ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2018/19 – 5. kolo

Slavie Praha nadělila doma kanára Jičínu a vede nejvyšší soutěž. Padly dvě šestistovky. V Duchcově se podílela velkou měrou na výhře KK Zábřeh Lenka Kubová výkonem 609. V Rosicích porazila Lucie Vaverková 607 kuželek.

V pátém kole zvítězily hostující celky ve dvou utkáních a v jednom remizovaly. Do čela tabulky se probojovala pražská Slavie, která doposud neokusila hořkost porážky. Tentokrát nadělila kanára Jičínu. Hráčky Slavie Praha podaly vzácně vyrovnaný výkon. Nejlepší Olga Hejhalová porazila 558 kuželek a nejhorší Vladimíra Šťastná 550 kuželek. Hostující hráčky zůstaly v červených číslech. Nejlepší Marie Říhová porazila jen 536 kuželek. Bezproblémové vítězství 8:0. Slovan Rosice hostil KC Zlín, který byl díky jednomu utkání navíc na čele tabulky. Na body vyrovnané první dvě části utkání. Domácí měly navrch v poražených kuželkách. Závěr utkání se hrál zcela v režii domácích hráček. Lucie Vaverková porazila 607 kuželek a bylo rozhodnuto. V tabulce je Zlín druhý díky utkání navíc a Rosice třetí. Konstruktiva hostila KK Blansko a díky remíze uhrála první bod v soutěži. Blansko bralo dva body za celkově poražené kuželky, kterých porazilo o 46 víc jak domácí celek. Domácí hráčky braly čtyři body ze hry po výhrách vždy 3:1. Z červených čísel vystoupil pouze výkon hostující hráčky Michaely Zajacové, která porazila 566 kuželek. KK Zábřeh překvapil v Duchcově, kde hostující hráčky zvítězily 6:2, když celkově porazily 3365 kuželek. Výborný výkon podala Lenka Kubová, který porazila 609 kuželek a velkou měrou tím přispěla k úspěchu hostujícího celku. SKK Náchod převálcoval doma SKK Rokycany, kterým se v Náchodě nedařilo. Čtyři výkony pod pět set hovoří za vše. Dařilo se domácí Anetě Cvejnové, která zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 591 kuželek. Lokomotiva České Budějovice hostila Spartak Přerov v utkání, kde hostující hráčky měly navrch. Hráčky Přerova ovládly první dvě části utkání. Před závěrem vedly 4:0 při náskoku 113 kuželek. V závěru byly domácí hráčky lepší, ale dvě výhry stačily jen na korigování nepříznivého výsledku.

Přenos výsledků online je stále cizí v Duchcově, Rosicích a Zábřehu. Tyto oddíly asi nezajímá, že jsou fandové, kteří by chtěli sledovat průběh utkání (jsou třeba nemocni, na cestách, nebo v práci) a nemohou, protože zodpovědní na to kašlou. Přitom je to tak jednoduché. Zábřeh ani Duchcov si nezvládl ani změnit jim zaslaní vygenerované heslo.

Datum: 20. 10. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa