ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

11. kolo ligových soutěží

Pro letošní kalendářní rok je v lize dobojováno. Známe oba podzimní půlmistry. Mezi muži si vybojovali čtyřbodový náskok hráči Slavoje Praha. Ligu žen vede s dvoubodovým náskokem Zábřeh.

Pro letošní kalendářní rok je v lize dobojováno. Známe oba podzimní půlmistry. Mezi muži si vybojovali čtyřbodový náskok hráči Slavoje Praha. V posledním utkání přehráli jasně jednoho z největších rivalů, Moravskou Slavii, které patří po podzimu místo třetí. Druhé místo si vybojovali hráči Náchoda výhrou nad Zábřehem, která se zrodila prakticky až v poslední třetině zápasu. Nováček soutěže, Tábor, překvapivě vyhrál v Dačicích a zajistil si čtvrtou příčku. Česká Třebová bodovala bez problémů s jasně posledním Vyškovem, který za celý podzim získal jediný bod. Opava si přivezla body z Olomouce a posunula se do první poloviny tabulky. Největší překvapení se zrodilo v Luhačovicích. Domácí družstvo nestačilo na Přerov.

Ligu žen vede s dvoubodovým náskokem Zábřeh, když si v posledním podzimním kole poradil s druhým družstvem v pořadí po minulem kole, Přerovem. Ten uzavírá silnou trojku. Mezi tato dvě družstva se vsunula Slavia po nesnadném vítězství nad dobře hrající Konstruktivou. Čtvrté místo patří překvapivě Kroměříži, které nenadělaly příliš starostí Ratíškovice. Po skvělém začátku sezóny, v závěrečném podzimním kole, jen těžce urval Šumperk bod s Jirkovem. Blansko zahrálo dobře v Jičíně, ale na domácí družstvo to nestačilo. V Náchodě se střetla družstva, která to mají hodně blízko k závěru tabulky, Náchod a Rýmařov. Náchod si připsal po jasné výhře první domácí body.

Padaly i rekordy. O jeden se postaralo družstvo mužů Slavoje. Při minulém domácím utkání Slavoje jsem psal o rekordu na nových drahách a vyslovil domněnku, že není daleko doba, kdy padne absolutní rekord kuželny Slavie. Domněnka se potvrdila. Rekord padl hned v následujícím utkání. Druhý rekord překonala na stejných drahách Lucie Vaverková výkonem 604. Další statistiky dnes nebudu rozvádět. Do Vánoc ještě vydám zpravodaj s podzimními statistikami.

Datum: 5. 12. 2005 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda