ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Do jarní části s novým webem

Nový web České kuželkářské asociace má za sebou 11 dní oficiální existence a ostrého provozu. Jeho příprava byla od září loňského roku největší prioritou Mediální a marketinkové komise ČKA.

Podoba nové webové prezentace ČKA byla oficiálně představena v sobotu 7. 1. 2006 během slavnostního zábřežského večera při vyhlášení výsledků kuželkářských anket. O den později byl zahájen oficiální provoz. (Zahájení provozu v sobotu, jak bylo původně plánováno, nebylo možné vzhledem k technickým podmínkám přímo na místě v Zábřehu.) Kvalitní internetová prezentace kuželkářského sportu a České kuželkářské asociace bude tvořit významnou součást nabídky obchodním partnerům.

Web www.kuzelky.cz má už osmiletou historii. Už v I. polovině roku 1997 začal vytvářet z vlastní iniciativy Petr Gomola (v té době hráč TJ Sokol Michálkovice) první webové kuželkářské stránky, které byly v lednu roku 1998 poprvé publikovány na adrese www.kuzelky.cz. Zajímavostí určitě je, že v té době Petr konzultoval obsah stránek s dnešním prezidentem ČKA Jirkou Jančálkem (v té době předsedou STK). Až v polovině roku 1999 došlo k oficiálnímu zaštítění stránek kuželkářským svazem. Postupem času přibýval obsah a také nové služby jako je rozesílání a archiv zpravodajů ligových soutěží. V roce 2001 byla vyhlášena soutěž na nový design stránek a z několika návrhů byl vybrán ten od nekuželkářky Idy Podhorské, který byl publikován v září 2001. Už od roku 2003 se však uvažovalo o výrazné obměně struktury a designu stránek a také o nastavení redakčního systému, který by umožňoval publikaci nových materiálů více autorům. Osm let byl Petr Gomola otcem a administrátorem kuželkářského webu a za svou práci si zasluhuje poděkování celé kuželkářské veřejnosti!

Zahájením provozu nového webu byla zároveň ukončena první fáze jeho budování. Během této doby se na jeho přípravě od září loňského roku podílela skupina 4 lidí – programátoři Petr Streubel a Ondra Střelba, a „vizionáři“ Michal Maryška a Štěpán Koblížek. Na zpracování podkladů, které už jsou nebo v nejbližší době budou zveřejněny se podílela řada dalších lidí. Autorem grafiky je Jan Křenek z brněnské společnosti Webdesign ateliér W.D.A.

Nový web zachoval to, co se na dosavadním webu osvědčilo a fungovalo, a byl doplněn o novinky, které by měly přinést oživení i více informací. Z toho samozřejmě vyplývá, že se na jeho provozu bude muset podílet větší skupina lidí než doposud. V další fázi budou webové stránky doplněny o další rubriky a publikovány některé další zajímavé výstupy, a to i na základě diskusí vedených v Diskusním fóru. Kuželkářský web by měl další výrazné rozšíření služeb nabídnout nejpozději na začátku podzimní části příštího ročníku.

Hlavní změnou viditelnou na první pohled je nové grafické pojetí internetových stránek ČKA. Dále byly doplněny některé nové rubriky a navigace byla rozdělena na horní (vodorovné) menu obsahující především organizačně–technické informace a svislé menu s informacemi sportovního charakteru a výsledky.

Tým lidí, který se podílel a podílí na tvorbě nového webu, doufá, že se většině návštěvníků a čtenářů (nejen kuželkářům) bude líbit. Stejně tak věříme, že svými konstruktivními připomínkami i případnou aktivní spoluprací přispějete v další fázi jeho života k postupnému zlepšování, aby nám všem sloužil ke všeobecné spokojenosti.

Štěpán Koblížek
Mediální a marketinková komise ČKA

Datum: 19. 1. 2006 | Sekce: Ostatní | Autor: Štěpán Koblížek