ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2015/16 – 21. kolo soutěže

Sokol Luhačovice potvrdily doma zisk druhého místa. O bronzu se rozhodne v posledním kole v Praze, kde hostí Slavoj třetího v pořadí SKK Vrchlabí.

O zisku titulu padlo rozhodnutí již v minulém kole. Po předposledním kole je jasné, že na stříbro dosáhnou hráči Sokola Luhačovice. O třetím místě se rozhodně až v posledním kole v Praze, kde Slavoj Praha, který je na čtvrtém místě, hostí třetího v pořadí SKK Vrchlabí. Slavoj Praha potřebuje vyhrát 6:2, aby se posunul na bronzový post. Šestka kandidátů pro Interligu je po tomto kole jasná. Klokani již v posledním kole na šestou příčku nemohou dosáhnout.

V tomto kole ve dvou utkáních dokázaly zvítězit hostující celky. Slavoj Praha si díky výhře v Olomouci zachoval naději na třetí příčku. Hostující hráči porazili tři šestistovky a jako družstvo dosáhli na druhý nejlepší výkon na olomoucké kuželně v tomto soutěžním ročníku. Lepší byly jen Rokycany v devatenáctém kole. Druhé vítězství hostujícího celku zaznamenaly hráči Sokola Husovice v brněnském derby. Po druhém nejlepším výkonu družstva na kuželně nedali hráči Husovic domácím nejmenší šanci na zisk bodů a na vůbec prvního domácí vítězství v soutěži. Výborně zahrál hostující Zdeněk Vymazal, který porazil 636 kuželek. Hráči Sokol Luhačovice hostili Klokany ze Stříbra. K utkání podal komentář Vlasta Červenka: Nejvyšším domácím jarním výkonem jsme zdolali Klokany 7:1. V prvních dvojicích bylo utkání vyrovnané, rozhodovaly poslední dráhy, kde prokázali pevnější nervy za domácí Michal Markus, který porazil Davida Junka o 32 kuželek a celkem vyhrál o 31, a hostující Vlasta Zeman, který nahrál na Jirku Kudláčka 22 kuželek a celkem zvítězil o 2 kuželky. Od následujících hodů už ale hosté tahali za kratší konec a šanci na zisk dalšího bodu už nedostali. Výborné výkony zahrál Radek Polách, který porazil 627 a Rosťa Gorecký 626 kuželek. SKK Rokycany potvrdily svoji suverenitu i v posledním domácím utkání, kde přehrály TJ Valašské Meziříčí 6:2. Hosté vzdorovali, ale na tři šestistovky v podání domácích hráčů neměli. SKK Svijany Vrchlabí nadělily ve svém posledním domácím utkání kanára SKK Jičínu. Z domácího celku nedosáhl na šestistovku pouze Kamil Fiebinger, který porazil 590 kuželek. Hostující celek i přes dvě šestistovky na svém kontě nezískal ani bod. KK PSJ Jihlava ztratila po prohře v Náchodě s TJ Červeným Kostelcem šanci na boj o třetí příčku. Hosté bojovali, ale na výkon hráčů domácího celku nestačili.

V tomto kole padlo osmnáct šestistovek. Nejvíce opět ve Vrchlabí, kde jich padlo sedm. Domácí hráči se na tom podíleli pěti šestistovkami. Na nejlepší výkony kola dosáhli Michal Pytlík v Rokycanech a Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice na Moravské Slávii. Oba porazili shodně 636 kuželek. Lepší dorážku 249 měl Michal Pytlík. Vedení v pořadí jednotlivců drží i po tomto kole Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice (612,7) před Romanem Pytlíkem z SKK Rokycany (607,7) a Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice (606,9). Soutěž jednotlivců v zisku bodů pro družstvo vede i nadále s náskokem jednoho bodu Vojtěch Špelina z SKK Rokycany před Radkem Poláchem ze Sokola Luhačovice.

Datum: 3. 4. 2016 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa