosté oba duely prohráli. Ve střední části utkání se hostujícím hráčům podařilo otočit vývoj utkání. Dařilo se Mojmírovi Novotnému i Daliborovi Langovi. Oba brali bod a srovnali stav utkání před závěrem na 2:2. V závěru se nedařilo Robertovi Pevnému, ale jeho výpadek nahradil výborným výkonem Kamil Nestrojil, který porazil 605 kuželek. Získal důležitý bod a udržel pro Třebíč náskok v poražených kuželkách, a to znamenalo výhru 5:3 pro hosty. Z domácího celku zahrál nejlepší výkon Jaroslav Bulant, který porazil 613 kuželek. Lokomotiva Tábor vybojoval v Hořicích cennou výhru, když domácí celek přehrála v celkovém součtu o 13 kuželek, a to rozhodlo vyrovnané utkání o jejich výhře. KK Zábřeh doma opět na zisk bodů nedosáhl a je v tabulce stále poslední bez zisku bodu. Hosté z Valašského Meziříčí byli lepší a zaslouženě zvítězili. Hosté ovládli úvod utkání, když brali oba body. Radim Metelka porazil v této fázi utkání 615 kuželek. V dalším průběhu utkání získala obě družstva po dvou bodech. Valašské Meziříčí nahrálo o 83 kuželek více a zaslouženě zvítězilo 6:2. Slavoj Praha hostil v tomto kole SKK Jičín. Hosté nezahráli dobře, a tak domácí hráči bez větších problémů zvítězili 7:1. Nejlepší výkon v utkání zahrál hráč Slavoje Praha Jaroslav Hažva, který porazil 620 kuželek. Domácí po tomto kole drží druhou příčku tabulky se ztrátou jednoho bodu na vedoucí Rosice.

Přenos výsledků online je stále cizí v Duchcově, Rosicích a Zábřehu. Tyto oddíly asi nezajímá, že jsou fandové, kteří by chtěli sledovat průběh utkání (jsou třeba nemocni, na cestách, nebo v práci) a nemohou, protože zodpovědní na to kašlou. Přitom je to tak jednoduché. Zábřeh ani Duchcov si nezvládl ani změnit jim zaslaní vygenerované heslo.

Datum: 20. 10. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa