ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství světa jednotlivců – 2. kolo, den čtvrtý

Dnes nás čekají první vyřazovací souboje jednotlivců. Průběžně aktualizováno!

Jó reggelt, 

dnes nás čeká dlouhý den. Konkrétně osm náhozů mužů a žen, kteří se úspěšně kvalifikovali do závěrečné fáze MS. Ke hře nastoupí hned osm českých reprezentantů, tři muži a pět žen. A bude to náročné hned od úvodu. Jako první v 8:00 nastoupí Jirka Veselý proti vítězi kvalifikace německému hráči Timovi Hoffmannovi. Na druhých dráhách se Honza Bína utká s Rakušanem Markus Vseteckou. Po nich do hry vstoupí Nikola Tatoušková proti Slovince Brigitě Strelec. Poté jí vystřídá Alča Kantnerová, která se střetne se Slovenkou Danou Klubertovou. Poté budeme mít konečně hodinu oddech, abychom měli dost sil fandit Veronice Petrov proti Maďarce Anitě Mehesz. Další souboj, a to hned na poté, svede Zuzka Musilová, populární Žužu, proti Slovence Kataríně Valigurové. Aby toho nebylo ještě dost, tak v předposledním náhozu se představí čerstvý mistr světa Honza Endršt proti dalšímu medailistovi Axelovi Schondelmaierovi z Německa a Lucka Vaverková proti Slovince Petře Bašek. Čeká nás tedy vpravdě maratónský den. Mimochodem na úplný závěr své souboje svedou Vilmoš Zavarko a Ines Maričič, kteří byli oba druzí v kvalifikaci.

Další důležitou součástí příštího dění je kombinace. Tedy nejlepší výsledek ze stodvacítky a ze sprintu. V čele pořadí žen je vítězka kvalifikace, Srbka Jasmina Andjelkovič s 860 kuželkami. Druhá je Ines Maričič (848) a třetí Anita Mehesz (834). Lucka Vaverková je sedmá díky dobrému výkonu ze sprintu (805). Bude tedy ještě muset zvýšit příspěvek z hlavní disciplíny. Mužkému pořadí prozatím vévodí Vilmoš Zavarko (925), který díky sprintu o tři kuželky překonal Tima Hoffmanna. Třetí je Slovinec Matej Lepej (901). Honza Bína je osmý (862).

Jednotlivci 2. kolo:

  • 8:00 - Jiří Veselý vs. Timo Hoffmann 3:1, 670:651
  • 8:00 - Jan Bína vs. Markus Vsetecka 4:0, 667:603
  • 9:10 - Nikola Tatoušková vs. Brigita Strelec 0:4, 599:624
  • 10:20 - Alena Kantnerová vs. Dana Klubertová 2,5:1,5, 557:535
  • 12:40 - Veronika Petrov vs. Anita Mehesz 1:3, 546:611
  • 13:50 - Zuzana Musilová vs. Katarína Valigurová 2:2, 598:626
  • 15:00 - Jan Endršt vs. Axel Schondelmaier 2:2, 594:618
  • 15:00 - Lucie Vaverková vs. Petra Bašek 3:1, 602:570

Krátké shrnutí dne:

  • Dnes jsme byli svědky bojů ve druhém kole soutěže jednotlivců. V akci bylo osm českých reprezentantů, takže jsme v byli v permanenci po celý den. Jako první do hry vstoupili dva muži. Jirka Veselý jako poslední se kvalifikující narazil na vítěze celého kvalifikačního klání, Němce Tima Hoffmanna. Jirka na první dráze těsně prohrál, poté až probudil všechny mocnosti pekelné, dráhou 191 se dostal do trháku a favorita už k ničemu nepustil a zaslouženě zvítězil. Honza Bína naopak proti Markusovi Vseteckovi (AUT) v podstatě dominoval od začátku až do konce. Třetí dráha sice byla z jeho strany slabší, ale i tu dokázal získat a hladce postoupil. V osmifinále se oba Češi utkají spolu o místo mezi nejlepšími osmi hráči světa.
  • Po nich nastoupila Nikča Tatoušková. Z kvalifikace na ní vyšla soupeřka z nejtěžších, Slovinka Brigita Strelec. Strelec získala první dvě dráhy v těsném souboji. Druhá polovina už byla jednoznačnější a zaslouženě postoupila.
  • Jako třetí hrála Alena Kantnerová. Slovenka Dana Klubertová z počátku vzdorovala. Alča však získala první dráhu pro sebe. Když už se zdálo, že Slovenka srovná stav, tak minula posledním hodem tři kuželky. Alča tím získala půl bod za remízu a zbytek souboje už byl jasnou záležitostí české hráčky. Zítra se v 10:00 střetne s překvapením soutěže, Italkou Dagmar Wiedenhofer.
  • Do odpolední session nejprve nastoupila Veronika Petrov. Její soupeřkou byla další z favoritek, Maďarka Anita Mehesz. Hráčka rumunského Targu Mures byla v souboji lepší a Verča nedala příliš mnoho šancí na výhru. Zaslouženě tak postoupila do dalších bojů.
  • Následoval souboj Zuzky Musilové se Slovenkou Katarínou Valigurovou. Zuzka začala velmi dobře a v první polovině měla navrch. Vedla 2:0. Na druhé šedesátce se ale do smrtícího tempa dostala Slovenka. Zuzka hrála stále velmi dobře. Slovenka však zahrála druhou šedesátku 330 a postoupila na vyšší počet sražených kuželek.
  • Jako poslední z našich hráčů se představili Lucka Vaverková a Honza Endršt. Lucka bojovala proti Slovince Petře Bašek. Až dětsky vypadající Slovinka měla lepší kvalifikaci. V souboji se však projevily Lucčini zkušenosti. Nejprve drtivě zvítězila na prví dráze, aby další dvě uhrála těsně a nebylo co řešit. Ani korekce na poslední dráze již na postupu Lucky nemohla nic změnit. Lucka se v osmifinále utká se Slovenkou Valigurovou. Může tak pomstít Zuzku. Honza Endršt nastoupil proti vicemistrovi světa ze sprintu, Němcovi Axelovi Schondelmaierovi. Honza, podobně jako Zuzka, vyhrál první dvě dráhy. Druhá polovina však patřila zkušenému Němcovi, který nakonec postoupil na vyšší počet sražených kuželek.
  • V osmifinále má tedy Česko čtveřici hráčů. Dva muži se střetnou spolu, což dává jistotu jednoho čtvrtfinalisty. Při pohledu do pavouka zjistíme, že tento počet vůbec není obvyklý. Pravda, Srbové jsou v šesti (3+3). Chorvaté jsou rovněž ve čtyřech (1+3), Maďaři jsou v pěti (3+2), Němci jsou na tom stejně jako my (3+1) a třeba Slovinci, lépe řečeno Slovinky, a ještě lépe řečeno rodina Brigity Strelec, jsou jen ve dvou. Ve hře zůstává zmíněná Strelec a její dcera Anja Forstnarič, které se utká s Ines Maričič.
  • K dnešnímu výkonům - spousta hráčů i hráček se opravdu "pochlapila" a padaly nádherné výsledky. Na druhou stranu systém je neúprosný a co někdo bohatě stačilo na postup, jinde znamenalo výprask. Vůbec nejvíc dnes zahrál Vilmoš Zavarko - 696, který díky tomu navýšil vedení v kombinaci. 688 pořidal další Srb Igor Kovačič. 686 Maďar Levente Kakuk, Jirka Veselý zahrál 670, Honza Bína o tři méně. V ženách svůj výkon do kombinace navýšila Srbka Jasmina Andjelkovič, která dnes jen těsně nepřekonala světový rekord Ine sMaričič (678), když zahrála 670. O pět kuželek méně shodila Chorvatka Mirna Bosak. Třetí v kvalifikaci je Maričič díky výkonu z kvalifiksce. Lucka Vaverková je aktuálně šestá. Mužskou kombinaci vede Zavarko (939), před Hoffmannem (922) a Kovačičem (902). Honza Bína je pátý (897) a Jirka Veselý je osmý (881).

Lucka Vaverková, Honza Endršt:

  • 16:48 - Němec otevírá škaredou sedmu a jede po jedné. Honza začíná bez roha, ale ten připadá. Těžkou figuru však Honza zvládá na hned. A osm na to. Němec se sprostě opičí. Král je dole na obou dráhách. Honza dává střed, Němec sedm z levé. A hned dohazuje. Další otvírku má na lavoru. Honza jde do plných, 23 119:143. Osm. Honza musí hned dobrat a pak už nějakou rychlovku. Kdyby si tak vzpomněl na Jirku z dopoledne... Němec sedm bez roha.Honza bohužel také bez roha. Dobírá. Má tři hody. Musí tři hodovky. Jen sedm a je konec.  Vedle Lucka na konci prohrává 153:162. Celkem má 602. Honza prohrává při poměru 2:2 594:618. Nyní se bude hrát poslední nához, kde nemáme zastoupení, ale hrát budou obě světové jedničky, Vilmoš Zavarko a Ines Maričič. Ještě výsledky zbylých dvojic. Chorvatka Jambrovič udolala Němku Kastner a Srb Ernješi nakonec odrazi lnápor Slovince Veliščeka.
  • 16:42 - Němec je v alufu podobně jako před hodinou Valigurová. Sází jednu pravou za druhou. Honza trpělivě čeká na svou šanci. Věřme, že přijde. Němec plné 110. Honza 92. Mezitím Lucka plné 100:111.
  • 16:40 - Následně Němec brzdí dvěma pětkami. Honza trefuje lavor. A opět motá. Lucka mezitím hraje 5 34:40, ale už jde jen o číslo.Honza pokračuje šestkou. Pořeboval by nutně hodovku. A je tam! Němec drží sedmy. Podpis za šest. Osm na to. Honza potřebuje nějaké německé zaváhání. Zatím však nepřichází, 10 74. Honza má 10 60. 
  • 16:36 - Dále vítězí Srb a Chorvatka. Honza to má s Němcem na poslední dráze na férovku. Kdo zvítězí, postoupí. Němec začíná hodovkou, Honza brandem. Pokračuje čtyřkou, Němec osm. Němec znovu devět a už má 12 k dobru.
  • 16:33 - Lucka osm a jedna, 22 112. Slovinka 24 114. Lucka zase osm. Honza 21 116, Němec 2 128. Honza má teď pecháčka, zůstal mu pravý párek a levá zadní fanka. Dává to po jedné. Němec má šest k dobru a pět hodů zbývá. Lucka mezitím zlikvidovala ztrátu a útočí na třetí bod. Brnad. Slovinka ale musí přes, jinak končí. Míjí a Lucka vítězí i potřetí. Honza dává bez roha, ale dopadá pravá přední fanka. Potřebuje z levé uklidit. Napoprvé se to nedaří. Na podruhé už ano. Honza však prohrává dráhu 155:141. 
  • 16:27 - Lucka má plnou 85 a prohrává 11. Němec plnou 95. Honza má o čtyři méně, ale k dobru. Sedm, 98. Němec otevírá osmou. a uklízí. Lucka taky osm, ale s fíkem obírá až druhý mhodem. Honza rozjel sedmičkou, kterou dohazuje po jedné. Lucka otevírá bez roha, Slovinka naopak tvrdou ulicí. Lucka shazuje, Slovinka propaluje a má čest práci. Čas pro Lucku, aby se dotáhla. Honza otevírá škaredou sedmou.
  • 16:24 - Lucka po pěti ztrácí 4 kuželky. Obě dámy se zatím trápí. Honza po čtyřech hodech prohrává o jednu. Lucka je čistě na rohu, Honza naopak hraje bez roha. Kdyby se sladili, tak je to jedna devítka za druhou. Lucka sedm, 34:39. Němec také zrovna nezáří, 6 37. Honza jej šestým hodem překonává o tři. Mimochodem, byla to hodovka. Lucka první desítku prohrává 54:63. Ale už se pomalu rozjíždí. Honza po deseti hodech vede 65:61 a Němec navazuje brandem. Lucka měla delší oddech a po něm dává šest. Slovinka končí plné, 96. 
  • 16:19 - Slovinec srovnal a Němka zrovna tak. Lucka má k dobru 35 kuželek. Honza sedm. Začíná osmou, Lucka zastřeluje na trojce. A úspěšně, protože navazuje hodovkou. Honza hraje na jedničce, kde to dneska sype, tak snad i jemu. Oba naši jsou teď na středu.
  • 16:16 - Druhá už je rychlejší, Lucka dává 6 3. Honza začíná sedmou, ale zůstávají dva sedláci...duchcovská klasika. Odkud asi pochází? :-) Lucka vede o 15, ale Slovinka má hod k dobru. Honza poctivě dohazuje. Honza bez roha šestu. Lucka také a ned shazuje. Němec dává hodovku a dotahuje. Honza jede po jedné s jedním fíkem navrch. Němec je až na fankách, ale dojíždí mu, takže má šestku bez roha. Dává jen dvě a následně gentlemansky taky fíká. Asi četl článek "Němec je gentleman". Honza uklízí a jde do plných...opět stejná šestka. Lucka předposledním hodem bohužel neuklízí, ale i tak zvítězí. Honza naopak nekompromisně shazuje. 25 131. Němec má 27 129. Lucka vítězí 147:143. Honza dává pět ze středu. Němec osm a král se klepe. Honza sundává pravý párek. Na druhý má dva hody. Nejprve sedlák. Němec jde posledním hodem do plných. A dává trojku. Honza dohazuje, vítězí 145:142, 2:0. 
  • 16:10 - Hodovka! Honza zase trochu odskakuje Němcovi. Ten hraje hodně bez roha. Honza naopak osm, 10 73:61. Lucka zakončuje plné osmou, 94. Slovinka 13 78. První otvírka a malá ulice pro Lucku. Ta nekazí. Honza se mezitím drží svojí levé ulice a osmiček. Slovinka má plné 92. Honza bohužel dává střed. Němec odpovídá také středem. Honza plné vyhrává 104:93. Lucka první devítku na tři, Slovinka také.  
  • 16:06 - Slovinka hraje podpstatně lépe než v úvodu. Po sedmi je to 42:40 pro Lucku. Němec motá, takže drobná pauza. Lucka 10 65. Slovinka má díky šestce o čtyři méně. Muži mají teprve sedm hodů, 50:43. Osmáým oba šest.
  • 16:03 - Lucka začíná osmou, Honza sedmou. Oba se ujímají vedení. A druhým hodem oba osm. Lucka má hned 4 kuželky k dobru. Honza dokonce šest. A pokračuje hodovkou. A osm na to. Po pěti 38:27 pro Honzu. Lucka jednu ztrácí, 30:31.
  • 16:01 - Lucka drtivě vítězí 165:134 a má dobrý základ pro zbývající třicítky. Srb těsně poráží Slovince a Chorvatka také jen o čtyři Němku. 
  • 16:00 - Němec zahajuje hodovkou. Lucka plné 102 a osm na úvod dorážky. Honza na dva dobral a osmoou z levé. Němec má druhou devítku jen na tři, takže snižujeme stav na hody. Slovinka dává hodovku, Lucka reaguje také jednou. A hned druhou. Honza otevírá šest bez roha, Němec osm. Němec má 21 126, Honza 23 135. Němec je na středu. Honza hodovkuje. Lucka vede o 31. Honza dává bez roha pět, zůstává mu pravá ulice. Lucka už má 24 146. Honza dobírá tři. Němec otevírá sedmou z pravé. Ale míjí sedláka. Něec má 26 144. Honza 28 153. Němec osm. Honza taky. Škoda. Němec míjí fanku. Honza shazuje, 162. Němec dobírá rovněž. Ztrácí devět a jde do plných. Pět. Honza vyhrává 162:158
  • 15:52 - Lucka taky trefuje hodovku a podepisuje sedmou, vede 4 29:21. Honza 5 36:31. A hodovka. Zatím to sype. Osm na podpis. Němec taky jednu hází, ale Honza hned dává také. Škdoa středu za čtyři, ale jeden se ztratí. První desítka 73:66. Lucka na 9 56:50. Honza drží levou, Němec napravuje střed hodovkou. Honza rovněž devět. Mezitím Lucka už vede o 12. Slovince se zatím nedaří. Honza stále vede o devět. Plné končí dvěma šestkami, 108:99. Na úvod dorážky má škaredou sedmu. Lucka vede 14 95:77.
  • 15:46 - Jdeme do finále, tedy do hry. Honza začal zosztra, dvěma hodovkami. Lucka 2 13.
  • 15:40 - Jako poslední dnes budou Lucka Vaverková proti Petře Bašek. Honza hraje proti Němcovi Axelovi Schondelmaierovi. Dále bojují Robert Ernješi (SRB) proti Francimu Veliščekovi (SLO) a Ana Jambrovič (CRO) proti Němce Corinně Kastner.

Zuzka Musilová:

  • 15:35 - Hala už se pomalu rozpadá. Rumun poráží v nervy drásajícím souboji Němce 3:1 na dráhy. A v dalším kole se střetne se Srbem, který nahrál 688. Zároveň se raduje Srbka, která poslední dráhu vyhrála o jednu kuželku, když Chorvatka v závěru trefila jen dvojičku. D ohry teď půjde Honza Endršt a Lucka Vaverková.
  • 15:33 - Zuzka dohazuje. Valigurová otevírá škaredo usedmou. A Zuzi bohužel lavorem. Na dva je dole. Valigurová osm. Zuzi taky. Hraje velmi dobře, ale Slovenka je jako tank a nedá naší hráčce jedinou šanci na dotáhnutí. Prostě není kudy. Valigurová vítězí i podruhé, 140:158, srovnává na 2:2 a na poražené kuželky postoupí (598:626).
  • 15:30 - Zuzi začíná šestlkou bez roha. Slovenka osmou. Obě dobírají. Zuzi dává střed. Valigurová sice jěn pětku bez roha, ale má tam levou ulici. Žužu čistí pravou stranu, ale míjí fanku a padá jen sedlák nalevo. Obě dobírají po jedné. Zuzi však potřebuje hodovku. Sedm z pravé. Slovenka jí trefuje a je v laufu. 
  • 15:27 - Je to bitva nervů, 7 37:41. Zuzka dává středovou pětku. Valigurová už trefuje osmu. Zuzi reaguje hodovkou. A snad už podrží uličku. Opět střed, pět. 10 56:65. Následně Zuzi srovnává, ale Slovenka má hod k dobru. šest. Zuzi tvrdá ulice pět. Valigurová trestá hodovkou. Žužu sedm. Slovenka také. Je to o desset. Čtyřka ze středu a Slovenka díky osmě vede o 14. Nakonec 7, 88. Valigurová 104.
  • 15:24 - Závěrečnou plnou začíná lépe Zuzka, 5:3. Následuje ale čtyřka a Slovenka dává sedm. Jen pro připomenutí, Zuzi stačí k postupu remíza na dráze. Zatím Slovenka vede o dvě. Zuzi zatím hraje bez roha, 5 27:30. A teď naopak až moc na roha, čtyři. 
  • 15:21 - 2:1 vede i Chorvatka, ale tři kuželky ztrácí. Němec snižuje stav a na kuželky vede o 19. Srb se po slabé dráze probral, zvítězil a de facto rozhodl o postupu, když vede o 53 kuželek (505).
  • 15:18 - Zuzka opět osm, 24 140. Valigurová 22 144. Je to dole a znovu do plných. Valigurová střed. Zuzka ji bohužel napodobuje. Následně čistí pravou stranu, zbývá levý párek. Bohužel po fance Zuzka míjí sedláka a už nejde přes. Dráha 150. Valigurová dává znovu střed. Dráhu vyhrává a snižuje na 2:1. Stav na kuželky je 468:458 pro Slovenku.
  • 15:15 - Opět obě stejně. Tentokráte hodovky. Ale Zuzi ji dává jako první do dorážky. A hned druhá! Valigurová otevírá sedmou. Zůstávají jí však oba sedláci. škoda...střed za tři Zuzi brzdí. Valigurová dává na dva hody sedláky a otevírá...hodovkou. Tak tedy ještě jednou...otevírá...zase hodovka...takže do třeice...otevírá sedmou. Zůstává jí levý sedlák a pravá zadní fanka. Zuzi mezitím 8 1.
  • 15:12 - Zuzi hraje do levé a padají dvě sedmičky. Valigurová má dvě osmy. Dámy si dávají oddech...střed za pět. A opět sedma z levé pro Zuzi. A zpět k pětce. Valigurová taky jednu. A v opisování pokračují i dál, obě osm. Zuzka má 10 58. Valigurová 9 65. Osm vs. osm. Zuzka zlepšuje hru a zvyšuje tlak, ale Slovenka v podstatě nechybuje. Hodovka, ale Slovenka okamžitě také. Jen vydržet. Sedm na podpis, i Valigurová. Zuzka nakonec plné 96. Valigurová má rovných 100 a hod.
  • 15:07 - Valigurová rozjíždí hodovkou. Zuzi zvona plzní. A přidává další pětku, Slovenka osm. Zuzka se zatím hledá. Valigurová na nic nečeká a vede o 9.
  • 15:04 - Zuzi ujíždí otvírka, ale je to až malá, takže se nic nestalo. Valigurová 24 132. Zuzka 27 143. Pětka bez roha pro Slovenku, ale připadl ji ještě přední roh. Zuzi dobírá a má dva hody. Sedm a úklid, 154. Valigurová má také dva hody a dává...naštěstí jen osm. Zuzi tedy i podruhé vítězí. Naopak Chorvatka srovnala, stejně tak Maďar, když Srb hodil o 60 míň oproti první dráze. Rumun vede nad Němcem 2:0. 
  • 15:01 - Šestka bez roha je dobrá první otvírka. Valigurová má plnou 105, když jí končí hodovkou. Zuzka dává po jedné dolu. Valigurová začíná ze středu. Zuzi osm. A jedna. Škaredá sedma z levé následuje. Valigurové první devítku na čtyři a následuje hodovka. Zuzi těsně míjí. Valigurová je opět na středu. Zuzka už jede poctivě po jedné.
  • 14:58 - Valigurová teď často motá, takže se plná trošku táhne. Mezitím na ostatních dráhách: Maďar aktuálně vede nad Srbem a nezdá se, že by složil zbraně. Rumun těsně vede nad Němcem a Srbka drtí Chorvatku. Zuzka si dala chvilku oddech 5 a 4. Teď se vrací k osvědčeným osmám. Valigurová však dává taky jednu a k tomu hodovku a čeká v závětří na svou šanci. Zuzka však hraje soustředěně, plné 109.
  • 14:56 - Devět! A osmým hodem pro změu osm. Valigurové rovněž, byť o hod dříve. Žužu váli a je tam opět osma. A úvodní desetihodovku končí co? No přece hodovka. Zuzka má 10 78. Valigurová 9 60.
  • 14:52 - Zuzka začíná tvrdou pravou za pět. Valigurová osmou. Žužu ji napodobuje. A pokračuje sedmou. A hodovka! Podpis za sedm, 5 36:32. Další osma pro Zuzku. 
  • 14:49 - Podpis je až na fankách. A Vaůligurová kontruje také hodovkou. Zuzi napravuje z levé a na tři je to dole. Zuzi má tři hody a otevírá...škaredá sedma. Potřebovala by dobrat najednou. Valigurová má dva hody do konce, ale dává jen brand. Zuzka vede 1:0, 154:146. Mezitím se hala významně otřásá v základech. Domácí hráč Cercel totiž vede nad Němcem Weberem, ale hlavně Srb Kovačič válcuje Maďara Zapletana. Po 116 do plných přidává 81 do dorážky.
  • 14:45 - Valigurová otevírá osmou. Zuzka rovněž. A dalším hodem olizuje sedláka, který nakonec padá. Obě dámy otevírají. Zuzka šest bez roha. Valigurové zůstává lavor. Zuzka uklízí. A pokračuje v nastoleném rytmu. Dobírá ale na tři hody. Valigurová má tvrdší pětku. Žužu dává hodovku a odskakuje na 14 kuželek.
  • 14:41 - Zuzi už drží pravou a postupně se dotahuje. Už je to jen o dvě. Hodovka a je to plichta. Valigurová odpovídá stejnou mincí. Zuzka dává tvrdší pravou za pět. Ale následuje opět hodovka. Valigurová končí plnou brandem, 96. Zuzka se poprvé dostává do vedení, 100.
  • 14:39 - Zuzi dává osmým hodem hodovku a potvrzuje ji pětkou ze středu. První desítku vyhrává Slovenka 66:62.
  • 14:37 - Valigurová začíná zostra a na pět hodů vede 36:29. A buší do toho, jen co je pravda. Zuzi bohužel dává brand.
  • 14:33 - Strausse vystřídala taneční hudba a probíhá rozcvička. Ledva uběhlo pět předepsamých minut, zhostilo se celé haly až nábožné ticho. To jako první narušil sotva slyšitelný rozeběh Němce Webera a jdeme na to. Žužu začíná osmou.
  • 14:25 - Za zvuků hudby Johanna Strausse nastupují Rumun Cercel proti Němcovi Weberovi, Srb Kovačič proti Maďarovi Zapletanovi, SRb Barac proti Chorvatce Čavlovič a především Zuzka proti Slovence Valigurové.

Verča Petrov:

  • 14:23 - Verča hrála pěknou dorážku a na závěr dobře vzdorovala výborně hrající Mehesz. Dobrala i krále a sedláka najednou, 135:159 (546:611) Slovinka darovala exíkem postup Srbce. Postup vybojoval i Němec.
  • 14:15 - První pětice 34:27 pro Mehesz a postup si už asi nenechá vzít. Slovinka Sajko svádí úžasný souboj se Srbkou Djukič. Ta má osm kuželek k dobru, na dráze však vede Slovinka. Stejně tak bojuje Srb Tepša a Němcem Pointingerem. Mírně navrch má Němec. Verča po deseti hodech prohrává 57:66. Verča nehraje špatně, Mehesz je však nekompromisní. Plné vyhrává 105:93. 
  • 14:10 - Jdeme do závěru. Verča potřebuje co hod, to kuželku a ještě pár navrch. Ale první dva hody vyznívají lépe pro Mehesz. Třetím je však na středu, Verča sedmou snižuje a teď to určitě přijde...
  • 14:06 - Srbka podruhé porazila Slovinku a vede před poslední dráhou o 16. Němec snižuje v souboji se Srbem, na poražené kuželky je to 447:446 pro Srba.
  • 14:03 - Osm. Hodovka je snad zakletá. Mehesz výrazně zvolnila a Verča by měla korigovat stav. Ještě má pět hodů a otvírá. Čtyřka, ale z levé to půjde. Mezitím Rakušan opět poráří Slovince a třetí muž kvalifiakce je ze hry.Z první čtyřky už je ve hře jen Zavarko a ten ještě nehrál. Verča dává znovu čtyři a následně dobírá. Má dva hody. Hodovka by bodla. Mehesz dává dráhu 135. Verča zakončuje na čísle 150. Snižuje stav, ale prohrává 41 kuželek. Bude muset zahrát fantastickou dráhu ve stylu Simone Schneider (182).
  • 13:59 - Verča zahajuje dorážkou sedmičkou z pravé. Mehesz hodovkou. A následuje osma. Verča dohazuje po jedné. A osm. Ta se také většinou dohazuje po jedné. Mehesz má střed. Verča pokračuje škaredou sedmičkou. Mehesz jede po kolku.
  • 13:55 - Dámy se teď shodly na společném postupu a shazují osm. Shoda vydržela jen chvíli. Verča se odpoutává šestkou. Po slabším hodu opět padá osma a plnou zakončuje čtyřka, 
  • 13:52 - Verča má velkou ztrátu, takže musí o začátku šlápnout do pedálů. Po úvodní čtyřce přichází sedma. Mehesz ale drží dobré tempo. Verča dává hodovku. Chtělo by to stejnou sérii jako měl pan Smutný dopoledne. Málem druhá, ale interně ji můžeme počítat. Verča vede 5 33:31. Verča dává brand. Mehesz také jeden zkouší. Verča se vrací k osmám. A prokládá to hanáckou. Vlastně ne, hodovkou. Hanáckou to prokládá sousedovic Toníček. Verča první desítku vyhrává 66:60.
  • 13:46 - Srbka srovnala souboj se Slovinkou. Rakušan už vede 2:0. Čeká se, až dohraje Němec se Srbem. Němec má v nose kapesník či něo takového a spíš než jako kuželkář vypadá jako boxer. Němec měl tři hody do konce a potřeboval přes. Otevřel však lavor. Vyhrává tedy Srb.
  • 13:43 - Verča začíná osmičkou. Mehesz "jen" sedm. Pauza na rozmotání. Verča uklízí. Mehesz má druhou otvírku osm. Verča dává šest bez roha. Dvě shazuje a zůstává pravý sedlák. A už je pryč. Mehesz dává střed. Verča ale taky. Mehesz na dva hody čistí. Verča dává jen fanku. Mehesz pokračuje osmou. Na dráze vedle Verči má zdravotní problém Němec. Teče mu z nosu krev a nevypadá moc dobře, takže má zdravotní pauzu. Verča mezitím dobírá po jedné. Mehesz na ni čeká, když také otvírá z prostředka. Na dva hody však uklízí. Verča ztrácí 18. Sedm z pravé a ještě čtyři hody do konce. Mehesz dobrala na dva hody a nekompromisní hodovkou si bere druhý bod. Vyhrává i druhou dráhu, 159:143.
  • 13:34 - Verča stále drží náskok jedné kuželky. Osmým ho zvyšuje na tři. A následná osmička je sice moc pěkná, ale Mehesz zase po čase trefuje všechny. Na závěr desítky dává Mehesz branda a Verča vede 67:63. A díky osmě už vede o 8. Verča hraje daleko líp než na první dráze. Dva hody do konce plných je to o čtyři. Veronika však dává brand a Maďarka si osmou bere vedení zpět. Poslední hod do plných skonči lnerozhodně, takže Mehesz vede 96:95.
  • 13:30 - Verča rozjíždí osmou. To je lepčejší. Mehesz se toho ale nelekla a dává devítku. Verča se také konečně trefuje a ožívá. Mehesz kontruje šestkou. Verča šest z levé. A pokračuje pětkou ze středu, 4 28:26. Následně 7:8 a Mehsez ztrácí jednu.
  • 13:27 - Verča dobírá párek, ale Mehesz dává hodovku. Verča má 23 102, Mehesz 23 133. Verča opět bez roha šestku. Sundává však jen fanku, takže opět po jedné. Je potřeba dohrát první dráhu, rychle na ni zapomenout a tři zbylé vyhrát. Verče tak formát šampionátu dává ještě naději. Pokud by se hrálo jen na číslo, tak by zřejmě těžko dohnala více než třicet kuželek, nakonec přesně čtyřicet. Mehesz vítězí 158:118. Výhru slaví i Slovinka, Srb a Rakušan.
  • 13:23 - Verča rozjíždí šestkou bez roha, Mehesz pětkou. Verča jede po jedné a k tomu jednoho fíka, Mehesz se s tím nepáře a vše shazuje. A pokračuje osmou, bohužel již vede o 23.Verča má první na pět a následně otevírá šestkou bez roha. Chtělo by to hned sundat...bohužel dává jen roha. 
  • 13:20 - Verča dává 10 54. Mehesz po devítce šest a má 63. Šestka na úvod malého řádku. Ale Mehesz znovu hodovkuje. Ale následně jen čtyři. Verča to zatím má obdobně jako v kvaldě, kdy také první plnou hledala a poté to stálo za to. Mehesz má zatím relativně dost průměrných hodů, ale prokládá je hodovkami, a proto má náskok. Verča plnou 84. Mehesz 97.
  • 13:16 - Tak ne. To si jen zívnul. Verču to zmátlo a dává čtyřku z malé ulice. Dvě sedmy to napravují. Verča 5 27, Mehesz 30. Verča osm. Mehesz ji napodobuje. A zároveň již potřetí motá. Jestli to takhle půjde dál, tak tu budeme dlouho.  
  • 13:12 - Jdeme směle do hry! Verča zahajuje s rozumem za šest. A vede o dvě. Rozhodčí hlásí konec hry a postupujeme. 
  • 13:05 - Uteklo to jako voda a jsme zpět. V odehrané rundě Rakušan Huber vyřadil světového rekordmana Tamase Kiss (HUN). Němec Manuel Weiss nakonec přetlačil Poláka Michala Szulce. V rumunském souboji se radovala zkušená Luminita Dogaru, stříbrná z Brna 2014, nad Marií Ciobanu a Němka Sina Beisser těsně porazila Polku Kingu Konopu. V další rundě se představí Verča Petrov proti mnohonásobné světové medailistce Maďarce Anitě Mehesz. Dále hraje Srb Maja Djukič proti Slovince Evě Sajko, Slovinec Matej Lepej proti druhému z bratrů Vseteckovi Philippovi a konečně Srb Daniel Tepša proti německému hráči Jürgenovi Pointingerovi.

Alča Kantnerová:

  • 11:48 - Postup nakonec vydřela Italka, když Slovinka nezvládla poslední dorážku. Italka tak bude další soupeřkou Alči. Po urputných bojích slaví i Maďar a Makedonec. Teď máme jeden nához volno a pak jde do akce Verča.
  • 11:45 - Celkem končí dráha 145:138 pro Slovenku. To nic ale nemění na Alčině postupu (557:535).
  • 11:36 - Alča se Slovenkou závěr již jen dohrávají. Alča plné vyhrává 95:91.
  • 11:29 - Co se naopak zamotává, je souboj Slovinky a Italkou. Italka hodně vedla, ale na druhé dráze smolně prohrál a na třetí nedává ani stovku, takže Slovinka vymazala ztrátu a ujímá se vedení nejen na dráhy, ale i na sražené kuželky. Italka se tedy bude muset probrat, jestli chce postoupit do dalšího kola, kde nani případně bude čekat naše Alča. Makedonec s Němcem se bijí o každou kuželku. Makedonec ukázal silné nervy, předposledním hodem dobral a na závěr Němce přehodil, vede 2:1 o 19. Bitva Srba s Maďarem také graduje. Maďar vede o 9 a oba mají dva hody do konce a hod do plných. Srb jen střed, Maďar osm. Maďar tedy vede 2:1 o 9.
  • 11:26 - Klubertová začíná 7 2. Poté hraje bez roha pět, ale roh jí ještě připadává. Alča bohužel ze středu tři. Klubertová jede po jedné. Alča uklízí pravou stranu a levou jede po jedné. Klubertová otvírá středem. Alča škaredou sedmou. Slovenka shazuje oba páry, ale zadní pravá fanka zůstává. Navíc do ní ještě ujíždí. Alča má sedm hodů do konce a 19 k dobru, takže se pomalu může radovat. Dráha se dohrává v poklidu. Alča vítězí 143:121. 
  • 11:20 - Alča hraje s přehledem a Slovenka se dost vzteká, protože lítá od čerta k ďáblu, 10 55. Alča má 71, a tedy 16 k dobru. A osm. Klubertová také hází osm. Ale na to střed za tři a Alča získává další tři kuželky. A díky hodovce dalších pět. Pokud se nestane nukleární katastrofa, tak Alča už postoupí. Klubertová plné 79. Alča 107.
  • 11:16 - Slovenka nezvládla závěr a v úvodu na ní zatím leží deka, 3 14. Alča toho využívá dobrou hrou, 3 21. A osm na to. Alča už vede o 10. Klubertová se stále nemůže trefit. Až šestým hodem trefuje osm a trochu ožívá. Alča si drží pravou, byť teď byla tvrdší. 
  • 11:12 - Muži jsou nyní dost pozadu. Napínavý souboj Maďara a Srba je srovnán. Oba točí "jen" kolem 310, ale je to bitva plná emocí a hecování, a to jak mezi hráči, tak mezi diváky. Jednou se ozývá "Srbia", jednou zase "ria, ria, Hungaria". Atmosféra je elektrizující. Ještě pomaleji hraje Němec s Makedoncem. Němec srovnal na 1:1 po dráze 186:169, celkem 339:351. Slovinka těsně o jednu srovnala.
  • 11:08 - Alča opět otevírá středem. Klubertová naopak drží hru bez roha. Jednička dneska neskutečně sype. Němec na ni dává 115 do plných i přes dva středy na konci. Alča čistí pravou stranu a vzápětí levou. Klubertová má devítku také na tři hody. lča vede o šest, ale má odehrány o tři hody víc. Sedmička z levé od Ály. Klubertová odpovídá stejnou mincí. Alča bohužel jen po jedné. Slovenka též, ale má stále k dobru dva hody, když jednou fíkla. Alča potřebuje hodovku předposledním hodem. Proudí...ale jen osm. Alča končí dráhu 131. Klubertová má 26 116. Sedmička z levé. A  párek hned mizí. Má dva hody a 125. Otevírá šestkou bez roha a má nyní stejně jako Ála. Na celé křídlo asi neujede...tak ujela. A je to plichta.
  • 11:04 - Klubertová končí plné hodovkou a Alča naopak načíná dorážku brandem. A přidává jen pravou přední fanku druhým hodem. Klubertová naopak otevírá pětkou bez roha. Druhá strana...a dvě fanky. Alča zůstávají oba sedláci a pravá zadní, takže ješt minimálně dva hody. Slovenka také nedobírá na hned, ale na tři hody. Alča bohužel opět míjí levého sedláka. 
  • 11:01 - Alča sedm, Klubertová fanky. Zatím se v plné dost trápí, i když teď to napravuje hodovkou. Alča dává bez rohu, ale s trochou štěstí ji spadlo sedm. První desítka za 60. Klubertová má 55 a je hodně vlevo na dráze. Alča vytěžuje ulici a dává dvě osmy po sobě. Klubertová také jednu přidává. Dámy pokračují sedmičkami. Alča plzeň za pět, Klubertová jednu stahuje. Nakonec plných Ála dává sedmu, 95. Klubertová díky středu 14 80. 
  • 10:57 - Alča začíná čtyřkou ze středu. Šestka už je lepší. Zvlášť, když následuje druhá. A osm. Po drobné pauze pětka bez roha, 5 29. Klubertová má o dvě méně.
  • 10:54 - Výhru slaví Italka, která hraje velmi energicky. Naproti tomu Slovinka se tváří dost zvadle. Ztrácí na úvod třicet kuželek a bude muset zbylé dráhy vyhrát, přes číslo to asi nepůjde. Vede i Maďar nad Srbem Makedonec začíná dráhou 182 a vede o 29.
  • 10:52 - Klubertová otevírá škaredou sedmou. Alča opisuje. Ale to se nedělá, paní učitelko! A následně bohužel míjí sedláka. Tentokráte opisuje Slovenka, byť míjí krále. Klubertová má 26 121. Alča 27 136. Stačí přes devítku. Klubertová sedm z levé. Alča dává pěknou pravou, ale zůstává lavor. Alča ještě uklízí, celkem 145. Klubertová sice jde přes, ale už prohraje, 138.
  • 10:49 - Na podpis jsou obě dámy na středu. Alča čistí pravou stranu, Slovenka se opičí. Alča kosí zbytek. Slovenka dává jen dvě a máme hod k dobru. Alča dává tvrdou ulici za pět. Alča zkušeně uklízí. Klubertová hraje bez roha šest a Alča do otvírky dává fanky. Musí z levé napravit. A taky že jo...nakonec je to devítka na tři.
  • 10:45 - Dámy se nám rozjely a valí osmičky. A po nich sedmičky. Když to takto půjde dál, tak bude první bod náš. Klubertová dává střed za pět, Alča bohužel jen za čtyři. Následně sice za pět, ale Klubertová opět dvě stahuje. Alča končí plné hodovkou, 100. Klubertová rovněž, 94.
  • 10:43 - Alča trefuje pěknou hodovku a vede o šest. Podpis za osm. To jsou zatím pěkné plné. Klubertová navíc kazí, takže Alča osmou zíkskává další tři kuželky. Opět pravá, šest. První desítku zkoančuje Alča pětkou, 67:57.
  • 10:40 - Rozcvička proběhla. Alča se v ní dobře rozehrála, takže zahajuje sedmou. Teď ale z nějakého důvodu spadly jen čtyři kuželky. Z dalšího už sedm, což je lepší číslo. Úvod probíhá poklidně. Alča 5 31:27.
  • 10:30 - Soupeřkou naší hráčky bude Slovenka Dana Klubertová. Dále se představí Slovinka Bizjak proti Italce Wiedenhofer, Makedonec Vlakevski proti Němcovi Dirnbergerovi a Maďar Kozma proti Srbovi Jovetičovi.

Nikča Tatoušková:

  • 10:26 - Kakuk začal dorážku třemi devítkami na pět hodů a oživil svoje naděje. Navíc hned na to dal další hodovku. Ale střed vše zřejmě hatí. Niki mezitím hraje dobrou dorážku, 23 125. Kakuk má pět hodů a musí přes čtyři devítky. První hodovku dává. Druhá ale těsně nepadá. Kakuk končí s výsledkem 686. Chorvatka Bosak díky skvělému závěru 180 má 665. Nikča končí dráhou 149 a celkem 599. Do akce jde nyní Alča. Mimpchodem Bosak zaostala jen sedm kuželek za juniorským světovým rekordem.
  • 10:20 - Niki své závěrečné plné hraje hezky, 97. Bohužel však  s ohledem na postupový formát již nemá možnost postupu. Mezitím Maďar Kakuk dává plnou pouze 98, když ho to dost okrádá. Po plných má 615 a sedmistovka z toho asi opět nebude.
  • 10:13 - Všechny souboje jsou již rozhodnuté. Maďar vede 3:0 a před poslední dráhou má 517. Chorvat, byť těsně, tak taky již má tři dráhy. Chorvatka Bosak má sice jen 2,5 vyhrané dráhy, ale i tak již postupuje a bude hrát v dalším kole proti Strelec.
  • 10:10 - Niki otevírá sedm z pravé. Dobírá po jedné. Strelec opět začíná středem a dobírá na tři hody. Niki v získaném hodu opět sedm, ale zbývá král a zadní roh. Niki dává tlačenku. Bohužel Strelec hodovku. A potvrzuje osmou. Niki škaredou sedmu. Dohazuje sice poctivě, ale ztrácí 13 a Strelec dává opět osmu. Niki sedm bez roha. Strelc čistý brand a dává Niki ještě šanci. Nikča sundává obě a má pět hodů do konce. Bohužel fanky. Musí z levé co nejvíc. Šest, pravý sedlák zbývá. Je dole a dva hody zbývají. Strelec ale dává pětku, má 155 a už nemůže prohrát. Niki dává dráhu 144.
  • 10:03 - Sedm, osm. To už je lepší. Strelec má 5 31, Niki 30. Niki 7 a 5, ale Strelec chytá rytmus a dává dvě hodovky po sobě. Niki odpovídá osmou. Pětku ze středu bohužel Strelec trestá sedmou a má osm k dobru. Konec první desítkypatří hodovkám obou dam. Nikča podepisuje plzní. Strelec za sedm a už vede o deset. Chtelo by to pod devítku, Niki. Ale ujíždí až na fanky. Strelec jede strojově levou. Hodovka dává naději. Strelec vede o 12. Niki šest a jednu stahuje. Niki plné končí pětkou z tvrdé ulice, 92. Strelec má 105.
  • 9:58 - Chorvatky hrají plichtu na 150. Marinovič vítězí těsně i podruhé a výhru opět zaznamenal i Maďar. Niki začíná hodovkou, ale podepisuje fankami. A bohužel přidává i druhé, 3 15:16.
  • 9:55 - Niki začíná dorážkou blikajícím sněhulákem. Král je dole hnedle na to. Strelec má opět první na středu. Niki ujíždí až na fanky, ale levá ulice jí zůstává. Niki trefuje tři a tři zbývají. Bohužel je jede po jedné. Obě dámy mají před sebou dva sedláky. Šup, šup a je to v lize. Niki ale následně trefuje střed. Strelec trefuje osm a stahuje. Niki čistí levou stranu. Následuje i pravá. Niki má 25 130. Strelec 24 127. Dává ale střed. Niki jede plzeň. Strelec uklízí levou stranu. Niki dobírá komplet. Strelec dává i druhý párek, 27 141:136. Niki zkušeně šestku bez roha. Strelec osm. A dohazuje. Niki bohužel jen jednu, na poslední hod jí zbývá párek. Strelc dává 154 a opět vítězí, tentokrát o 4. Niki prohrává 2:0, ale jen o šest kuželek.
  • 9:47 - Nikča se drží pravé jak klíště a dává osm. A pokračuje sedmou. I Strelec už se trefuje. Niki si dává oddech jedním brandem. Napravuje ho sedmou bez roha. Strelec už zařadila vyšší rychlostní stupeň a jede po osmičkách. Nikča se nenchává zastrašit a dává hodovku, 10 72. Sedm na potvrzení. Strelec dává 10 63. Niki si drží svůj rytmus a vedení. Plné dává 105. Strelec má o 5 míň.
  • 9:43 - Obě soupeřky začíná sedmičkou, ale Niki motá, tak má čas promyslet další hod. Je z toho šestka. A devítka na to. Niki vede o 5. A podpisová k tomu. Niki 5 38 a vede o 13. Strelec je na středu a nemůže se z něj vymanit. 
  • 9:40 - Vedle drtivě vítězí Chorvatka Bosak (163:130). Stejně tak Maďar Kakuk (176:151). Bod si připisuje i Chorvat Marinovič za těsnou výhru 158:155.
  • 9:38 - Škaredá sedma na první otvírku. Strelec má 106 plné, tedy 12 náskok. Otevírá však středem za čtyři. Niki po jedné dobírá. Hodovka. Strelec má první na tři. Niki pokračuje osmou. Strelec se do otvírek zatím vůbec nedaří, nyní dává fanky. Niki uklízí a dotahuje. A znovu hodovka. Strelec má i druhou devítku na tři. Niki dává tvrdou ulici za pět. Strelec trefuje šestku bez roha, ale je ze svých otvírek viditelně rozladěná. Zatím ale dobře dobírá. Niki dává bohužel jen sedláka. Niki pokračuje dvojičkou, zbývá sedlák. Strelec má i třetí na tři.Niki má 26 139. Strlec 24 133. A dává škaredou sedmu. Niki otevírá bez roha. Chtělo by to hned sundat. Strelec jede po jedné. Niki dobírá na hned. Má dva hody do konce. Chtělo by to hodovku. Škaredá sedma. Niki má dráhu 156. Strlec předposledním dobírá a má 151. Bohužel jde ještě do plných. Dává sedma vítězí o dvě 158:156.
  • 9:30 - Niki už je v pravé a 12. hodem dává konečně hodovku. Před dorážkou je akorát tak čas. A podepisuje ji osmou. Streec má k dobru dvě kuželky a hod. Niki opět hodovku. Strelec ji však napodobuje. Plné 94. Strelec má 14 100.
  • 9:27 - Niki začíná pětkou. Pokračuje šestkou. A další šestkou. Zatím se zastřeluje. Strelec 3 19. Niki ještě zcela nechytla uličku, 5 27. Strelec vytěžuje levou, 5 35.Niki střídá středy a bez roha. Konečně ulička a hned je to sedm. A druhá. Strlec ale zatím jede jak dobře promazaný stroj, 7 52. Niki izavírá první desítku za 56. Strelec má 8 61.
  • 9:23 - Rozcvička je u konce. Jdeme do hry. Teď to bude trochu méně intenzivní, když hraje jen jedna česká hráčka, ale o to víc to můžeme prožívat a vychutnávat.
  • 9:15 - Výhru slaví Maďarka Sass nad Slovenkou Pivkovou a především Srbka Andjelkovič nad Maďarkou Dallosne, když zahrála 670 kuželek a navýšila svoje vedení v kombinaci. Nyní hraje Maďar Kakuk proti Slovákovi Pašiakovi. Dále Chorvat Marinovič proti Srbovi Vlajkovi. Chorvatky Pavlič a Bosak hrají proti sobě, a především Nikča bude bojovat se Slovinkou Strelec.

Jirka Veselý, Honza Bína:

  • 9:10 - Jirka má 13 94. Hoffmann 14 91. A zaokrouhluje na stovku. Jirka má 100 a hod...pět. Vede před dorážkou o 20. Hoffmann začíná zhruta, hodovkou. Škaredá sedma není příjmená, ale nekazí. Němcovi navíc zůstává lavor. Jirka shazuje na dva hody. Němec jede po jedné. Jirka pokračuje sedmou z pravé. Němec po čase opět hodovka. Jirka ale dobírá a drží si náskok 11 a hod. Jirka opět sedm, zůstávají levé fanky. Němec má tvrdou ulici za šest. Jirka dává tlačenku a už je blízko. Tak ještě nic...Jirka ujíždí až na fanky. Němec na dva hody uklidil, ale trefuje jen šestku bez roha. Jirka se s tím nemaže a vše shazuje. Hoffmann dobírá také. Sedm z pravé a Jirka si drží tempo. Hoffmann ještě bojuje, hodovka. Jirka ale uklízí párek. Je to o 11 a áme hod k dobru. Oba otevírají. Hoffmann jen šest bez roha. Jirka neriskuje a také šest bez roha.Němec nedobírá a je hotovo. Vítěz kvalifiakce končí stejně jako v roce 2014. Jirka vítězí i potřetí, 167:163. Celkem 670. Honza končí dráhou 185, celkem 667.
  • 9:04 - Jirka se drží sedmiček. Hoffmann kontruje hodovkou. Ale pokračuje jen pětkou ze středu. Rozhodně nehraje jako ten stroj z kvalifikace. Navíc přidává fanky. Jirka trestá sedmou. V mezičase Bínič na jedničce válí, dneska nám fakt sedla, 10 78. Jirka má po deseti hodech 74:64. Navíc si stále drží pěknou pravou. Drobné zaváhání za čtyři následně eleminuje osmička. Honza vítězí v plných 115:108. 
  • 9:00 - Slovenka na třetí dráze snížila stav, Srbka již má jistý postup. Jirka poslední dráhu začíná osmičkou. Hoffmann dává sedm a pokračuje středovou pětkou. Jirka tvrdí muziku hodovkou. A na to osm. Vede o 7. Jirka má na 5 38. Němec 34, ale nevypadá, že by to vzdával. 
  • 8:55 - Honza i Vsetecka zahajují středem. Naopak Jirka hodovkou a vede o 16. Honza i Vsetecka mají první devítku na čtyři. Jirka devítku podepisuje osmičkou. Honza ujíždí až na fanky. Jirka otevírá bez roha. Němec spotřeboval na první dvě devítky šest hodů. Následně trefuje osm. Jirka jede po jedné a dává Němcovi dýchnout. Honza překonal delší devítku na čtyři a otevírá sedmou. Jirka má dlouhou taky za sebou a vrací se do pravé a místo lavoru konečně padají osmy. Stejně tak Honzovi. Honza je bohužel na středu. Vsetecka však taky. Jirka má 25 139 a vede. Hodovka! Honza potřebuje přes pro třetí bod. Dobírá. Vítězí i potřetí 138:132 a postupuje. Jirka už bohužel nejde přes, přesto vítězí 157:143 a vede 2:1 o 15. 
  • 8:48 - Jirka dává po pauze střed. Hoffmann také. Bínič drží levou, ale má dost často lavory za šest. Jirka střed napravuje hodovkou. Honza jede škaredou sedmu, do plných nevadí. Vsetecka končí plné hodovkou. Honza vede o 7. Hoffmann plné jen 89. Jirka má 14 97.
  • 8:47 - Vsetecka osmičkou srovnává. Bínič je bohužel na středu. Vsetecka ale přidává jen pětku. Honza se vrací do ulice a opět srovnává. Teď jsou k vidění o něco nižší čísla, než jsme zvyklí. Nervozita pracuje i u takových borců. Honza vede po 10 hodech 63:57. Jirka za stejný úsek 68:58. Vsetecka dává čisté fanky. Honza sice střed, ale získal dvě kuželku do bunkru. A motáme. 
  • 8:43 - Po výměně drah pokračujeme. Jirka pokračuje ve slušném tempu, 2 17. Honza 2 14. Zase je máme vedle sebe, takže se dají pěkně sledovat. Jirka zkouší levou, ale ta dává jen čtyřku, takže zpět do pravé, sedm. První pětku Jirka uzavírá sedmou, 35. A vede o 10. Hoffmann se zatím trápí. Je třeba toho využít. Honza 6 35, Vsetecka má o jednu míň.
  • 8:38 - Honza pokračuje fankami. Vsetecka tvrdou ulicí za šest. Honza dobírá na dva hody.Jirka i Hoffmann mají první devítku na tři. Hoffmann dává dvě hodovky a dotahuje se. Bínič mezitím otevírá tradičním lavorem. A uklízí ho na dva. Jirka má druhou devítku na dva hody a jde do plných. Jira odpovídá Němcovi hodovkou. Hoffmann ale vzápětí dohazuje těžkou figuru. A druhá! Tedy Jirkova hodovka. Bíič jede šestku bez roha. Jirka otevírá škaredou sedmou, ale připadá král. Konečně se to štěstí přiklání na naši stranu. Oba kluci v pohodě dobírají. Otvírky kluci dávají pěkně bez roha. Vseteckovi padá hodovka a stále drží malý náskok. Bínič dobírá a má dva hody do konce. Hodovka! Vsetecka musí dobrat, jinak prohraje. Sedm na konec. Honza hraje 171, půlka 344, vede 2:0. Jirka předposledním hodovku a ještě jde do plných. Vítězí 190:178 a srovnává na 1:1. Srbka vede rovněž 2:0 (334 v polovině) a 2:0 vede i Maďarka. Jirka má půlku 346.
  • 8:32 - Jirka pokračuje v koncertu. Na 12 má rovnou stovku. Honza má na 12 78, Vsetecka na 13 94 a Hoffmann na 12 83. Hoffmann končí plné 106 a stejně prohrává 17. Jirka zahrál 123! Honza 101:110 a oba soupeři začínají dorážku hodovkou. 
  • 8:28 - Šestá! Sedmá? Ne, jen osm, ale jsme spokojeni. Pokračuje sedmou. Mezitím Honza končí desítku za 65, prohrává o 4. Jirka má prvních deset 85! Vede o 16. Viděl někdy někdo z Vás víc?
  • 8:24 - Začínáme druhou plnou a Jirkovi zase po dlouhé čase spadla hodovka. Snad mu konečně nějaká dráha nasype. Zatím mu nedá ani prd. Nyní pro změnu motá Rakušan a ženy opět získávají náskok. Po pauze Honza dává hodovku a Jirka taky. Že by konečně to byla TA dráha? A hned vzápětí třetí. Hoffmann čelí velkému tlaku, ale také má 5 35. A čtvrtá hodovka Jirky, 5 43! A pátá! To je ono. Spící obr se probral.
  • 8:19 - Bínič začíná otvírkou bez roha, ale následně dává jen roha. Jirka končí plné středem (96). Bínič první devítku na čtyři a Vsetecka se dostává do vedení. Jirka otvírá z pravé sedm. Bínič trefuje hodovku! Jirka dobírá párek a získává hod k dobru. Hoffmann navíc otvírá škaredou sedmu. Honza bohužel podepisuje devítku středovým hodem. Jirka opět sedm z pravé. Bínič tedď měl pecha, když jemně trefil fanku, ale ta se rozhodla nespadnout. Ale na podruhé čistí všechno a opět vede. Bínič otevírá bez roha, Jirka opět sedm z pravé. Jsou to pěkné hody, ale devítka z nich nepadne. Honza dobírá těžší sestavu a pět hodů před koncem vede o sedm. Jirka jede jen po jedné. Honza otevírá sedmou z levé. Jirka má tři hody k dobru, ale ztrácí 18. Honza dobírá a ještě má tři hody. A dává hodovku! Jirka z pravé osm, ale Hoffmann hodovkuje. A to hned dvojnásobně. Stejně jako Bínič. Honza vyhrává dráhu 173:148. Závěr měl parádní. Jirka opět osm. Devítka mu prostě nespadne. Má tři hod do konce a na plichtu musí tři hodovky. Opět pěkná pravá, ale sedm. Úklízí párek a ještě jde do plných. Jirka prohrává 155:167. Srbka vede nad Maďarkou a druhá Maďarka nad Slovenkou.
  • 8:10 - Honza drží levou, Jirka po pauze dává střed. Hoffmann dává naopak fanky. Jirka napravuje hodovkou a vede o dvě. Honza dává prvních deset za 68 a má šest k dobru. Jirka má 8 56 a je plus tři. Mužům se to zatím dost motá, takže dámy na ně získávají náskok. Srbka prozatím drtivě vede, druhý souboj je vyrovnanější. Jirka 10 67, Hoffmann 68 a osm na to. Jirka má teď tvrdší ulice, takže to úplně nesype. Bínič hraje opět často bez roha. Chybí kousek a je to jedna hodovka za druhou. I tak dává Bínič 102 plnou a vede o sedm. Jirka má 13 84, Hoffmann 14 98.
  • 8:06 - Honza začíná sedmou a Jirka devítkou. Jirka přidává hned druhou. Vypadá, že se na dnešek dobře vyspal. Honza se také s jednou připojuje. Honza 5 35:34, Jirka 4 31:29.
  • 8:03 - Končí rozcvička. Jdeme na to.
  • 7:55 - Vítejte u dnešního přenosu. Dnes nás opět čeká dlouhý den. Hned osm českých hráčů bude bojovat o postup do osmifinále. Prvními jsou Jirka Veselý s Honzou Bínou. Jirka hraje Němcovi Hoffmannovi a Honza proti Rakušanovi Markusovi Vseteckovi. Dále se rozcvičují čtyři ženy: Jasmina Andjelkovič (SRB) protiAnitě Dallsone (HUN) a Edit Sass (HUN) proti Klaudii Pivkové (SVK). 
Datum: 23. 5. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek