ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – 3. kolo

Po výhře v Rosicích drží HKK Olomouc neporazitelnost a první příčku tabulky. Lokomotiva Česká Třebová porazila doma 3777 kuželek.

Stejně jako v minulém kole si na svoje konto připsaly tři vítězství hostující celky. Hráči TJ Třebíč, kteří v minulém kole darovali doma body Moravské Slávii, tentokrát uspěli ve Valašském Meziříčí. Hostující celek měl lepší závěr utkání zásluhou výkonů a výher Petra Dobeše a  zvláště pak Kamila Nestrojila, který zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 619 kuželek. V celku TJ Třebíč se představil veterán Dalibor Lang, který ziskem bodu přispěl k výhře hostujícího celku. Dosud neporažený celek HKK Olomouc zajížděl k utkání třetího kola do Rosic. Dramatické utkání bylo okořeněno čtyřmi šestistovkami. V průběhu zápasu získali hráči obou družstev po třech bodech, a tak o výhře rozhodovaly poražené kuželky a v těch měli hráči HKK Olomouc v průběhu utkání vesměs navrch a díky tomu si připsali na svoje konto důležitou výhru. Nejlepší výkon v utkání předvedl Martin Vaněk, který porazil 631 kuželek. Hráči Moravské Slávie Brno neuspěli doma ani v tomto kole a na domácí výhru stále čekají. Tentokrát byl nad jejich síly SKK Svijany Vrchlabí. Domácí hráči získali jediný bod zásluhou Milana Kliky, který přehrál 3:1 Ladislava Erbena. Na domácí dráze se herně dařilo hráčům Lokomotivy Česká Třebová. TJ Červený Kostelec podal dobrý výkon, ale na 3777 poražených kuželek domácího celku to nestačilo. Padlo šest šestistovek. Čtyři v podání hráčů domácího celku a dvě pokořili hráči Červeného Kostelce. Nejlepší výkony zaznamenali Ondřej Topič, který porazil 680 kuželek, a Václav Kolář 677 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Ondřej Mrkos 639 kuželek. Červený Kostelec uhrál zásluhou Martina Mýla jediný bod, a tak z toho byla jasná výhra domácího celku 7:1. V souboji nováčků nejvyšší soutěže mezi Českými Velenicemi a SKK Hořicemi byli po dramatickém průběhu úspěšnější domácí hráči. Zvítězili 5:3, když o rozhodující náskok v poražených kuželkách se postaral v závěru utkání výkonem 619 Bronislav Černuška, když zvítězil 4:0. Zbývajících pět duelů bylo velmi vyrovnaných. Hráči KK Hvězdy Trnovany se na domácí dráze opět zlepšili. Po 3556 kuželkách v prvním kole zdolali proti SKK Jičínu ještě o 28 více. V utkání padly čtyři šestistovky, tři na straně domácích a jedna v podání hostujícího hráče. Nejlepší výkon opět podal Michal Koubek, který porazil 624 kuželek.

V tabulce zůstávají bez porážky již jen dva celky a to HKK Olomouc a TJ České Velenice, které mají na svém kontě ztrátu jednoho bodu za remízu v prvním kole soutěže. Na opačném konci tabulky na vítězství zatím nedosáhly tři družstva. SKK Jičín a předposlední TJ Červený Kostelec, se ziskem jednoho bodu za remízu v prvním kole na desátém místě TJ Valašské Meziříčí.

Datum: 25. 9. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa