ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství světa jednotlivců – osmifinále, čtvrtfinále, den pátý

Předposlední den MS jednotlivců budou odehrány osmifinálové a čtvrtfinálové boje. Dohráno!

God morgon,

dnes nás čekají, přesněji řečeno, závěrečnou šestnáctku mužů a stejný počet žen, dva postupné kroky v cestě na titulem světových šampiónů. Ve hře jsou stále čtyři čeští hráči a minimálně jednoho uvidíme i odpoledne. První, kdo rozehraje osmifinále, bude Alena Kantnerová, kterou čeká souboj s překvapením turnaje, Italkou Dagmar Wiedenhofer. Té se podařilo zaskočit Slovinku Patricii Bizjak a zaslouženě tak bude bojovat o místo mezi osmičkou nejlepších. Po ní do hry vstoupí Lucka Vaverková, která vyřadila další z mladých Slovinek, Petru Bašek. Její soupeřkou bude přemožitelka Zuzky Musilové Slovenka Katarína Valigurová, a to v 11:10. Ve 12:20 se poté utkají dva zbývající muži. Jirka Veselý bude s Honzou Bínou bojovat o místo ve čtvrtfinále, které bude odehráno v 16:10. Soupeřem našeho hráče bude vítěz souboje Hrvoje Marinovič (CRO) - Levente Kakuk (HUN).

Jednotlivci osmifinále:

  • 9:00 - Alena Kantnerová vs. Dagmar Wiedenhofer 3:1, 595:569
  • 10:10 - Lucie Vaverková vs. Katarína Valigurová 3:1, 604:576
  • 11:20 - Jan Bína vs. Jiří Veselý 3:1, 679:621

Jednotlivci čtvrtfinále:

  • 14:00 - Alena Kantnerová vs. Sina Beisser 1:3, 603:610
  • 14:00 - Lucie Vaverková - Ines Maričič 1:3, 633:631
  • 15:00 - Jan Bína vs. Hrvoje Marinovič 4:0, 650:531.

Krátké shrnutí dne:

  • Předposlední den MS patřil soubojům v rámci osmifinále a čtvrtfinále. Dnešek tedy určil osm medailistů ze soutěže jednotlivců. Česko mělo ve hře dva muže a dvě ženy. Nejprve hrála Alča Kantnerová proti překvapivé osmifinalistce Italce Dagmar Wiedenhoferové. Alča byla favoritkou a jako taková si i počínala. Měla po většinu hry navrch a v podstatě hladce vyhrála na prvních třech dráhách, což jí zajistilo postup. Jen na závěr dovolila Italce čestný úspěch. 
  • Ve druhém náhozu se poté představila Lucka Vaverková. Na tu čekal souboj s velmi dobře hrající Slovenkou Katarínou Valigurovou. Lucka měla drtivý nástup do hry a rychle si získala náskok kuželek. Navíc zvládla i další dvě dráhy, a tak i Lucka postoupila nejrychlejším možným způsobem. Na závěr poté dovolila Slovence korigovat.
  • Nakonec se představili muži. Jirka Veselý a Honza Bína se utkali mezi sebou, takže bylo jasné, že jedním čtvrtfinalistou bude Čech. První dráha vzájemného souboje byla velmi napínavá a Honza ji pro sebe získal až v samotném závěru. Podobně vyrovnaná byla i druhá dráha, opět se šťastným koncem pro Honzu. Honza poté nastoupil na jedničku a definitivně rozhodl o svém postupu, a to díky dráze 195. Závěr se tedy odehrál v poklidu a i Jirka si připsal setový bod. Honza si navíc výkonem 670 vylepšil pozici v kombinaci.
  • V osmifinále každopádně byly k vidění vynikající výkony. Chorvatka Jambrovič až do posledních hodů usilovala o překonání světového rekordu 678 Ines Maričič. Nakonec se zastavila o kuželku pod ním. Ještě výš mířil Chorvat Marinovič, který měl rozjeto na překonání hranici sedm set kuželek. Bohužel v závěru chyboval a skončil na 698 kuželkách. Podobně pod vrcholem se zastavili Srbové Zavarko s Kovačičem, 687, resp. 690.
  • Odpoledne byla dále odehrána čtvrtfinále. Lucka a Alča měly soupeřky z nejtěžších. Lucka bojovala o semifinále s Chorvatkou Maričič, Alča pak s Němkou Beisser. Holky se nadechly k vynikajcíím výkonům. Obě smolně prohrály první dráhy. Alča poté srovnala, avšak Lucka znovu těsně prohrála. Třetí dráha naopak patřila Lucce. Alča na druhou stranu těsně prohrála. Obě dámy prohrávaly 2:1, ale výhra na poslední dráze by je posunula mezi čtyři nejlepší. Závěr byl velmi napínavý. Alča i Lucka sahaly po postupu, avšak v samotném závěru se misky vah přesunuly na stranu soupeřek a obě Češky de facto posledním hodem prohrály. 
  • Posledních českých hráčem ve hře tak zůstal Honza Bína. Soupeřem mu byl Chorvat Marinovič, který dopoledne nahrál 698. Honza na favorita doslova vlétl a získal první dráhu. Druhou, velmi nervózní, nakonec také uhrál. Na třetí se Chorvat vzedmul k výbornému výkonu. Honza však dokázal nápor odvrátit a vyhrát o dvě. Tím bylo jasno o semifinalistovi. Marinovič pak trochu neustál prohru a po půlce čtvrté dráhy odstoupil.
  • Zítra v 9:00 českého času se Honza o finále utká s Němcem Weissem, který ve čtvrtfinále přetlačil Makedonce Vlakevského. Druhou dvojici tvoří dva Srbové, Kovačič se Zavarkem, který opět útočil na 700. První polovinu dokonce zahrál 374, avšak celkově z toho bylo "jen" 694. Ženské semifinále si zahrají Maričič proti Maďarce Mehesz a Beisser proti Slovince Strelec.
  • Závěrem ještě ke kombinaci. Ládrem pořadí mužů je Zavarko (939). Druhý je stále Němec Hoffmann (922) a bronzovou pozici aktuálně okupuje Marinovič (911). Honza je čtvrtý o dvě kuželky pod bronzem. Potřebuje zlepšit svých 679. ženskému pořadí stále vévodí Srbka Andjelkovič, která však svých 890 již nemůže vylepšit. Druhá je Chorvatka Maričič (888) a třetí další Chorvatka Bosak (876). Lucka je sedmá (855).

Honza Bína:

  • 16:33 - Němec začíná dorážku hodovkou. Makedonec kontruje plzní, kterou hned dohazuje. Němec dává šest bez roha a taky shazuje. Makedonec dává škaredou sedmu. Němec pět bez roha. Mezitím Kovačič hraje stejně s Vseteckou, takže se mu krátí prostor pro stahování. Vsetecka je však na středu. Kovačič odpovídá šestkou bez roha. Makedonec prohrává 21 124:131 a bude muset přidat. Vsetecka má smůlu a dává tak Kovačičovi prostor na dotažení. Sedm z pravé Kovačiče. Mezitím Vlakevski má opět škaredou sedmu. Němec mu tak uskakuje. Kovačič je zpět už jen o 7 a má hod k dobru. Hodovkou se dostává do vedení. Vsetecka reaguje osmou a tu dává i Makedonec.Němec má 26 148. Makedonec 26 142. Vsetecka 25 620. Kovačič 25 621, ale Vsetecka jde do plných. Vsetecka dává lavor, Vlakevski opět škaredou sedmu, už třetí v této dorážce. Němec má dva hody a už vyhraje. Vsetecka má dva hody a musí dobrat fanku. Kovačič má předního roha a taky musí dolu. Vsetecka dohazuje. Kovačič taky 631:629 pro Kovačiče. Vsetecka devět. Osm! Kovačič vyhrává o jednu. Honza poslední dráhu 167.
  • 16:29 - Chorvat končí na konci plných. Zbytek už neodehraje. Honza plné 106. Kovačič po plných ztrácí 16. Vlakevski vede po plných o 2, když posledním hodem dává čtyřku.
  • 16:27 - Zavarko kazí a sedmistovka se opět vzdaluje...pokolikáté už. Kovačič vede o 4 po devíti hodech, ale stále je mu to málo. Vlakevski ztrácí jednu, ale má hod k dobru. Honza 10 71.
  • 16:23 - Honza si už může potrénovat na zítřek. Čeká ho lepší z dvojice Vlakevski - Weiss. Vlakevski zatím 3 26 a vede o 6. Stačí mu remíza na dráze. Kovačič musí Vsetecku v závěru porazit alespoň o 21, aby mohl postoupit. Honza si v pohodě trénuje, 5 35:25.
  • 16:20 - Postupuje i Zavarko, který má po třech dráhách 531 a vede o 118. Kovačič snižuje proti Vseteckovi a Makoedonec Vlakevski opět vede nad Němcem Weissem, byť ztrácí 14 kuželek.
  • 16:19 - Škaredá sedma pro Chorvata. Osm pro Honzu. Honza opět získává hod. Sedm bez roha. Chorvat reaguje lavorem. Bínič shazuje a jde do plných. Osm. A pět hodů před koncem vede o 5. Navíc Chorvat míjí krále. Honza 26 150. Chorvat 27 146. Hodovka! Chorvat jen sedm. Sice dohazuje, ale Honza už dráhu byhraje a postoupí!
  • 16:15 - Chorvat tradičně začíná dorážku středem. Honza šestkou bez roha. Chorvat dává jen čtyři a na sedláka potřebuje ještě jeden hod. Honza hned shazuje. Honza opět šest bez roha. Chorvat osm. Honza se štěstím dvě. A následně dává fanku. Po 20 128:13 pro Chorvata.
  • 16:10 - Bínič pokračuje v osmách. Vede zatím o čtyři. Chorvat ale dává hodvku. Bínič drží levou za sedm. Po deseti hodech vede Chorvat 70:69, když mu desátým spadla hodovka. Honza dvakrát za sebou bez roha. Chorvat osm. Honza odpovídá sedmou. Další osma pro Marinoviče. A jedna i pro Honzu. Chorvat v závěru plných našel tu správnou ulici a tlačí na pilu. Plné dává 110. Honza neztrácí moc, 105.
  • 16:06 - Bínič vede 2:0 o 22 kuželek. Zaavrko o 101. Chorvat začíná pětkou bez roha. Honza šestkou. Chorvat zvyšuje na sedm. Honza na osm. Bínič po pauze sedm. Chorvat 5 35. Bínič pátým hodem osm avede o jednu. 
  • 16:04 - Chorvat 139 a Honza opět vítězí. Zavarko přidává 180 a točí 374! 2:0 vede i Vsetecka nad Kovačičem. Naopak srovnal Weiss proti Vlakevskimu.
  • 16:02 - Na malém řádku je Chorvat stále na středu. Honza toho využívá a odskakuje už na 20 kuželek. Plné končí Chorvat hodovkou, 85. Honza má 102. Jdeme do dorážky. Chorvat klasicky střed. Honza osm. Chorvat má devítku na čtyři. Bínič hned uklízí. Hodovka! Chorvat ale také. Pět ze středu následně, ale ještě zapsala fanka. Chorvat dává druhou hodovku. Do třetice jen sedm. Honza jede po jedné. Chorvat se dotahuje, ale je dva hody napřed. Zavarko 23 144. Honza i podruhé střed. Chorvat znovu sedm z pravé. Honza si teď vybírá slabší chvilku. Chorvat má 26 130. Honza 25 135, ale ještě tři kuželky ve hře. Chorvat však dává střed. Omluvte prosím drobný výpadek spojení.
  • 15:53 - Honza dává třetím hodovku a vede o osm. Marinovič je zatím na středu. Pokračuje šestkou bez roha. 5 36:28. Marinovič stále na středu. Po sedmi hodech je to o 7. Honza hraje stabilně levou. Marinovič stabilně středuje. Teď jej zkouší i Honza, ale naštěstí jen jednou. Napravuje to hodovkou, 10 68:55.
  • 15:49 - Ještě omluva k dámám, kde jsem původně uvedl nesprávné semifinálové dvojičky. Již je v textu upraveno, takže ještě jednu Beisser vs. Strelec a Maričič vs. Mehesz. Marinovič se rozehrává na 3 16. Honza má 2 15. 
  • 15:46 - Mezitím Zavarko drtí Němce a opět to vypadá, že se moc nezapotí. Dráha 194:136. Druhý Srb Kovačič však na úvod ztrácí proti Rakušanovi Vseteckovi. Makedonec pak těsně 172:166 poráží druhého Němce.
  • 15:44 - Honza má čtyři hody a otevírá. Střed za tři, ale ještě to jde přes. Marinovič dává tři před koncem osm. Pět je pryč. A shazuje zbytek. Chorvat končí osmou, 157. Honza vítězí na 171. 
  • 15:42 - Honza rozjíždí osmou. A uklízí. Pokračuje sedmou. Dohazuje po jedné. A na to hodovka! 21 127, Chorvat 22 121. Osm jako podpis. Zase je to dole. A hodovka na to. Zatím koncert, který pokračuje osmou. Honza vede o 21. 
  • 15:38 - Honza dává střed a prohrává o 15. Má však hod k dobru...osm. Zavarko 9 73. Chorvat střed, ale dvě mu dopadají. Honza devět. A je to jen o čtyři. Honza osm. Chorvat dokončuje plné za 104. Honza má díky hodovce rovnou 100. 
  • 15:35 - Honza začíná dvěma sedmami a vede o 5. 5 31:30. Marinovič hraje pravou ulici. Honza je v levé. Po sedmi hodech je to plichta. Zavarko zahájil 7 57. Až je mi líto Němce, který proti němu musí hrát. Honza ujíždí na fanky a prohrává šest. Chorvat navíc reaguje hodovkou, 10 69. Honza naštěstí také a má 10 63.
  • 15:30 - V podstatě nás čeká souboj Balkánu proti střední Evropě. Uvidíme, který region bude úspěšnější.
  • 15:20 - Ještě k dámám. Naše holky potřebovaly poslední dráhu a vyhrát po výhrách opravdu sahaly. Beisser i Maričič však prokázaly svojiexztratřídu, když Beisser ve svůj prospěch rozhodla devítkou 29. hodem. Maričič poté v kritické chvíli nejprve dala hodovku a poté dobrala párek. Lucka tak musela předposledním hodem devět. Dala nádhernou ulici, ze které devítky padají, ale sedlák bohužel zůstal stát, a tak se radovala Chorvatka. Vítězky si zahrají sefimifinále. Beisser nastoupí proti Slovince Stelec. Slovinka vydržela závěrečný nápor Srbky Andjelkovič. Maričič se utká s Maďarkou Mehesz, která v závěru doslova sestřelila mladou Chorvatku Jambrovič 171:137. Teď už k mužům. Na 1,2 hrají Makedonec Vlakevski proti Weissovi z Německa. Na 3,4 se Němec Schondelmaier pokusí oplatit porážku ze spintu Srbovi Zavarkovi. Na 7,8 se Rakušan Vsetecka bude snažit zastavit další srbskou mašinu Kovačiče. A to nejlepší na závěr. Na 5,6 bude Honza Bína čelit fousatému obrovi z Chorvatska Marinovičovi. Podle zákulisních informací se na obědě přecpal smaženými kuřaty, tak se to třeba projeví.

Lucka Vaverková, Alča Kantnerová:

  • 15:18 - Lucka dvakrát těsně míjí roha a ztrácí sedm. Alča začíná středovou pětkou. Beisser škaredou sedmou. Lucka osm. Maričič devět, plné 105. Lucka má 97. Alča ztratila jeden hod na Beisser. Maričič začíná tvrdou šestkou z ulice. Lucka šestkou bez roha. Beisser dává osm. Alča sedm. Maričič dohazuje po jedné a Lucka na hned. Alča sundává. Lucka dává fanky. Alča hodovku z levé. Lucka napravuje z levé. Alča pokračuje pravou za šest. Maričič dává hodovku. Alča má šest hodů a otevírá lavorem. Beisser má už jen pět hodů. Lucka dobírá těžkou figuru a ztrácí stále devítku. Hodovka Lucky. Maričič sedm. Alča dává na dva. Lucka pokračuje osmou. Alča má tři hody. Osm. Maričič otevírá pětkoou. Lucka dobírá. Alča shazuje. Beisser má dva hody.  Dává však hodovku. Alča končí 159 a na postup jí chybí jeden hod. Lucka dává střed a poté tři. Ještě stojí dvě fanky. Alča prohrává 603:610. Lucka shazuje. Má dva hody, ale musí hodovku. Osm. Mariči shazuje párek a posledním hodem vítězí o 7. 
  • 15:12 - Lucka začíná 9, 8. Alča má 3 20. Alča dává devět a vede o ty potřebné dvě. Alča 5 35:35. Lucka 3 23:20. Hodovka! Lucka včera jistě pozorně sledovala Jirku a bude to teď na jedničce hrát zrovna tak. Podpis je bohužel na brandu a Maričič osmou srovnává. Alča má 7 49, Beisser o jednu méně. Lucka je podruhé na brandu a Mariči hodovkou utíká. Holky si teď dávají oddych. Měl by však rychle skončit. Alča se vrací k sedmám. 10 68. Beisser 10 68 také. Mariči má 9 62. Lucka 9 55. Alča devět! Beisser jen pět. Lucka se konečně trrefuje a je to jen o čtyři. Alča bohužel dává střed, Beisser šest. Lucka zkouší osm, dává osm. Alča bohužel opět střed. Beisser vede o tři. A teď už o pět po další hodovce. Alča končí plné sedmou, 98. Beisser 106.
  • 15:05 - Slovinka se těsně ujala vedení 2:1. Má však 24 kuželek k dobru. Vede i Chorvatka 2:1 o 12. Obě holky musí vyhrát dráhu a postoupí. Alča tedy musí vyhrát alespoň o dvě.
  • 15:03 - Lucka začíná šestkou bez roha. Alča lavorem. Beisser dává osm. Maričič sedm z pravé. Lucka má na tři, Maričič na dvě. Následně otevírá bez roha. Ála jede lavor poctivě na dva hody. Lucka otevírá bez roha, ale ten dopadá. Mariči opět dohazuje. Alča sedm z pravé. Lucka uklízí těžkou figuru. Maričič lavor. Lucka Lucka osm. Ála dala druhou devítku na dva hody. A přidává škaredou sedmu. Lucka shazuje krále, 22140:127. Beisser osm, 22 112. Alča má 22 124. Lucce to ujíždí až na fanky. Alča bohužel minula krále. Dvakrát. Lucka hezkou levou a následně dobírá sdláka. Beisser nabídnutou šanci využívá hodovkou. Obě holky mají 5 hodů. Alča lavor. Beisser dává druho uhodovku. Lucka šest bez roha. Alača shazuje z pravé celý lavor. Beisser osm. Lucka shazuje. Alča má čtyři, musí z levé dobrat. Beisser míjí krále. Lucka bohužel fanky a i ona musí z levé všechno. Alča nakonec 140. Beisser vítězí o 9. Lucka už nepřelézá, ale vítězí 166:151.
  • 14:57 - Lucka uzavírá řádek šestkou, 76. Maričič má 64. Alča má 10 63. Beisser se vytáhla na 62. Maričič dává druhou hodovku v řadě. Lucka drží pravou, ale dává jen šest. Beisser dává fanky. Alča jí sedmou odskakuje. Maričič taky fanky a Lucka trestá osmou. Beisser se přesouvá na brand. Alča vede o 8. Lucka má 14 k dobru. Beisser osm, ale Alča rovněž. Holky vyhrávají plné. Lucka 113:100. Alča 98:86.
  • 14:53 - Třetí plné jsou rozehrány. Lucka začíná 3 20. Maričič 3 18. Beisser se zatím trápí, 4 18. Alča vede o tři. Lucka vede 5 36:30. A dál drží pravou. Hodovka! Lucka vede o 15, ale Maričič má hod k dobru. Alča si drží náskok dvou kuželek. Další Lucčina hodovka. A třetí!
  • 14:49 - Srbka srovnala, když vyhrála o kuželku. Slovinka mohla zvítězit, když šla na závěr do plných. Dala však jen tvrdou ulici za pět. Srovnala i Chorvatka, když vyhrála 156:146.
  • 14:47 - Alča 21 123, Beisser 22 123. Lucka 24 129, když bohužel minula krále, Maričič 23 128. Ála otevírá sedmou. A dohazuje párek. Lucka osm z pravé. Alča sedm z levé. Lucka shazuje sedláka a jde do otvírky čtyři hody před koncem. Maričič zrovna tak, ale má o kuželku míň. Hodovka! A vzápětí i Maričič dává. Alča má čtyři hody do konce a otevírá. Šest bez roha. Stejně tak Maričič. Lucka ujíždí do levé, sedm. Alča uklízí a vede o devět. Mariči dobrala, Lucka bohužel ne. Opět vyhárává Chorvatka, 159:156. Alča dává 160 a srovnává.
  • 14:43 - Maričič otevírá šestkou bez roha. Lucka sedmou z pravé. Alča končí plné pětkou, 97. Beisser 106. Lucka těsně dává. Maričič také dobírá. Alča začíná dorážku hodovkou. Beisser jen škaredou sedmou. Maričič dává osm, bohužel Lucka brand. Alča pokračuje sedmou a má tam zadní fanku a zadního roha. A hned uklízí. Beisser míjí a Alča škaredou sedmou odpovídá. Lucka na dva hody sundala zbytek po brandu a hází také škaredou sedmu. 
  • 14:39 - Alča znovu hodovkuje. Lucka osm, 5 37:33. Alča podepisuje šestkou. Beisser má mírně navrch 5 40:36. Alča má 7 50, Lucka 7 51. Maričič chybuje a Lucka vede o 9. Ale následně dává fanky. Napravuje je hodovkou. Lucka 10 72:64. Ála dře, má 10 69, ale Beisser je stejně o šest kuželek napřed. Beisser chybuje a Alča jí sedmou dotahuje. Ale Beisser reaguje hodovkou. Lucka mezitím drží sedm kuželek k dobru. Maričič plné rovných 100. Lucka má dvě k dobru. 
  • 14:35 - Začíná druhá plná. Lucka sedm, devět. A osm, 3 24. Alča začala pětkou a hodovka na to. Zatím nutí Beisser v maximálnímu úsilí. Alča 3 21. 
  • 14:32 - Beisser se v dorážce trápí. Alča má čtyři hody do konce, ale ztrácí osm. Šest bez roha.Lucka také čtyři. A šestka z pravé. Alča dobírá a potřebuje osm na výhru. Bohužel jen střed. Alča těsně prohrává 144:147. Lucka posledním hodem dává pět, 152. Maričič hází do plných, tři na remízu. Šest, vítězí o tři. Vede i Slovinka (160:137) a Maďarka, která svádí super bitvu s Chorvatkou (180:177).
  • 14:29 - Lucka začíná dorážkou osmičkou. Alča bohužel fankami. Beisser ale také. Alča napravuje. Beisser zůstává kolek navíc. Lucka dobírá a má hod k dobru. Škaredá sedma. Na dva hody to půjde. Maričič zůstává lavor. Alača má tvrdou ulici za šest. Beisser opět fanky. Lucka zkušeně dobírá párek a teď to však musí otevřít. Bohužel ale dává jen čtyři. Lucka 24 129. Maričič má 24 131. Lucka osm z pravé. 
  • 14:25 - Maričič devět, ale Lucka jí to hned vrací. A osm na to. Alča taky osm, sedm. Holky hrajou skvěle. Lucka tradičně před doážkou jeden střed. Alča se drží osmiček. Lucka plné 102. Maričič hodovkou uzavírá na 104. Alča má rovněž 104. Beisser 112.
  • 14:22 - Lucka devět, Alča sedm. Holky hrají velmi dobře, ale musí vydržet. Beisser a Maričič se jen tak nezlomí. Lucka 10 68:67. Alča 10 69:76. Beisser zatím bezchybně. 
  • 14:17 - Alča začíná šestkou. Lucka pětkou s vede. Stačí už jen kopírovat Maričič. Druhý hodem se to otáčí. Lucka ale zvyšuje osmičkou a je to plichta, 3 17:17. Alča má sice 20, ale Beisser je o tři napřed. Lucka osm. Alča devět! Lucka 5 33:32. Alča 5 37:37. Zatím dobrý.
  • 14:14 - Hudba utichá. Fanoušci se usazují a hráčky vyčkávají na pokyn k zahájení hry. Boj o medaile začíná.
  • 14:05 - Doufám, že jste řádně osvěžili a jdeme na čtvrtfinále. Poslední čtyřkou, která postoupila před chvíli rezonuje dvojice srbských favoritů Zavarko, Kovačič. Jejich soupeři budou Rakušan Philipp Vsetecka a Němec Schondelamier. Teď už se rozcvičují dámy. Alča hraje proti Sině Beisser (GER) a Lucka proti Ines Maričič (CRO), tedy soupeřkami z nejtěžších. Na zbylých dráhách hrají Ana Jambrovič (CRO), která dopoledne zahrála 677, proti Maďarce Anitě Mehesz a SRbka Jasmina Andjelkovič, vedoucí žena kombinace, proti hrdinně bojující Slovince Brigitě Strelec.

Jirka Veselý, Honza Bína:

  • 12:47 - Němec stále bojuje s Rakušanem. Má 16 k dobru a vypadá to na postup. Dohrávají i naši kluci. A Makedonec s Maďarem. Němec si závěr pohlídal a postupuje. Proti němu bude hrát Makedonec, který nyní zahrál 680. Jirka končí na 621. Honza zakončuje hodovkou, 679. Teď bude hrát druhá osmička a pak hned čtvrtfinále.
  • 12:44 - Jirka dorážku začíná dvěma hodovkami. Bíniš osmou. Marinovič také jdnu hází a má 24 680. A osm. A dohazuje. Ještě musí přes.Lavor. Má na něj dva hody. Sedlák je prč. Ještě král a fanka. Jen král. A zase nic. Už mě ti Chorvati štvou. Jen 698. 
  • 12:38 - Němec těsně vede nad Rakušanem. Číselně však za maďarsko-chorvatským soubojem výrazně zaostávají. Marinovič vede 13 89:80. Maďar dává hodovku a jednu stahuje. Plné 105:97 pro Chorvata. Honza prohrává 65:66 po deseti hodech. MaĎar začíná středem a těžko již bude dotahovat ztrátu. Marinovič navíc 6 3. Má i štěstí, když ho z horšího hodu dopadlo osm. Maďar dává opět střed a je hotovo. Naši kluci končí plné. 95:93 pro Honzu.
  • 12:35 - Marinovič s Kakukem to mají na 4 28:25. Maďar musí vyhrát a stáhnout 19 kuželek. Jde tomu naproti hodovkou. Honza mezitím 3 21 a i on míří za super číslem. Marinovič hraje stabilněji než Kakuk, který hraje často bez roha. Honza dál drží levou, 5 35. Marinovič vede 8 59:47 a už to pro něj vypadá velmi dobře. Na 10 72:63 pro Chorvata. Kluci to mají 8 56:52 pro Honzu.
  • 12:32 - 3:0 vede i Makedonec. Souboj  Rakušana s Němcem je napínavý jak kšandy. Na třetí dráze uhrávají plichtu a před závěrem je to tedy 1,5:1,5 471:462 pro Němce. 
  • 12:28 - Honza navíc dorážku začíná hodovkou. A hned dává druhou. Jirka má první devítku na čtyři. Marinovič má již 20 154. Teď je pod velkým tlakem Kakuk, 20 126. Honza otevírá plzní a hend dopíjí. Jirka koriguje hodovkou, ale bude jich potřebovat ještě několik. Honza opět plzeň. Jirka sedm, zůstávají dva sedláci. Marinovič 26 173. Kakuk 26 153. Honza opět dopil na hned, 21 143. Jirka ztrácí dvacet. Honza dává znovu hodovku. A podepisuje sedmou. Jirka nehraje špatně, ale Honza hraje famózně. Marinovič dává posldním hodem sedm a zastavuje se na 198!. Kakuk 171. Honza opět hodovku a už má 170. Stav souboje Marinoviče a Kakuka je 2:1, 539:520 pro Chorvata.  DAlší osma pro Super Bíniče. Jednička mu dneska sedí. A ještě jedna osma. Úklid a poslední hod do plných. Sedm. Dráha 195! A samozřejmě třetí výhra. Honza už má 530!
  • 12:22 - I Jirka se už trefuje, ale chce to delší sérii. Honza má tři kuželky k dobru. A trefuje hodovku. Jirka dává střed a šest kuželek ztrácí. Zkouší levou a dává osm. Honza zrovna tak. Marinovič má nyní 11 85. Kakuk 11 80. Honza po deseti hodech vede 71:64. A dál dává sedmu. Jirka rovněž. Kakuk nakonec plné 108. Marinovič však 119 a vede. Kluci hrají o něco pomaleji, 13 94:84 pro Honzu. Marinovič 17 137. Honza vyhrává  vplných 107:96 a situce je pro Jirku už docela kritická.
  • 12:16 - 2:0 vede i Makedonec. Naopak Němec v souboji s Rakušanem srovnal. Honza začíná hodovkou. Jirka za sedm. Jirka pokračuje pětkou a Honza šestkou. Jirka sice drží pravou, ale ta dnes zatím nepadá ideálně. Chybí tomu kousky. Naopak Honza hraje levou parádně a zaslouženě vede.
  • 12:14 - Honza otevírá středem. Jirka reaguje sedmou z pravé. Honza má první devítku na pět. Jirka dobral po jedné. A pokračuje stejnou hrou jako v první devítce. Vede o 6, ale Honza má hod k dobru. Využívá ho otvírkou bez roha. A hned uklízí. Jirka trefuje osmu. Honza devět a opět vede. Marinovič druhou dráhu vyhrál nad Kakukem 166:156. Honza dává opět hodovku. Jirka opět osm. Hodovky mu zatím odolávají. Honza podepisuje šestkou bez roha. Shazuje na dva hody. Jirka otevírá škaredou sedmou. Honza bohužel fankami. Jirka shazuje amá dva hody, 148. Honza má 28 154. Dává pěknou pravou, ale král zůstává. Jirla však hodovku nedává. Honza vítězí i podruhé, 160:154. Vede v polovině 335:325 a především 2:0.
  • 12:06 - Honza 10 72. Jirka 9 57. Na vedlejších dráhách vede Marinovič po plných 112:103. Kakuk má po plných 296. Honza brzdí středem, ale pak se opravuje hodovkou. Jirka ztrácí čtyři kuželky. Druhé plné nakonec vyznívají lépe Honzu v poměru 106:103.
  • 12:00 - Na rozjezd dává Honza šest, Jirka sedm. Dále pokračují sedmou a osmou, Jirka získává k dobru druhou kuželku. Maďar drží formu, 3 27. I řetí český hod končí jednou kuželkou k dobru pro Jirku. Honza se natahuje do levé a dává hodovku. Jirka odpovídá sedmou. Marinovič se nelekl výkonu Kakuka a nyní vede po sedmi hodech 50:48. Ještě to bude velká bitva. Jirka vede 5 35:32. Honza má 7 46 a Jirka ho lavorem srovnává. Honza pokračuje hodovkou a zatím má lepší fazónu. Jirka naopak dává střed. A Honza se trefuje i podruhé, 9 64.
  • 11:57 - Rakušan těsně poráží Němce 158:150. Makedonec výrazněji Maďara 165:146.
  • 11:55 - Jirka zahajuje dorážku hodovkou. Honza dává na tři. Kakuk má 18 142. Omyl 19 151. Jirka má druhou na tři, Honza otevírá fankami. Napravuje je druhým hodem. Jirka osm z pravé. A poprvé vede. Honza však reaguje hodovkou. A na to šestka bez roha. Jirka taky a hned uklízí. Mezitím Kakuk poctivě otevírá shazuje a má 26 178. Jirka dává hodovku a opět vede. Navíc má hod k dobru. Plzeň do otvírky. Honza osm. Jirka vede o dvě. Oba mají tři hody do konce. Honza dává hodovku. Jirka taky. Kluci si nedají ani kuželku zadarmo. Honza další! Jirka "jen" osm. Honza vyhrává první dráhu 175:171. Kakuk jednou minul, takže se nakonec dostává na 193. Marinovič výborně limituje ztráty dráhou 175.
  • 11:46 - Kluci se zatím spíše škádlí, než by se řezali. Po osmi vede Honza 51:50. Mezitím Kakuk s Marinovičem má 10 80:77 pro Maďar. Honza stále vede. Po deseti je to 69:63. Honza zatím lépe vytěžuje levou ulici. Homza malý řádek začíná dvěma hodovkami. Vede již o 10. Jirka kontruje hodovkou. Kakuk dává plné 124. Marinovič sice hraje výborně, ale ztrácí 11 kuželek. Honza po plných vede 106:99.
  • 11:40 - Jdeme na to. Jirka zřejmě přestupuje ke Slovincům. Nově se jmenuje Veselj. Jirka začíná sedmou. Honza také. Je vidět, že jsou to spoluhráči. I druhý hod mají stejný, čtyřku. Chorvat naopak začal třemi hodovkami. Honza po pěti hodech vede 33:32.
  • 11:30 - Ještě k ženám. Maričič nakonec svůj výkon vytáhla až na 655, ačkoli dlouho hrála úplně nenápadně. Na drahách teď máme oba naše muže. Jeden z nich bude hrát i v odpoledním čtvrtfinále. Volbu oblíbence nechám na Vás. Já věřím, že si naši kluci vzájemný souboj užijí a předvedou pěkné výkony a na odpoledne si případně pošetří nějakou tu sedmistovku. Vedle nich hraje jejich budoucí soupeř. Bude jím buď Maďar Levente Kakuk, istr světa z roku 2014, nebo Chorvat Hrvoje Marinovič. Dále uvidíme souboj Němce Manuela Weisse a Rakušana Lukase Hubera, bronzového z Brna. A konečně bitvu Maďara Karolyho Kozmy s překvapením turnaje, Makedoncem Bojanem Vlakevskim.

Lucka Vaverková:

  • 11:26 - Chorvatka začíná dorážku škaredou sedmou a první devítku má na tři. Lucka zrovna tak. Maďarka na úvod devítku na čtyři. Chorvatka pokračuje fankami. I Maďarka. Jambrovič napravuje levou a opět má na tři. Maďarka dává jen střed. Už je to jen o Chorvatce. Střed a sedmistovka se vzdaluje. Devítku dává na pět. má 668  na scětový rekord musí ještě přes. Šestka bez roha. Zůstává jí levá ulice a pravý sedlák. Lucka poslední dráhu 131. Jambrovič propaluje rohem. A už nejde přes. Nedává ani světový rekord. Celkem "jen" 677. Maďarka má 647. Ještě dohrává Maričič, která má 634 pět hodů před koncem.
  • 11:20 - Závěr je již ber nervů. Můžeme tak více sledovat bitvu Maďarky a Chorvatky o přepsání světových tabulek. Lucka začala 5 30:33. Maďarka nezačala dobře, 5 26. Chorvatka má naopak 5 33 a zatím drží tempo. Lucka 10 61, Slovenka se ještě chce rozloučit se ctí, 10 71. Mehesz má stejně jako Lucka a na sedm set to nevypadá. Naopak Jambrovič drtí pravou, jako by se nechumelilo, 11 76. Lucka plné prohrává 92:111. Mehesz se vytahuje až na 99 skvělým malým řádkem. Před dorážkou má 611. Jambrovič dává plnou 100 a má už 641!
  • 11:13 - O postupujících je jasno. Všechny dámy vedou 3:0. Maričič zlomila mladou Slovinku a má 495. Lucka vede 3:0, když má výsledek 473. Mehesz vede stejým poměrem a již má 512 kuželek. Ještě mnohem víc má však Jambrovvič, která se další fantastickou třicítkou dostala až na 541 kuželek! Na světový rekord jí stačí 138 a 159 potebuje na sedmistovku.
  • 11:10 - Lucka má stále 11 k dobru. Navíc je Valigurová na středu. Rychle uklízí a hodovkou ještě dramatizuje závěr. Lucka má pecha, 28. hodem otevírá lavor. Ale otevírá úplně stejně jako Lucka, pokud nedá vše na jeden hod, tak je hotovo. Lucka dráhu 152. Valigurová nedobírá. Lucka bude hrát ve čtvrtfinále MS!
  • 11:07 - Dorážku začíná škaredou sedmou. Na dva hody dohazuje. Ale pokračuje středem. Slovenka mezitím dává dvě devítky na čtyři hody a ještě se nevzdává. Lucka dává oba páry. Do otvírky osma z levé.
  • 11:03 - Mezitím Maďarka Mehesz i Chorvatka Jambrovič pokračuí v super tempua reálně pomýšlejí na překonání světového rekordu a i hranici sedmi set kuželek. Valigurová hraje velmi dobře, 10 67. Lucka se však proměnila v dračici a byť dává desátým hodem fanky, tak vede o 2. A dvě hodovky v řadě. Lucka pokračuje v super tempu. Slovenka nemá jak zaútočit. Asi nějak takhle se včera cítila Zuzka, když Valigurová jela jak dobře namazaný stroj. Lucka plné 107, vede o 11.
  • 10:59 - Lucce stačí jen půl bod a postupuje. Vykročila za ním osmičkou a pětkou bez roha. Valigurová má vždy silné druhé šedesátky. Uvidíme, jestli se vzchopí i dnes. Lucka k tomu jí zatí mnedává příležitost, 3 22. A dalších osm. Zatím je to fakt paráda. A další hodovka, 5 39. Valigurová má sice dobrých 32, ale zatím nemá naději.
  • 10:55 - Chorvatka Maričič také vyhrává druhou dráhu, když má v polovině 317. Peklo se ale děje na dráhách 1 - 4. Maďarka Mehesz vede 2:0 a má 357. Kam s tím ale na Chorvatku Jambrovič, která také drtivě vede 2:0 a točí dokonce 367, když dala 192 na jedničce.
  • 10:53 - Lucka pět hodů před koncem vede o 11. Otvírá sedmou z pravé a už to vypadá dobře. Párek je pryč a ještě tři hody. Osm! Lucka ale míjí na exíka. Druhá dráze je i přesto vítězná 157:140 (321:262).
  • 10:50 - Lucy začíná šestkou z pravé. Valigurová střed za tři. Lucka bohužel propaluje fanku a bude tak muset dát dva přesné hody na sedláka a krále. Slovenka na dva hody dohazuje a má hod k dobru. Ale opět je na středu. Lucka trestá hodovkou. A osm a půl na to. Fanka se rozhodla ještě počkat s tím pádem na příští hod. A je to tak, byť jen na lízanou. Lucka teď pauzíruje a dává střed. Pokračuje však skvělým hodem a na tři je to dole.
  • 10:47 - Sedm? Ne, Osm? Taky ne. Nakonec devět. Slovenka dává střed za tři a je to o pět. Lucka má na 13 92 a Slovenka se drží středových hodů. Lucka si tejně jako na osmě vyhazuje střed, aby jej neměla v dorážce. Lucka končí plnou za 103. Valigurová má 94.
  • 10:45 - Lucka opět dobře začala, 3 21. Valigurová však lépe chytá úvod a drží se jen o dvě kuželky zpět, 5 36:34. Lucka drží pravou, ale Valigurová rovněž. Po sedmi hodech je srovnáno, 50:50. Lucka si následně bere vedení zpět. Devátý hod jí ujíždí do levé, Slovenka dává hodovku. První desítka je nakonec úspěšnější pro Lucku 71:69.
  • 10:42 - Drtivě vyhrála i Chorvatka Jambrovič nad Srbkou Barac (175:141). Rovněž i Maďarka Mehesz nad druhou sRbkou Djukič (177:126). Jen souboj Chorvatky Maričič se Slovinkou Forstnarič je vyrovnanější (158:149). Maldá Slovinka se všemožně snažila zaskočit Chorvatku. Ta však vždy účinně zareagovala a získala první dráhu.
  • 10:40 - Slovenka osm. Lucka plzeň. A dopíjí bez milosti. Slovenka naopak míjí. Máme další hod k dobru. A druhý fík. Lucka sedm z pravé. A je to dole. Opět sedm, ještě tři hody. A opět je to na hned důle. Poslední dva hody. Hodovka! 164 a výhra o 42 kuželek. Slovence se vůbec nevyvedla dorážka. 
  • 10:37 - Lucka začíná šestkou bez roha. Úklid. Slovenka má plnou 87. Zatím nehraje v pohodě. Chtělo by toho využít. Lucka sedm, ale zůstali dva sedláci. Valigurová otevírá středem. Lucka v pohodě sráží po jedné kuželce. Osm! To je opravdu pěkná otvírka. Lucka dohazuje, 22 122. Slovenka 21 105.
  • 10:33 - Valigurová přidává osmu, ale Lucka reaguje hodovkou. Lucka má první řádek 66. Slovenka 8 47. Hodovka! Bohužel trojku jako podpis. Valigurová taky devět. Schválně jak bude pokračovat? Šestkou. Lucka si ke konci plných vybírá středy. Valigurová má stejnou taktiku. Lucka plné 95. Slovenka 13 78.
  • 10:29 - Lucka zahájila lépe, 5 31. Slovenka se zatím hledá, takže radši zamotává kuželky, aby měla čas na přemýšlení. Lucka dává dvě osmy po sobě. Slovenka se již taky trefuje, 6 34. 
  • 10:25 - Lucka začíná pětkou, Valigurová šestkou. Z druhého má Lucka sedmu. Dnes to bude chtít vytěžovat dráhy, protože Slovenka hraje ve velké formě. 
  • 10:20 - Mladá Slovinka, dcera Brigity Strelec, která před chvíli zahrála 652, včera postoupila díky výkonu 646. Maričič hrála skoro o šedesát méně. Bude zajímavé sledovat, jestli se dnes výkonnost srovná. Strelec rychle zhltla banán a už sedí za Forstnarič jako její trenérka, dokonce se ještě potí ze svého startu. Jestli přežije odpolední hru, tak přední smekám. Navíc bude možná muset vyřešit svoji trenérskou pozici. Rozhodčí jí asi nenechají hrát a zároveň radit dceři.
  • 10:16 - Pokračujeme v rychlém sledu. Čeká nás souboj Lucky Vaverkové se Slovenkou Katarínuo Valigurovou. Dále hrají Srbka Zorica Barac s Chorvatkou Anou Jambrovič, Maďarka Anita Mehesz s další Srbkou Majou Djukič a konečně Slovinka Anja Forstnarič proti Chorvatce Ines Maričič.

Alča Kantnerová:

  • 10:13 - Teď to přišlo. Strelec otevřela bez roha a následně vystřelila jen fanku. Chorvatka také bez roha. Srbka dala hodovku a opět Maďarce odskočila. Ta se však znovu zvedla a taky jednu hodila. Předposledním však dává "jen" sedm a a byť jde přes, tak na postup to stačit nebude. Mladá Chorvatka (ročník 1997) má poslední tři hody. Musí tři hodovky, jinak taky končí. Bohužel těsně míjí roha. Postupuje Slovinka Alča končí dráhou 145. Italka kosmeticky snížila.
  • 10:10 - Maďarka se ještě nevzdává. Hodovkou a osmičkou snižuje. Kam s tím ale na Srbku. Taky osm. I Chorvatka dělá, co může. Ale zkušená Strelec se drží levé ulice a zatím jí nedává jedinou možnost ke korekci stavu.  
  • 10:08 - Slovinka dostala prášek vyadá lépe. Zajímalo by mě, co asi dostala a jestli je to v souladu s antidopingovými pravidly. Každopádně se již pohybuje lépe. Plné vyhrává o 2 a má 11 kuželek náskok. Srbka zase valí jednu ulici za druhou. Teď to vypadá, že se na minulé dráze šetřila, aby to bylo aspoň trochu drámo. Alča plné 93, Italka 97.
  • 10:05 - Alča hraje v klidu a je to opravdu znát, 7 49. Mohlo by z toho být pěkné číslo pro kombinaci. Chorvatka mezitím tlačí na pilu a vede 9 60:56. Srbka se vrátila ke své formě a vede 11 80:70.
  • 10:00 - Postup má i Němka, která hladce zdolala Ruímunku. Alča se tak ve čtvrtfinále střetne s Beisser, bude to přímý souboj o jistotu medaile. Zajímavé dění je na dráhách 1 - 4. Srbka Andjelkovič poprvé projevila slabost (125). Maďarka Sass toho beze zbytku využila, vyhrála o třicet. Na sety sice prohrává 2:1, ale na kuželky již vede. V závěru to tedy bude čistě o výhře na dráze. Slovinka Strelec je viditelně zraněná na levé noze. Vzdemula se však k hrdinskému výkonu 170 a vede 2:1. Chorvatka Bosak však ztrácí jen devět kuželek, takže to bude ještě bitva.
  • 9:58 - Italka opět jen střed a Alča trestá hodovkou! Ještě čtyři hody. Škaredá sedma. Tak ne, ještě dopadla osmá. Alča má podruhé v této dorážce štěstí. Italka dává fíka na sedláka. Alča končí dráhu 143. Pokud Italka předposledním hodem nedá hodovku, tak je hotovo. Nedává. Alča má postup jistý a na závěr může hrát v klidu.
  • 9:54 - Alča pokračuje ve středech. Bohužel teď už do dorážky. Italka má levou sedm. Naštěstí nedobírá hned, ale po jedné. Alča tak ztratila jen hod. Italak osm, Alča má trochu štěstí, když jí osmá také dopadává. Obě shazují. Alča šest bez roha, Italka jen čtyřku ze středu. Máme šanci se zpět dotáhnout. Alča však shazuje po jedné a Italka tak má dva hody k dobru a dvě kuželky. 
  • 9:52 - Je opět srovnáno. Alča je na středu. Alča zkouší levou a dává šestku. Plné končí pětkou ze středu, 91. Italka má 93.
  • 9:49 - Alča už je opět v rpavé a padá z toho hodovka. Italka zaváhala, ale stále se drží na dostřel. Alča vytáhla desítku až 10 66. Italka má 63. Alča dává čtyřku a Italka srovnává. Další střed, za pět. Alča teĎ motá, takže si může oddychnout. Italce hod sjíždí až na fanky, takže máme dvě k dobru. 
  • 9:45 - Alča měla delší oddych. Prospěl jí. Začíná plnou osmičkou. Pokračuje však brandem. Italka dvě pětky. Alča se drží středu. Italka díky levé ulici má mírný náskok tří kuželek. Sedm z pravé a hned je to lepší. Alča má 5 28. Italka 29.
  • 9:41 - 2:0 vede i Němka Beisser nad Rumunkou Dogaru (315:276). Velký souboj svádí i Maďarka Sass se Srbkou ndjelkovič. Ta zatím hraje naprosto suverénně. Maďarka sice dře a hraje rovněž výborně (298), ale přesto prohrává 2:0 o 21. Poslední bitvu svádí Chorvatka Bosak se zkušenou Slovinkou Strelec. Slovinka vedla. Chorvatka však srovnává, když dráhu zakončila třemi hodovkami, celkem 180. Strelec hraje méně spektukulárně, ale i tak dává 173. V polovině je to 325:322 pro Chorvatku.
  • 9:36 - Italka dohazuje, ale pokračuje středem. Alča dává čtyřku bez roha. Z levé to půjde. Všechno! Ála likviduje a ztrátu z plných, když Italka nedává ani jeden párek najednou. Alča otvírá šestkou bez roha a vede o 9. A shazuje zbylé tři. Italka rovněž uklízí. Obě dámy mají čtyři hody a jdou do plných. Osm!. A Italka rovněž. Úklid na sedmičce i osmičce. Dva hody. Italka pokud nedá hodovku, prohraje. Alča pět. Italka dává ostrou levou. Sedm. A ještě osmá k tomu. Ale sedlák odolal. Ála vede 2:0, 152:142 (307:283).
  • 9:33 - Plzeň na úvod. Italce padá škaredá sedma, teď by to určitě ráda vyměnila za tu hodovku. Alča dává 3 a 1 a pokračuje. Levá sedm. Chtělo by to hned sundat párek. Italka osm. Párek je dole. Osm! Hodovka se blíží. Naopak Italka míjí.
  • 9:30 - Alča zakončuje první desítku plzní, 62. Italka má dvě nacrch. Ále chvíli trvalo se na dráze srovnat, ale teď už je pevně zakotvená v pravé uličce. Italka je nyní na středu a Alča se na ní zvolna datoahuje. Alča si posledním hodem doplných vybírá střed, aby mohla mít dobrou otvírku. Italka naopak na konci plných netakticky hází hodovku. Určitě jí bude chybět. Italka plné vyhrává 97:90.
  • 9:27 - Drobný výpadek spojení. Ála mezitím hraje šestku bez roha. Italka je na středu, který teda napraavujej další ze svých legendárních hodovek. Italka, když se trefí, tak to stojí za to.
  • 9:24 - Ála začíná dvěma pětkami. Dále přidává sedmu a jednu pětku navrch. První pětici končí hodovka, 31. Italka má 4 26.
  • 9:23 - Italka má dráhu 141. Vedeme 1:0. Dále vede Slovinka nad Chorvatkou, Srbka nad Maďarkou a Němka nad Rumunkou.
  • 9:20 - A druhá. Italka se dvěma hodovkami dotahuje. Alča se na tři hody dostává přes párky a 27. hodem otevírá. Dává pětku bez roha, ale ten ještě dopadá. Alča má tři hody a před sebou levý párek a pravou zadní fanku. Párek je pryč. Italka má 26 132. Alča doráží i fanku a jde ještě do plných. Hodovka. Celkem tedy 155. 
  • 9:16 - Je tu první dorážka. Alča zkouší jednu levou. Sedm není špatný úvod. Italka plné končí pětkou, 87. A otevírá také sedmou. Alča dohazuje po jedné. Alča se vrací a ta jí dává osmičku. Takže v interním souboji ulic nad levou vede. Alča klízí. Italka dal první devítku na tři a pokračuje škaredou sedmou. Sedm z pravé dává Alča. Zbývá jí tlačenka z fanek. Z chutí si na ní smlsla a znovu otevírá. Tentokráte střed za pět. Italka odpovídá hodovkou. Alča vede o 19, al eItalka jde do otvírky.
  • 9:12 - Alča prozatím drží průměr sedm na hod. Italka je v průměru o kuželku zpět. První desítka za 67, když jí Alča končí středem. Italka má 9 52. A sedm na to. Alča shazuje všechno. A jako přídavek osm. Alča drží pravou a nedává zatím Italce ani čuchnout. Na 13 už má 91. Plné 101. Wiedenhofer má 13 78.
  • 9:08 - Alča začíná šestkou a poté pokračuje pětkou.Italka dává dvakrát sedm. Alča sundává první hodovku. Takhle by to šlo. Šestka na podpis. První oětice 34, Alča má tři k dobru.
  • 9:05 - Další souboje absolvují Brigita Strelec (SLO) a Mirna Bosak (CRO), Jelena Andjelkovič (SRB) a Edit Sass (HUN), Sina Beisser (GER) a Luminita Dogaru (ROU).
  • 9:00 - Krásné ráno Vám přeji. Alča se rozcvičuje na osmičce a rozjíždí se osmifinále.
Datum: 24. 5. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek