ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS družstev - sedmý den - čtvrtfinále žen

Ženy hrají od 15:00 se Slovenkami. Bitva o medaili jak má být, bývalé federální derby sledujte v naší reportáži! Update 18:24, dohráno!

Česko:Slovensko 5:3 3568:3478

·         Nikola Tatoušková vs. Dagmar Kyselicová 623:581

·         Hana Wiedermannová vs. Gabriela Kuchárová 579:586

·         Dana Wiedermannová vs. Katarína Durčeková 616:561

·         Olga Hejhalová vs. Katarína Valigurová 607:630

·         Renáta Navrkalová vs. Dana Klubertová 597:557

·         Alena Kantnerová vs. Klaudia Pivková 546:563

 

Dobré popoludnie,

po ranním utkání a drobné pauze jsme zpět, tentokráte hrají ženy.

Právě skončili předchozí zápasy. Srbové si v klidu poradili s Chorvaty 7:1. Vilmos Zavarko na závěr hodil 705. Velkou hoňku měly naopak Chorvatky, které měla uprostřed hry výpadek a před závěrem ztrácely 67 kuželke. Nataša Ravnič-Gasparini, a především Ines Maričič však dokázaly výboj otoči. Chorvatky zvítězily 6:2. Ines Maričič navíc překonala svůj stávající světový rekord. Nová hodnota je 678! Teď už k naše mu tkání (vedle nás hrající Maďaři se Slovinci).

Nikola Tatoušková, Hana Wiedermannová:

Nikča zčíná hru sedmou, Hanka šestkovou plzní. Slovenky nastavily sestavu se silným koncem. Hodilo by se hned na úvod jim utéci. Hanka druhým hodem hodovku. Kyselicová zahájila 8, 9. Nikča ji stejným způsobem odpovídá. Hanka 4 23:25. Nikča podpis za osm. Hanka dává taky. Nikča se dotáhla, 5 33:34. A  další osmou se poprvé dostává do vedení. Sněhuláci se nám líbí a Nikča je umí. Hanka ale umí hodovky. První desítka se blíží konci. Nikča plichtí na 67, posledním hodem dala jen čtyři. Hanka plichtí na 67 taky. Zatím hrají všechny čtyři hráčky velmi dobře. Hanka pokračuje devítkou, Nikča se drží osmiček. Teď už taky hází jednu. Slovenky ale zatím mají odpověď. Nikča plné vítězí 108:102. Hanka 103:99. Nikča začíná šestkovou plzní. Hance dopadá také. Nikča uklízí. Kyselicová ale taky dává na dvě. Hanka taky uklízí a získává hod. Druhé otvírky byly o něco horší, ale Nikča na dva dobírá. Hanka rovněž. Kyselicová hází hodovku. Ale následně dává střed. Nikča se drží plzní. Hanka hází krokodýla. Kuchárová má zatím lepší dorážce a mírně vede. Kyselicová také, ale Nika má dva hody k dobru. Hanka opět dává plzeň, ale dojíždí ji přední fanka. Nikča hází hodovku! A semd na to. Hanka jede po jedné. Kuchárová dává hodovku  a Hanka je pod tlakem. Musí taky. Slovenky hrají výbornou první dráhu. Kuchárová dává druhou v řadě. Hanka bohužel krokodýla. Nikča má dva hody do konce a otevírá. Je to ulice, ale jen šest. Nikča vítězí 161:153. Naopak Hanka prohrála 148:165.

Nikča začíná šestkovou plzní. Hanka sedmou. Druhým hodem hodovka, stejně jako prve. Nikča osm. Hanka podepisuje sněhulákem. Nikča dává plzeň.Teď to Nikče ujelo až na fány, 4 22:22. Naopak Hanka hraje dobře, 4 30:26. A na to osm. Hanka si vybírá pauzu fakami. Nikča dává středovou pětku. Uličky dávaly víc. Obě napravují osmami. Obě holky první desítku vyhrají. Nikča 61:57, Hanka 62:59. Kyselicová hraje malý řádek dobře, Nika si nesmí dovolit chybovat. Naproti tomu Kuchárová má tendenci udělat chyby a Hanka by ji mohla utéci. Nikča dává hodovku a jako podpis sedm z plzně. Nikča vítězí v plné 96:92. Hanka s Kuchárovou jsou o dva hody zpět, Hanka má plus čtyři. Nikča začíná šestkovou plzní. Bohužel ji propaluje. Hanka plné vyhrává 93:90. Na podruhé už Nikol doráží. Hanka začíná také plzní. Nikol teď šest z pravé. Hanka na dva dobírá. Nikol bez milosti na hned. Obě otevírají. Hanka šest, ale zůstal párek a druhý sedlák. Nikča taky šest, ale místo sedláka jí zbyla zadní fanka. Těžké druhé hody. Hanka jede po jedné. Nikča dává párek, ale fána odolala. Nikča sice mírně prohrává, ale má hody k dobru, takže drží náskok z plných. Hanka rovněž, byť Kuchárová dává osm. Hanka jí odpovídá hodovkou. Nikča plzeň, Kyselicová ale hodovkuje. Hanak ted otevírá lavor. Nikča jede plzeň po jedné. Musí dobrat a dát rychlou devítku. Kyselicová už nepřelézá a dráhu má 145. Nikča z tvrdé ulice zapisuje sněhulák. Stačí jen dobrat. Hanka má čtyři hody, ale dává fanky. Každopádně sráhu vyhraje. Nikča dává a Hanka také dobírá krásným hodem všech šest kuželek. Má ještě okénko. Nikča nakonec vítězí 147:145, 308:298. Hanak dráhu také získává 147:133, 295:301. Maďaři vedle zatím mírně ztrácejí proti Slovincům, 17 kuželek.

Nikča začíná hodovkou. Hanka krokodýlem. Nikča podepisuje. A Hanka ji velmi správně napodobuje. Nikča s etoho nebojí a dává třetí. Kyselicová je tak teď pod velkým tlakem. Na počtvrté tedy jen sedm z krokodýla, ale dobrý průměr, 4 34. A  další následuje. Nikča 6 50:35. Hanka 5 35:38. Hanka také hraje velmi dobře, ale Kuchárová si vzpomněla na svá nejlepší léta a hraje výborně. Ani Kyselicová nehraje špatně. Holky si nemohou dovolit povolit. Nikča vede po první desítce 76:64. Hanka o fous prhrává, 67:74. Nikča stále drží pravou ulicia má devět kuželek k dobru. Hanka je devítku zpět. Nikča dohrává plné v plné parádě a vede 108:91. Hanka má na 99 mínus pět. Obě Slovenky dávají první devítku na dva hody. Hanka se rozjíždí osmou, Nikče zbývá pravé křídlo a levý sedlák…chtělo by to televizáka…král ale odolal. Na tři dobrá. Hanka v pohodě dobírá. Hanka teď plzeň. Kuchárová ale odpovídá hodovkou. Nikča „jen“ osm. Hanka dohazuje na dva hody a jde opět do plných, zatímco Kuchárová je na fankách. Nikča brzdí středem, Kyselicová ji díkyosmě dohání. Hanka má těžkou figuru, netrefuje ulici, a tak bude třeba ještě dvou hodů navíc. Kuchárová sněhuláka a 15 k dobru. Nikča to má dole a Hanka taky. Je potřeba lepší otvírka. Nikča sedm, Hanka lavor. Kuchárové dopadá sedmička od fanek. Obě kolíkují. Nikča má tři hody do konce a otevírá. Sedm a jde to přes. Hanka má už jen dva hody a otevírá. Musí hodovku, jinak prohraje. Nikča doráží. Hanka "jen" sněhuláka. Kuchárová vítězí 144:156 a vede 2:1, 457:439. Nikča vítězí i potřetí a má bod, 160:145, 468:443.

Jdeme na poslední dráhu. Hanka potřebuje výhru o 19 kuželek, jinak prohraje. Nikča už bod uhrála, ale kuželky navíc se budou hodit. Nikča začíná šestkovou ulicí. Hanka středovou pětkou, na zástřel. Nikča na pdoruhé už hodovku. Hanka má tvrdou ulici za pět. Teď holky obě dávají hodovku. Nikča vede na 4 29:23. Hanka 3 19:18. Kuchárová chybuje čtyřkoou, Hanka odpovídá osmou. Už stáhla pět. Ještě čtrnáct. Sedma a další kolík v bunkru. Pomalu, ale jistě. Nikča má mezitím už plus 10. Hanka teď 6:6, takže nic neztratila. Další šestka ale už je mínus jedna. Kuchárová teď ale dává středovou pět , Hanka toho bohužel nevyužívá a také pětka. Nikča dává desítku za 70, plus sedm. Hanka má na deset 64 a čtyři k dobru. Ns závěr desítky dala bohužel střed. Kyselicová hrajeposlední plné velmi dobře, Nikča ji ovšem strojovým tempem nedává naději na jakékoli stáhnutí ztráty. Hanak využívá slabší chvilky Kuchárové a už vede o osm. Blíží se konec plných. Hanka je vyhrává 96:84 a pžřed dorážkou už je jen mínus šest. Nikča má 14 98, Kyselicová plnou 94. Hanka má první otvírku Téčko. Nikča dává plné 105. Hance druhý hod ujíždí až na fanku. Ještě zbývá přední roh, pravý sedlák a k němu zadní fanka. Kuchárová má první na dvě, následně otevírá středem, ale na dva hody uklízí. Hanka má první na čtyři. Nikča na tři. Hanka otevírá plzní za šest. Kuchárová hraje výborně, sněhulák. Nikča dává sedmičku. Hanka uklízí a znovu plznička. A znovu dobírá. Kuchárová otevírá fankami. Pojďme ji potrestat...taky plzeň, ale obtížnější. Nikča mezitím dává hodovku a potvrzuje výhru. Kuchárová z druhé ulice téměř dobírá, devítku má na tři. Hanka to má na čtyři. Slovenka má hod  kdobru a šest kuželek. Dává krokodýla a musí být přesná. Hanka má tři hody a nutně potřebuje přes. Hanka hází fanky a musí z levé všechno. Kuchárová se nemýlí a bod bude její...nestihla čas, a tedy poslední hod. Kdyby Hanka přelezla, tak by slavila. Hanka na závěr sice vyhrála, ale jen 140:129. Kuchárová slaví díky výhře 586:579. Nikča i psolední dráha v pohodě uhrála, 155:138, celkem 623:581. Po první rundě je srovnáno a máme 35 kuželek k dobru. Nyní jde do hry Dana Wiedermannová a Olga Hejhalová. Mezitím...Maďaři jsou v problémech. Oba prohráli. Slovinci vedou 2:0 o 51 kuželek.

Dana Wiedermannová, Olga Hejhalová:

Danča s Olou dokončily rozhoz...jdeme na to. Holky začínají shodně levou ulicí. Dana sedm, Ola 8. Druhým hodem si to prohazují. Dana stále navyšuje a třetím hodem dává hodovku...teď už by se raději měla ustálit. Plzeňový podpis je dobrý, Dana 4 29:21, Ola 28:26. Následně si hodovku dává Ola. Danča teď dvakrát hodila skoro až na fanky, ale dalo to dvě pětky. Napravuje to sněhulákem. Ola dává další hodovku. Vstup se Češkám podařil lépe. Valigurová jako by mě slyšel a dává hodovku. Naše holky dávají sedmy. Valigurová druhou v řadě. Olauzavírá desítku osmičku, takže je 74:71. Danča vede s přehledem 67:47. Durčeková se zatím vůbec nechytla. Ola si teď vyzkoušela jednu pravou ulici, ale motá se, takže nebrat. Dana drží levou a teď dává krásnou hodovku. Ola taky, ale Valigurová navyšuje tlak. Dana plnou vyhrává 99:78. I Ola vítězí, 110:103. Durčeková začal dorážku hodovkou. Dana šestkou z ulice a Ola sněhulákem. Dobírá. Valigurová má také na dva. A znovu osm. Valigurová jen střed. Dana bohužel propaluje a musí teď poctivě po kolku. Ola míjí sedláka, takže má devítku na tři. Dana na čtyři. Ola napravuje chybu hodovkou a vede o 16. Dana dává osm a je plus 15. Ola podepisuje krokodýlem, Valigurová dává sněhuláka. Danča s trochu štěstí uklízí sedláka a otevírá šestkovou plzní. Ola mezitím dobírá a Valigurová hází lavora. Dana labužnicky dopíjí. Ole padá osma, sedlák opět vydržel stát. Dana znovu plzeň. Systematicky se blíží bodu. Ola zrovna tak. Ol teď otevírá čtyřku, ale zůstala ji pravá ulice. Dana sei nejtěžší kuželku, předního roha, nechává jako poslední a s přehledem jej dobírá. Má čtyři hody do konce a otevírá. Plzeň, ale přední roh ji dopadl...takže ušetřený hod. Ola poslední devítku už nedobere, ale dráhu vyhrává 162:157. Dana těžkou figuru i s přispěním jedoucí kuželky dobírá a má ještě okénko...využívá jej, hodovka. A samozřejmě po Česku následuje středový podpis, celkově ale Dana hladce vítězí 157:123. Druhá maďarská dvojice má lepší vstup do utkání než Slovinci, kteří mají střed přeci jen slabší. Potřebovali teď hlavně udržet co nejvíc kuželek z náskoku.

Sedm na první hody je dobrý úvod do druhé plné. Durčeková teď začala významně lépe, 3 21. Danka má 3 19. Ola vede na 3 21 o čtyři. Slovenky zatápí pod kotlem hodovkami. Dana odpovídá stejnou mincí. Ola se teď dvakrát zasekla na středu. Teď už sedm, Dana také. Valigurová vede po šesti hodech 40:35. Durčeková po 7 43:42. Ola teď také hází hodovku a drží se na dohled. Dana sice hází střed za čtyři, ale Durčeková čistého branda. Dana desítku vyhrává 68:61. Valigurová fankami chybuje. Ola ji stahuje, 10 62:62.  Dana teď dává 9 a 8 po sobě. Durčeková ale také osm. Ola sází hodovku, Valigurová odpovídá stejně. Dana se rovněž nesměla přidává. Durčeková nechce zůstat jediná bez hodovky, tak si taky jednu přidává. A druhá ji hned následuje. Dana přesto plné vyhrává 106:101. Dana začíná šestkovou plzní, Durčeková středem. Ola plné 95, Valigurová o 5 více. Ola načíná dorážku hodovkou. Valigurová tlaku odolala...osm. Tak Ola hází ještě jednu. Dana má první na tři, Durčeková na čtyři. Následuje hodovka, Dana dává na dvě, je srovnáno. Ola na potřetí jen střed, Valigurová dobrala a také hází hodovku, vlastně dvě. Dana taky dává a vede o sedm. Ola na tři uklidila a otevírá šestkovou plzní. Dana hází šestkovou ulici. Ola dopíjí be zp orblémů. Dana ji opět kolíkuje. Ola dává levou, ale zůstává pravý párek, a hlavně levý sedlák. Ola jede po jedné a jeden fík k tomu, Valigurová má pět a dva hody k dobru. Dana otevírá plzní. A dobírá. Dana má tři hody do konce...krokodýl. Škoda...ale Dana by mohla dát oba kolky najednou. Ola překousala dlouhou a také má tři hody...sněhulák. Dana vítězí i podruhé, 160:146, 317:269. Ola jde přes. Valigurová už sice ne, ale stejně těsně vítězí. Měla lepší dorážku, takže 153:163, 315:320. Slovinci čelí maďarskému tlaku staetčně. Ale hlavně Zoltan Feher přikládá pod kotlem (346). Z náskoku už zbylo jen 20 kuželek. 

Třetí plné a Ola se s tím hned rozhodně nehodlá mazat...hodovka. Dana šestka z ulice. Valigurová Olu srovnává. Podpis má ale lepší 6:5. Ola se s Valigurovou doslova rve, 3 23:24. Dana také hraje dobře, 4 25:26. Valigurová celé MS heaje velmi dobře. Teď to Ola pocitťuje. Valigurová má 6 47, Ola nyní mírně zaostává, 11. Obě holky mají kratičkou pauzu, kterou vyplňují pětkové hody. Devítky už se ale blíží. Zatím ji dává Valigurová, Ola kontruje osmou. už i Dana se trefuje, a to hned dvakrát, na 10 má 64. Olam má rovných 60. Valigurová o 16 víc. Dana bohužel malý řádek načíná brandem. Durčeková má 10 za 63. Dana napravuje sněhulákem. A následně hodovkou. Ola bohužel uíždí až na fanky a na to střed. Valigurová ji těď hodně utíká. Ola se nevzdává a dává hodovku. Dana plné 96 a začíná šestkovou ulicí s párkem a sedlákem. Durčeková 97. Valigurová dává 105, Ola 89. Dana jede po jedné. Olazačíná středem Valigurová korkodýlem. Nejlépeotevřela Durčeková, sedmou s párkem. Dana překousala a přidává krokodýla. Toho rychle dobrala Valigurová a na to nasadila hodovku. Vede o 32 kuželek. Ola má první na pět a musí zrychlit. Durčeková je mínus šest, ale má dva hody k dobru. Ola teď dává sedmu. Durčeková jen szředovou pětku. Obě holky uklíízejí. Jdou společně do tovírky. Dana osm. Ola šest od fanek, zbývá pravá ulice a levý sedlák. Potřebují obě rychle shodit., ne teda váhu, ale kuželky. Dana dobírá, Durčeková jen lavora. Ola jede po jedné. Durčeková lavora propaluje, Dana otevírá krokodýla, takže to mají stejně. Dana má o hod více odehraný, ale vede. Ola dobrala a potřebuje až do konce hodovky. Jenom osm. Dana dobrala a má tři hody do konce. Sedm z levé, ale zbyly obě pravé fanky. Ola dobrala, má okénko...zase osm...škoda. Dana bezpečně dala tlačenku. Durčeková má dva hody...taky jen osm. Dana končí pětkou, 146:142, 463:411 a máme bod. Ola prohrává o 25 134:159 a před závěrem je mínus 30, 449:479. Cekově jsme 57 v plusu. Maďaři už otočili vývoj. Feher opět atakoval 180 a po třech dráhách má už 519. Důlžitý je souboj Zapletana se Slovincem Čerinem, kde Maďar vede o tři před poslední dráhou.

Slovenky nyní zahájily středy, Dana sedmou a Ola hodovkou a hned podepisuje. Na dva hody stáhla devět kuželek a ještě to není ztraceno. Na 3 má Ola 25, Valigurová 13, i Dana hned získala šest k dobru. Slovenky vůbec nechytly úvod plných. Ola má už plus 16!. Dana plus devět. Ola si teď vybírá jeden povinný střed, tak jak stojí v pravidlech fair play. :-) Ale pak už se vrací ke sněhulíkům. Dana si také jednoho postavila. Valigurová je zatí mabsolutně ztracená a Ola už na 10 hodů stáhla 20 kuželek, 74:54, už je tam jen deset. Dana má 9 60, Durčeková 11 60. Valigurová se teď pomohla dvěma hodovkami. Dana uzavírá desítku za 68. Ola je mínus 14 celkem...chtělo by to dostat se pod devítku. Dana hraje s Durčekovou stejně, ale má dva hody k dobru. Ola osm a už je tam jen dvanáct. Ola plné vyhrává 105:88. Valigurové před dorážkou zbývá třináct kuželek. Durčeková zahrála 88 a hned dává hodovku. Dana 104. Ola rozjíždí dorážku krokodýlem, Valigurové padá sněhulák a má hod k dobru. Využívá jej na hodovku. Ola pokračuje plzní. Dana má první devítku na tři. Pzeň má i Valigurová. Ola těsně míjí roha, dobírá ho následně. Valigurová čistí na hned. Ola potřebuje nutně hodovku či dvě. Dana dává osm. Valigurová další plzeň. Ola bohužel střed a teď už to bude velmi obtížné, byť Valigurová také hned nedohazuje. Dana dává plzeň, připadává ji roh, takže hod šetří. Ola dobírá na tři hody. Dana opět těžkou figuru nemilosrdně dobírá. Valigurová dává střed a Ola míá poslední šanci na zvrat. Dana opět pěkných osm. Ola dává hodovku! Dana s přehledem uklízí. Ola teď jen sedm, musí dolu. Dana ssi otevírá od fanek, ale je to přes pravou hodové. Ola uklízí dvě. Předposledním dává krokodýla. Valigurová uklízí po fankách a vítězí. Durčeková ještě v závěru koriguje stav hodovkou. Ola poslední dráhu vyhrála 158:151, celkově ale bere bod Slovenka 607:630. Dana ještě v úplném závěru jde přes devítku, dráhu vyhrává 153:150, a hlavně souboj 4:0 616:561. Je to tedy 2:2, ale máme k dobru 67 kuželek a na dráhy vedeme 10:4. Slovinci neodolali maĎarskému tlaku, oba prohráli a hlavně celkově ztrácí 55 kuželek. Feher 671. 

Alena Kantnerová, Renáta Navrkalová:

Za Slovince nyní hraje velký motač Aleš Blaž, tak snad nás nebude moc zdržovat. Renča od prvního hodu tvrdí muziku hodovkou. Alča začíná středem, Pivková na ní hází hodovk. Klubertová je mezi nimi za šest. Alča se chytá třetím hodem, osm. Pivková dává dva středy Renča má na 3 21, plus čtyři. Alča 5 28:30. A na to hodovka. Pivková jen vlaštovky a Alča poprvé vede. A dává druhou hodovku. Trefuje se i Klubertová, Renča má o 16 míň, ale dva hody k dobru. Alča vede už o deset, Pivková se drží středů. Naopak Klubertová našla uličku a vytěžuje ji. Renče to navíc utíká do fanek, takže Slovenka vede. Renča napravuje osmou. Alča teď za sedm a po deseti hodech vede 63:57. Klubertová má 64, Renča 8 49. Renče to opět ulítlo až na fanky. Klubertová si drží sedmičky. Alča je díky chybě Pivkové 11 vpředu. Renča se teď srovnala na šestkové plzně...lepší než fanky. A následuje osm. Klubertová ale opět reaguje hodovkou. Alča si taky jednu přisazuje. Vyhrává plné 10:82. Pivková zatím nestíhá. Renča plnou ztrácí 94:101. Klubertová však otevírá fankami. Z pravé je ale skoro dohazuje. Renča si dává do úvodu jednu hodovou. Alča má první devítku na čtyři, Pivková má hod k dobru. Renča má druhou stejně jako Klubertová první, tedy fanky a z druhé ulice téměř úklid, devítka na tři. Holky jdou otevírat. Alča šestková plzeň, Renča lavor. Alča dobírá, Pivkové padá hodovka. Alča vede o devítku. Renča dává lavor na dva hody. Alča si přisazuje sněhulákem. Trefuje jej i Klubertová. Renče k plzni dopadá ještě přední roh. Klubertová trefuje hodovku, zatímco Renča jede po jedné. Alča dává středové vlašťovky. Následně ale čistí pravé křídlo a po něm po jedné levý párrek. Pivková dává fanky. Renča osm a ztrácí na Klubertovou jen šest kuželek. Renča musí přes. Klubertová by si to naopak mohla odpustit. Alča má tři hody do konce...krokodýl, takže už nejde přes. Pivkovou ale poráží 145:135. Renča dobrala, Klubertová taky. Renča musí hodovku, ale bohužel jen Téčko plus sedlák. Klubertová ale posledním hodem dává jen levou malou a Renča má šanci. Musela by dobrat, ale dává jen jednu a prohrává 146:148. Gabor Kovacs na první dráze (186) zatím nepřipustil slovinský nápor.

Renča opět zahajuje zostra…osm, Alča sedmou. Slovenky rozjíždějí plné hodovkami. Na čtyři Renča plichtí. Alča má na 28 mínus tři. Hodovka ji ale pomáhá stahovat. Renče krásně svítí sněhulák. A hned na to bliká další. Renča končí desítku fankami, 63. Klubertová ji dohání, 62. Alča rovných 10 a je o čtyři kuželky napřed. A něhulákem náskok zvyšuje. Nopak Klubertová se hodovkou dostává do vedení. Potvrzuje ji ale jen čtyřkou od fanek, takže se z náskoku radovat nemůže. Renča plné 93, Klubertová díky hodovce pichtí. Alča plné uzavírá za 99, Pivková má jen 94. Renča má první devítku na dva. A na to přilétá hodovka. Alča se opičí a taky má první na dva. Ranča dává fanky a druhým těsně míjí předního roha. Musí rychle překousat. Klubertová ale dává brand. Alča otevírá středovou čtyřkou, z levé malé se to ale dá dobrat. Bohužel to letí až na sedláka a Pivková kontruje hodovkou. Holky teď mají dlouhou devítku. Klubertová tak srovnává krok a Pivková je čtyři ve vedení. Renča odpovídá hodovkou. Tedy vlatně dvěma. Alča plzeň za šest. Klubertové padá jen osm a je z toho zjevně frustrovaná. Renča otevírá plzeň. Obě holky trefily jen předního rohsa. Renča musí dobrat, aby šla přes. Bohužel trefuje jen fanku. I tak ale vítězí 146:134, 292:282. Pivková měla také dlouhou , takže je to vyrovnané. Alča otevírá plzní. Pivková dává osm. Alča dopíjí, Pivková také sundává. Alča potřebovala předposledním hodovku, ale padá jen sněhulák...bliká to bliká, ale jen na osm. Alča končí dráhu za 144. Pivková posledním hodem trefuje jednu a vítězí 145:144, Alča vede 289:280. K dobru máme 86 kuželek. Slovine cPinatrič se snaží zdramatizovat zápas, když zahrál 186 (351 v půlce) jak  Kovacs před tím. Druhý Maďar Norbert Kiss odpověděl 180, takže Slovinci stále ztrácí 63 kuželek.

Kromě Pivkové všechny hráčky zahájily středem. Sněhulák Renči druhým hodem je už lepší. Alča se do ulice dostává až třetím hodem, kdy Renča dává druhou osmu. Pivková má 3 21, vede o 7. Renča na 4 29 má plus osm. Pivková spustilakanonádu a 13 vede. Renča ale 12 vrací Klubertové. Alča se nemůže dostat do pravé a má 6 28. Renča naproti tomu vytěžuje levou na osmičce. A teď hodovka! I Alča se už lepší a Pivkové nedovoluje větší úlet. Renča 10 73:57, Alča naopak 52:65. Renča je nyní strojově přesná. Alča po delší době dává střed, Pivková už ale drajv taky nedrží. A když už dá hodovku, tak ji Alča hned napodobí. Renča dává 113 plné a drtí Klubertovou. Naví hned přidává hodovku do dorážky. Klubertová plné 88. Alča jen 81, Pivková má 21 k dobru. Alča má první devítku na čtyři. Renča po hodovce měla horší otvírku, ale na dva hody to uklidila. Pivková zahájila také devítkou, ale další má delší. Alča zrachluje sněhulákem. Klubertová daladvě rychlé, ale následuje brand. Alča dobrala a hned přidala sedm. Renča vede skoro o třicet, Alča 20 ztrácí,a le uklízí párek. Renča trefuje sněhuláka. Alča teď trochu brzdí krokodýlem, naopak Renča opět sází osm. Obě Slovenky teď fíkají, takže rozohdně nestahují týmovou ztrátu. Renča ukončuje dráhu za 167, vítězí o 36. Renča vede 2:1 459:413. Alča dala branda, vzápětí pravou patnáctku a i levou, takže jde přes. Dráha 131, prohra o 24. Alča prohrává 2:1, 435:420. Maďaři mezitím nemají zásadní problém držet na uzdě Slovince a pravděpodobně postoupí.

Musím ještě před závěrem pochválit dnešní spojení...nečekal jsem, že čím bude plnější hala, tím lépe spojení poběží. Teď už k naim holkám...Alča rozjíždí dráhu sedmou, Renčou také, ale na druhý hod, první jen tři. Slovenky by nám v závěru musely nandat sto kuželek do hrbu, aby ještě mohly zvítězit. Renča i Alča ale začínají zvolna, 20, resp. 19. A ani pátým hodem to příliš nevylepšují. Renča ale šestým hodovkua a Alča alespoň sedm. Pivková ale chybuje a Klubertová hned p oní také, takže ze slovenského náporu není nic. Renča po desti hodech vede 58:56. Alča má 56 a ztrácí čtyři. Sněhulákem ale stahuje. Celkově má ztrátu 17 kuželek .Hodovka ji ještě trochu zmírňuje. Vůbec malý řádek ji zatím sedí. Renča si výhru jistí plnými 85, Klubertová 82. Renča navíc začná osmoiu do dorážky. Alča má plné 95 a na Pivkovou stáhla jednu kuželku, vzhledem k její závěrečné hodovce. Alča začíná pětkou a je mínus devět. Alča propaluje a má tam čest práci. Pivková má také střed a i ona druhým propaluje fánu, pokud dá i druhou, tak má taky česťáka. Dává párek, ale sedlák s králem ji ještě čekají. Alča rychle dobírá a hodově nic neztrácí. Alča teď má čtyřku od fanek, z levá to ale může jít dolu. Pivková fíkla, takže Alča na první dlouhou ještě hod získala. Alča ale dává jen střed, takže jí zbývá levý párek a pravý sedlák. Pivková dává osm a má 16 k dobru. Renča mezitím hraje vyrovnanou dráhu s Klubertovou. Alča ujíždí, Pivková dobírá a teď už to bude obtížné. Zvlášť když přidává druhý. Renča dává poslední dráhu 138 a byť ji prohrává o 6 kuželek, tak celkově s přehledem vítězí 597:557. Alče se závěr vůbec nevydařil. Pivková vyhrála dráhu 128:126, celkově 563:546. Přesto se radujeme z výhry 5:3 3568:3478! Jdeme do semifinále!  V souběžném zápase slaví Maďaři výhru 5:3 3923:3841. Ointarič na závěr 677, Kiss dokonce atakoval sedmistovku...694.

Poslední čtvrtfinále obstarají Němky se Srbkami a Rakušané se Slováky.

Datum: 26. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek