ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – 16. kolo

Martin Podzimek z Lokomotivy Česká Třebová překonal výkonem 690 kuželek doposud nejlepší výkon Jiřího Staňka z 20. 1. 2007 o tři kuželky.

Rekordní výkon padal v Ústí nad Labem, kde domácí Hvězda Trnovany hostila v souboji o pozice na čele tabulky Lokomotivu Českou Třebovou. Martin Podzimek v závěru utkání porazil 690 kuželek, to je nový rekordní výkon ČR. Překonal tak o tři kuželky dosavadní, který držel z 20. 1. 2007 přerovský hráč Jiří Staněk. Ani tento výkon nepomohl hostujícímu celku k zisku dvou bodů. V utkání padlo celkem šest šestistovek. Po třech na každé straně. Shodou okolností ani jeden ze šestistovkařů nehrál v duelu proti sobě, a tak na setové body končily souboje vesměs 4:0. Domácí zahráli druhý nejlepší výkon soutěže. Za rekordem kuželny zůstali o 26 kuželek. Hvězda Trnovany se posunula na druhou příčku tabulky a na vedoucí Lokomotivu Českou Třebovou ztrácí jeden bod. Druhou příčku opustila TJ Třebíč, která překvapivě po slabém výkonu podlehla doma Hořicím. Třebíč zahrála nejhorší domácí výkon letošního soutěžního ročníku. V domácím celku nezahráli klíčoví hráči, kteří normálně získávají body, a tak nejlepší domácí výkon v závěru utkání podal Václav Rypel, když porazil 574 kuželek a to při zakolísání Kamila Nestrojila na dotažení a zisk bodů nemohlo stačit. Upozorňuji na rozdíl v pořadí družstev v naší evidenci a v beta verzi. Správné je to v tomto zpravodaji. Dle pravidel je nižší počet utkání nadřazen skóre. Čtvrtá v pořadí Olomouc si hravě poradila s Moravskou Slávií Brno, kterou porazila 6:2 o 177 kuželek. Výborný výkon podal domácí Martin Vaněk, který porazil 632 kuželek a upevnil si tak po klopýtnutí svých největších soupeřů vedení v pořadí jednotlivců. Lokomotiva České Velenice uhrála cenné body ve Vrchlabí. Tentokrát to ve Vrchlabí tolik nepadalo, o čemž svědčí pouze dvě poražené šestistovky. Jak domácí David Hobl, tak hostující Bronislav Černuška porazili shodně 612 kuželek. Po dramatickém průběhu utkání přehrál SKK Jičín Slovan Rosice 5:3. Hosté v závěru po druhé dráze vedli o 35 kuželek. Náskok nakonec neudrželi a v konečném účtování prohráli o 26 kuželek. KK Červený Kostelec prohrál doma s TJ Valašským Meziříčím po velkém boji až v samotném závěru, kde hosté uhráli sedm kuželek navíc. Šestistovky padaly až v závěru utkání, kde domácí Pavel Novák porazil 603 kuželek a Tomáš Cabák 631 kuželek.

Šestistovek padlo v tomto kole pouze třináct. Kromě rekordního výkonu Martina Podzimka zahrál v Ústí výborně i domácí Miroslav Šnejdar, který porazil 684 kuželek. Pořadí jednotlivců nedoznalo změn. Pouze se zvětšuje rozestup. I nadále vede pořadí Martin Vaněk z HKK Olomouc před dvojicí třebíčských hráčů Petr Dobeš a Kamil Nestrojil. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede rovněž Martin Vaněk se ziskem čtrnácti bodů.

Datum: 19. 2. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa