ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kontrolní start reprezentace v Blansku

Ve dnech 20.–21. dubna 2018 proběhl poslední kontrolní start dospělé reprezentace před mistrovstvím světa v rumunské Kluži.

Původní záměr společného soustředění s U23 byl z důvodu dodatečně domluveného utkání s reprezentací Německa přehodnocen a kontrolní start byl i z důvodu omluvení několika hráček zúžen na start 8 žen a 10 mužů.

Program byl stanoven na dopolední ostrý start na 120 HS, následovaly disciplíny, které jsou součástí mistrovství světa, tedy smíšené tandemy a sprinty.

Užší reprezentační kádr byl navíc doplněn po domluvě s trenéry U23 o juniory, kteří se nevešli do nominace s Německem (Dominik Ruml, Petr Hendrych a Linda Lindman). V dopolední části zahrály v ženách nejlépe Renáta Navrkalová 613 a Zuzana Musilová 589. Mezi muži se zaskvěl nejlépe Filip Dejda 632 a junior Petr Hendrych 628.

V soutěži smíšených tandemů nastoupilo osm dvojic a nejlépe se dařilo dvojici Kateřina Fajdeková + Michal Pytlík, kteří ve finále porazili tandem Lucie Vaverková + Ondřej Topič 2:0 (146:133, 140:130).

Sprinty v ženách nejlépe zvládla Alena Kantnerová, když ve finále porazila Zuzanu Musilovou po nerozhodné hře 1:1 na Sudden Victory. Sprint mužů ovládl Ondřej Sobčák, který došel až do finále, kde porazil Ondru Topiče také na Sudden Victory. Za zmínku stojí, že Ondra Sobčák předvedl v semifinále Sudden Victory tři devítky (27).

Nyní čeká většinu nominovaných ještě mistrovství České republiky jednotlivců a během týdne bude rozhodnuto o konečné nominaci na mistrovství světa.

Patří se ještě poděkovat Láďovi Musilovi za přípravu tohoto kontrolního startu v Blansku.

Kuželna KK Blansko

Kuželna KK Blansko

Datum: 25. 4. 2018 | Sekce: Reprezentace | Autor: Vladimír Sedláček