ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 22. kolo

Je dobojováno. Druhý mistrovský titul v řadě za sebou získaly hráčky Slovanu Rosice, když za celou sezónu ztratily jediný bod, a to po remíze v sedmém kole doma se Slavií Praha. Z nejvyšší soutěže sestupuje po ročním působení SK Žižkov Praha a TJ Valašské Meziříčí. Nahradí je vítězové skupin 2. KLZ staronový účastník KK Zábřeh a Lokomotiva České Budějovice, která se objeví v nejvyšší soutěži poprvé.

Poslední kolo rozhodlo o druhém sestupujícím z nejvyšší soutěže. Staly se jimi hráčky TJ Valašského Meziříčí, které nestačily na KK Blansko, kde prohrály 7:1. Výborně završila sezónu Zdeňka Ševčíková, která porazila 619 kuželek. Blanko tak získalo stříbrné medaile. Konstruktiva těsně 5:3 přehrála KC Zlín a SKK Jičín nemusel zvítězit, protože měl jeden bod navrch. Prohrál v Rosicích po špatném výkonu 7:1. Domácí oslavovaly druhý titul a v utkání pustily do utkání všechny hráčky. Lucie Vaverková skončila sezónu opět šestistovkou po výkonu 607. Slavia Praha zdolala SKK Rokycany. Tato výhra však stačí jen na pátou příčku ligové tabulky, a to je nejhorší výsledek ve stodvacítkové soutěži. Spartak Přerov zdolal poměrem 6:2 SKK Náchod a získal v konečném účtování bronzové medaile.

Soutěži jednotlivkyň dle dosažených průměrů vévodí hráčky Slovanu Rosice. Obsadily první tři místa v pořadí Lucie Vaverková 593,3 před Natálií Topičovou 585,1 a Naďou Dobešovou 573,5. První dvě místa v pořadí dle získaných bodů pro družstvo získaly rovněž hráčky Slovanu Rosice. Zvítězila Natálie Topičová před Lucií Vaverkovou. Na třetím místě skončila Martina Hrdinová z SKK Náchod.

KK Slovan Rosice
Datum: 15. 4. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa