ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 22. kolo

Je dobojováno. Vítězství a právo postupu do Interligy si vybojovali Klokani z Dobřan. 1. KLM opouští SKK Vrchlabí a HKK Olomouc. Sestupující celky nahradí vítěz 2. KLM A KK Lokomotiva Tábor a vítěz 2. KLM B Centropen Dačice.

Vše bylo rozhodnuto předem, a tak se již v podstatě o nic nehrálo. Navíc dvě utkání již byla předehraná. TJ Třebíč po jasném vítězství nad Klokany uhájila druhé místo v tabulce. Hostující Vlastimil Zeman mohl v případě dobrého výkonu ohrozit vedoucího v soutěži jednotlivců Martina Sittu. V náhozu se mu nedařilo, tak jak si představoval a na vedoucí post nedosáhl. Domácí rozhodli utkání v podstatě již v úvodu, kde Petr Dobeš porazil 635 kuželek a Kamil Nestrojil 624 kuželek. I ve druhé části domácí bodovali naplno, a tak jediný bod pro hosty získal v závěru Zdeněk Říha, který přehrál na kuželky Václava Rypela. Ve druhé dvojici přehrál Robert Pevný Vlastimila Zemana st. při remíze na body na kuželky, když porazil 605 na soupeřových 600. Lokomotiva České Velenice, která měla záchranu v soutěži od minulého kola v kapse, jasně zvítězila ve Vrchlabí 7:1. Hráči SKK Hořice mohli v případě prohry Třebíče atakovat druhou pozici v tabulce. Nestalo se. Duchcov byl v Hořicích o poznání lepší a zvítězil 6:2 o 40 kuželek. Šestistovky padaly až v závěru. Domácí Martin Hažva 637. Na šestistovku dosáhli oba hostující hráči Zdeněk Ransdorf 639 a Michael Klaus 605. V posledním sobotním utkání přehrál Slovan Rosice SKK Jičín 6:2 a skončil v tabulce na čtvrtém místě. Jedinou šestistovku v utkání zahrál domácí hráč Jiří Zemek, který porazil 617 kuželek.

Pořadí jednotlivců již poslední kolo na vedoucích postech nezměnilo. Zvítězil Martin Sitta z KK Zábřeh průměrem 604,1, druhou příčku obsadil Klokan Vlastimil Zeman 602,1 a třetí skončil Dominik Ruml z SKK Hořice 598,3. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo zvítězil rovněž Martin Sitta z KK Zábřeh před dvojicí hráčů TJ Třebíč Petrem Dobešem a Kamilem Nestrojilem.

Datum: 15. 4. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa