ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 14. kolo

Čelo tabulky po tomto kole beze změn. Oba vedoucí celky bodovaly venku. TJ Třebíč výborný výkon v Jičíně. 3668 poražených kuželek. Petr Dobeš porazil 657 kuželek.

Bilance kola je následující. Domácí celky dosáhly na tři vítězství, hosté brali body rovněž ve třech utkáních. Body získala v tomto kole družstva z horní poloviny tabulky. Spodek tentokrát vyšel na prázdno, a tak tabulka doznala jedinou změny, když Duchcov vystřídal na sedmém místě Hvězdu Trnovany. Klokani, vedoucí celek tabulky, zvítězili v Olomouci, kde sice domácí uhráli tři body ze hry, ale na kuželky byli jasně lepší o 143 hostující hráči. Jedinou šestistovku v utkání zahrál Klokan Lukáš Doubrava, který porazil 613 kuželek. Druhý celek celkového pořadí TJ Třebíč exceloval v Jičíně, kde jeho hráči porazili celkově 3668 kuželek. Hned v úvodu naznačili hosté, že to pro domácí nebude procházka růžovým sadem. Petr Dobeš zahrál nejlepší výkon utkání, když prozil 657 kuželek. Dalibor Lang sekundoval výkonem 615 a bylo z toho vedení 2:0 a plus 91 kuželek. Za domácí sice bodoval ve střední části výkonem 625 Jiří Drábek, ale náskok hostujícího celku v poražených kuželkách narostl na 121. V závěru se již hrálo o kolik to bude. Kamil Nestrojil pečetil jasnou výhru Třebíč výkonem 633 poražených kuželek. Sokol Duchcov hostil KK Zábřeh ve velmi vyrovnaném utkání. Domácí uhráli výhru až v závěru utkání, kde výborný výkon podal Zdeněk Ransdorf, který porazil 624 kuželek a velkou měrou přispěl k úspěchu domácího celku. SKK Vrchlabí ani doma na své soupeře nestačí. Rosice nadělily domácím kanára. Nejlepší výkon zahrál hostující Jiří Axman ml., který porazil 602 kuželek. SKK Hořice přehrály doma Trnovany a drží třetí příčku v tabulce. Domácím zahrál v úvodu utkání výborně Dominik Ruml, když porazil 636 kuželek. Druhou šestistovku přidal ve střední části Vojtěch Tulka. Hosté nezvládli kontrovat a prohráli 6:2. Ve Valašském Meziříčí v utkání, kde domácí celek hostil Lokomotivu České Velenice, padlo šest šestistovek. Hostující hráči dosáhli na tři a ani to jim nestačilo na zisk bodů. Neměli k výhře daleko. Tomáš Maroušek v úvodu prohrál o čtyři kuželky. Domácí ovládli střed utkání a to jim hodně pomohlo. Do závěru měli 51 kuželek do plusu a tento náskok v závěru uhájili.

V předehrávce 21. kola zvítězili Klokani nad KK Zábřehem 5:3. Hosté uhráli v utkání tři body, ale na kuželky o 150 díky třem šestistovkám na kontě domácích hráčů měli navrch Klokani a zcela zaslouženě zvítězili.

Ve čtrnáctém kole padlo patnáct šestistovek. Pořadí jednotlivců i po tomto kole vede Martin Sitta z KK Zábřeh 609,2 před Vlastimilemn Zemanem z Dobřan 599,6 a Dominikem Rumlem z SKK Hořice 594,6. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede Vlastimil Zeman před Martinem Sittou a Kamilem Nestrojilem z TJ Třebíč.

Datum: 4. 2. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa