ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2016/17 – 18. kolo

Podbrezová si nedělní domácí výhrou nad Slavojem Praha zajistila s předstihem definitivně první historický Interligový titul. Může se v klidu připravovat na turnaj Final Four Ligy mistrů, který pořádá v prvním dubnovém víkendu, a v semifinále narazí na německý Zerbst.

Interliga Krůček k vicemistrovi a zároveň k obhajobě českého titulu jsou, po jasné výhře v derby v Dobřanech, Rokycany. Boj o bronz jak interligový, tak národní stupně vítězů a účast v mezinárodních pohárech, je stále otevřený. Trstená ztrácí třetí příčku, kdy v přímém souboji doma prohrávají s Luhačovicemi. Ve hře je samozřejmě Jihlava, která pauzírovala a má utkání k dobru, tak slovenští zástupci Modranka a Inter Bratislava. Ten překvapivě pouští body doma Husovicím, které zde zahrály velice dobře. Skóre 1:7 neodpovídá realitě a nahrané domácí kolky z první poloviny utkání, přehrály o pouhé tři kuželky na svou stranu. Duel nejlepších hráčů zápasu mezi Jaroslavem Truskou a Zdeňkem Vymazalem udržel hostující hráč na konci o dvě kuželky.

Od sestupu už ani teorie nepomůže Sučanům, doma nestačily na, ve formě hrající, Modranku. Na českém chvostu se poperou Husovice s Dobřany, kdy důležitým vítězstvím ve Veľkém Šariši, se Slavoj na ně dívá s mírným odstupem, ale jistota záchrany zde není.

Datum: 5. 3. 2017 | Sekce: Interliga | Autor: Jaromír Šula