ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství světa jednotlivců – semifinále, finále, den šestý - bronzová medaile z jednotlivců!

Poslední den MS rozhodne o jednotlivých medailích. Ve hře je stále český reprezentant Honza Bína. Dohráno!

Krásný den přeji,

dnes to vše vyvrcholí. Myšlena je samozřejmě soutěž jednotlivců na MS v Kluži. V 9:00 se odehrají semifinále obou kategorií a Honza Bína v něm nastoupí proti německému hráči Manuelovi Weissovi. Semifinále můžete sledovat v naší online reportáži. O dnešních účastnících se rozhodla ve včerejších odpoledních čtvrtfinále, kde svou pouť MS zakončily Lucka Vaverková a Alča Kantnerová. Naopak Honza Bína překonal favorizovsného Chorvata Marinoviče a má jistou medaili. Uvidíme, z jakého bude kovu...

 

Jednotlivci semifinále:

  • 9:00 - Jan Bína vs. Manuel Weiss 0:4, 584:624

Krátké shrnutí dne:

  • Poslední den MS jednotlivců již není tak intezivní jako ty předchozí, neboť se hrají pouze tři náhozy. Ale za to ty nejdůležitější. Do prvního ranního, tedy do semifinále se probojoval i Honza Bína. Honza v době semifinále měl již v nohách více jak tisíc hodů po absolvování programu MS juniorů i MS jednotlivců, a to se trochu projevilo na jeho výkonu. Chyběla mu jistota, kterou oplýval v posledních dnech. Jeho soupeř, Manuel Weiss z Německa,byl na tom v tomto ohledu přeci jen o něco lépe, a tak těsně zvítězil na první i na druhé dráze. Třetí třicítka pak již byla zela v jeho režii, a tak se mohl radovat z postupu do závěrečného náhozu celého šampionátu.
  • V dalších semifinále si Němka Baisser porazila rovněž velmi unavenou Slovinku Strelec. Maďarka Mehesz zdolala obhájkyni mistrovského titulu, Chorvatku Maričič. Ta si vedla 2:0, 350:326, Mehesz však, i přes špatnou třetí plnou, dokázala silným závěrem snížit a na poslední dráze projevila silnější nervy. Porazila 647 kuželek, což byl v pořadí již třetí stejný výkon v řadě, když zahrála dvakrát 647 v pátečním osmi a čtvrtfinále. Poslední semifinále nakonec vyhrál Srb Zavarko, který těsně porazi lsvého reprezentačního kolegu Kovačiče. Kovačič zhruba deset hodů před koncem měl k dobru 11 kuželek, avšak závěr psychicky nezvládl a zkušenější Zavarko se tak dostal do svého dalšího finále.
  • Finále bohužel nabídla jednoznančé výsledky, takže diváci neviděli na závěr MS žádné epické bitvy. Nejprve si Beisser hladce poradila s Mehesz a poté si obhajobu titutlu připsal Zavarko. Navíc získal zlato i v kombinaci. Vítězkou kombinace žen se stala Srbka Andjelkovič, které zlato zařídil vynikající výkon z 2. kola.
  • Tím bylo zakončeno VII. MS jednotlivců. To další bude hostit polské Tarnowo Podgrone v roce 2020. Už příští rok se ale bude konat MS týmů. Hostitelem budou Rokycany.

Semifinále:

  • 10:10 - Kovačič má 11 k dobru. A ještě má hod k dobru. Zavarkova situace je kritická. Ale Kovačič dává střed. Mehesz dvěma hodovkami otáčí stav. Kovačič brzdí a Zaavrko kontruje hodovkou. Mehesz je o tři hody napřed, ale vede 15. Zavarko opět osm a Kovačič znovu na středu, nezvládá psychicky závěr. Srovává i Beisser. Ale hůř otevírá. Zavarko hraje zkušeně. Kovačič jede po jedné. Maričič dává jen lavor a Mehesz fantasticky otáčí a postupuje do finále. Dává potetí za sebou 647 a je to o 2. Kovačič míjí fanku a prohrává si finále. Zavarko vítězí o 8. Beisser srovnává a má dva hody do konce. Stfelec poslední. Beisser šest, Strelec také, ale Beisser stačí kuželka a asi nedoapdne stejně jako Slovenka předevčírem. Beisser vítězí o dvě. Honza prohrák poslední dráhu 148:156, celkem 584:624.
  • 10:03 - Srbové mají osmnáct hodů před koncem oba 605. Kovačič dává hodovku a vede o tři. Mehesz před dorážkou ztrácí už jen dvanáct a ještě bojuje. Kovačič vede  o dvě. Honza plné prohrál 92:103. Beisser před dorážkou ztrácí 9. Finále žen se bude hrát v 11:20, ve 12:30 bude hrát muži.
  • 10:00 - Beisser se zvedá a Strelec má na dráze náskok už jen jednu kuželku. Kovačič kazí a Zavarko srovnává. V tomhle je opravdovým mistrem, když si umí vyhlédnout chvilku slabosti soupeře. Mehesz se snaží seč může, ale Maričič jí zatím moc možností nedává. Honza 10 56:69. 
  • 9:57 - Naše semifinále se již jen dohrává, takže se budu věnovat i těm ostatním. Beisser se v úvodu plných trápí a Strelec si přesnou hrou buduje náskok. Kovačič má na Zavarka pět kuželek náskok, což bu mu o kuželku stačilo. Maričič si zatím v poklidu hlídá náskok. Honza prohrává 5 32:35.
  • 9:54 - Dění na ostatních dráhách. Strelec jde do vedení 2:1, když zahrála skvělou dráhu 177. Beisser navíc minule předposledním hodem a před poslední dráhou ztrácí 10 kuželek. Mehesz už vypadala velmi špatně. Silným závěrem však vítězí 156:148 a ještě žije, ztrácí však 16 kuželek. Ve fantastické bitvě Srbů vede Zavarko 2:1, když posledním hodem dává dvě a vyhrál o jednu.
  • 9:51 - Němecdává hodovku. A hned na to sedm z pravé. Honza má 25 133. Němec 24 147 a stojí mu levý párek. Ten shazuje a jde do plných. Honza bohužel dává fanky a už skoro jistě prohraje. Němec totiž hází osm a půjde do finále. Honza dává dráhu 153. Němec 167 a může se v závěru šetřit na odpolední finále.
  • 9:48 - Němec jen střed. Honza dává krásnou levou, ale zůstává lavor. Němec má první na čtyři. Honza stuhnul o devítku navíc a je to jen o 5. Honza je bohužel na středu. Němec šest bez roha. Něměc propaluje, ale zatahuje mu fanka. Nám vzápětí také pomáhá, tak je to nastejno. Honza šest bez roha.
  • 9:44 - První desítku patří Němcovi, 78:61. Němec teď jede vpravdě strojově. Honza sice dává osm,a le Němec zrovna tak. A devět! Němec pět ze středu a Honza poprvé stahuje. A osm k tomu. Němec má 13 k dobru. Honza plnou 99. Němec se dostává až na 113, když končí středovou pětkou. Honza otevírá hodovkou.
  • 9:42 - Honza začíná hodovkou. Tuhle dráhu už prostě musí. Oba mají na 2 15. Němec dává druhou hodovku po sobě. Honza hraje levou, ale příliš často míjí roha. Honza 5 34. Němec 5 40.  Po šesti má Němec pět k dobru. Ale Honza teď hraje dobře. Němec však chytil fazónu. Honza musí vydržet a počkat na Němcovo zaváhání. Přichází fanky, bohužel je však dává Honza.
  • 9:38 - Mehesz dává druhou dráhu 154, ale Maričič hraje jak z jiné planety, 172, celkem 350. Tomu se těžko čelí. Strelec využila zaváhání Beisser a srovnává díky výhře 143:141. Srovnává i Zavarko výhrou 181:174. Zavarko:Kovačič 341:338.
  • 9:35 - Honza jede po jedné. Němec hned dobírá, ale pokračuje škaredou sedmou. Honza dává šest bez roha, ale čeká ho těžký hod. Němec po jedné shazuje. Má čtyři hody do konce a 137. Honza 25 122. Němec opět škaredou sedmu. Honza potřebuje skvělých pět hodů. Těsně vedle roha a je tošestka. Němec míjí a už nejde přes. Honza naopak sundává trojku. Ješět tři hody. Němec 147. Honzovi stačí přes devítku. Šest bez roha. Zůstává pravé křídlo. Jen dvě. Roh zůstal. Druhá dráha končí 147:140 pro Němce. Vede sice 2:0, ale jen o 16. 
  • 9:31 - Honza bohužel taky otevírá středem .Němec na dva hody dorazil a pokračuje šestkou bez roha. Honza čistí levou stranu. Němec uklízí na dva hody. Honza má první na čtyři. Němec osm. Honza škaredou sedmu.
  • 9:27 - Honza bohužel dává fanky a Němec se dostává do trháku. Navíc se mu daří držet uličku. Uzzavírá plnou za 102 středová pětkou. Honza má 13 80 a potřebuje před dorážkou chytit stabilní ulici. Hodovka! A takhle až do konce. Němec navíc otevírá středem. Honza plné nakonec 95.
  • 9:24 - Němec druhé plné rozjíždí pětkou. Honza hned hodovkou. Němec má 3 18. Honza o šest víc díky další hodovce. Němec je na středu. Honza podepisuje šestkou bez roha. Němec má 5 30. Honza má o tři víc. Honza osm. Němec reaguje hodovkou. A osm na to. Honza dává sedmu. Němec teď chytil sérii a dává opět hodovku. Honza ztrácí osm, ale má hod k dobru. Hodovka ho však posouvá do vedení. Němec 10 68. Honza 9 62.
  • 9:20 - Kovačič těsně poráží Zavarka 164:160. Fantastický souboj svádí Mehesz s Maričič. Mehesz zahrála 172 a je to málo. Maričič posledním hodem uzavírá na 177. V posledním souboji vede Beisser nad Strelec 168:154. Beisser v kvalifikaci nehrála dobře, ale postupně chytá fazónu.
  • 9:18 - Honza bez milosti sundává všechno. Ale další otvírky je opět až moc z ulice. Zbývá pravá ulice a levý sedlák. Dvě jsou dole. Němec má 23 118. Honza o osm víc, ale Němec otevírá. Mimochodem, Zavarko právě fíknul. Honza mezitím dobírá. Němec 25 127. Honza má hod k dobru, ale je na středu. Němec trestá hodovkou a jde do vedení. Pokračuje škaredou sedmou. Honzovi zbývají dva hody. Musí však hodovku. Těsně však míjí roha a první dráhu prohraje, 145:154.
  • 9:15 - Honza začíná dorážku sedmou z levé. Němec dává hodovku a podepisuje plzní. Honza uklízí a pokračuje osmičkou, byť se štěstím. Němec propaluje roha. Honza shazuje sedláka. Má hod k dobru. Začíná čtyřkou bez roha. Musí dopravé. Němec je na středu.
  • 9:10 - Sedma je lepší. Kovačič má 7 60. Honza se vrací k hodovkám. Vede 9 59:53. Kovačič 10 82. Mehesz:Maričič 9 71:65. Beisser vede o jednu nad Strelec. Honza bohužel dává fanky a Němec se dotahuje. Honza se vrací do levé, 13 80. Němec má 14 85. Honza bohužel dává trojku a dvě prohrává. Němec končí plné na 91. Honza rovněž.
  • 9:07 - Pokračuje osmou. A další. Mezitím Kovačič vede nad Zavarkem o čtyři a podle Ondry Sobčáka už si to pohlídá. Hodovka! Honza začíná výborně. Podepisuje však středem, 5 35. Němec 6 35. Honza zkouší fanky, ale dávají jen tři. Tak rychle zpět do ulice.
  • 9:04 - Konec rozehrávky. Začíná hra. Honza rozehrává sedmou. Němec rovněž.
  • 8:55 - Je za pět minut devět a opět se v hale ozývá Johanna Strausse a osm posledních účastníků MS se chystá k epických semifinálovým bitvám. Celému osazenstvu dominuje červený dres s nápisem Česko na zádech a jeho nositel Honza Bína. Aktuálně je v německém obležení. Vpravo od něj se rozcvičuje jeho soupeř Manuel Weiss a vlevo od něj kat Alči Kantnerové SinaBeisser. Její soupeřkou je zkušená Slovinka Brigita Strelec. Další dvojice poté tvoří Maďarka Anita Mehesz s Chorvatkou Ines Maričič a konečně souboj dvou Srbů Vilmoše Zavarka a Igora Kovačiče. 
Datum: 25. 5. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek