ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Žádost o dotaci nákupu žákovských koulí – pozor změna termínu

Z důvodu vývoje kuželkářského sportu a sjednocení s okolními státy se VV ČKA rozhodl pro změnu v pravidlech, která znemožňuje staršímu žákovi/žákyni hrát jakékoliv utkání řízené dle platných Sportovně technických předpisů kuželkářského sportu s koulí o průměru 16 cm.

V praxi to znamená, že všechny žákovské kategorie (starší/mladší, chlapci/dívky) musí od nové sezóny 2016/17 hrát se žákovskou koulí (průměr 15 cm) veškerá mistrovská i nemistrovská utkání řízená dle Sportovně technických předpisů kuželkářského sportu. Aby tento přechod nebyl natolik těžký pro hráče, kteří se v minulém ročníku přeučili ze žákovské koule na kouli o průměru 16 cm (a museli by se tak na jeden soutěžní ročník vracet zpět k žákovské kouli), rozhodl se VV ČKA udělit těmto hráčům výjimku a zanechal jim možnost dohrát soutěžní ročník 2016/17 se standardní velikostí koule. Pro soutěžní ročník 2017/18 a další bude tato výjimka stažena.

Jako podporu všem oddílům, kteří se potřebují do nového soutěžního ročníku vybavit žákovskými koulemi, se VV ČKA rozhodl, že bude hromadně dotovat nákup těchto koulí pro jednotlivé oddíly. Stačí vyplnit online formulář níže do 19. 6. 2016. Prioritně budou odbavovány žádosti oddílů, které pořádají nebo se účastní Bellatex Tour – Poháru mladých nadějí, přihlásily se do 1. KLD a aktivně se podílí na pořádání jakékoliv žákovské turnaje pro ČKA. Ohled bude brán ale i na ostatní žádosti, kde se oddíly snaží vybudovat silnou členskou základnu z mladých kuželkářů.

Datum: 7. 6. 2016 | Sekce: Mládež | Autor: Petr Bína