ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kontrolní start juniorské reprezentace v Blansku

Kuželna KK Blansko byla ve dnech 27.–28. 2. 2016 dějištěm třetího (a současně i posledního) kontrolního startu juniorské reprezentace před nadcházejícím mistrovstvím světa.

Ke kontrolnímu startu bylo pozváno 12+12 juniorek a juniorů. Řada z nich se však omluvila (N. Tatoušková, M. Holec, J. Vařák), za které byli pozváni náhradníci. Nepříjemné bylo, že v předvečer akce se omluvili také V. Kohoutová a J. Endršt, které se již nepodařilo nikým nahradit.

První kontrolní kemp v září 2015 byl zaměřen spíše na mladší hráče, z nichž řada byla ještě z dorostenecké kategorie. Druhý kemp se konal v České Třebové, která patří mezi naše „padavé“ kuželny a měl umožnit hráčům, aby předvedli vysoké náhozy na hranici (v lepším případě nad hranicí) osobních rekordů – řada hráčů toho využila. Poslední kemp se konal v Blansku hlavně kvůli vybavení kuželny. Před dvěma lety se v Brně konalo MS a technologie z tohoto mistrovství skončila na dvou našich kuželnách: v Blansku a v Třebíči. Letošní MS bude opět na technologii fy Funk, a proto trenéři chtěli závěrečný KS uspořádat na drahách, které budu co možná nejpodobnější těm, na kterých se bude mistrovství konat. Na tomto místě je třeba říci, že domácí klub vytvořil pro naše reprezentanty ideální podmínky a za to mu patří velké poděkování.

Letošní MS bude hostit chorvatský Novigrad a bude mít stejnou strukturu soutěží, jakou jsme prožili v roce 2014 u nás v Brně. Soutěže budou zahájeny Světovým pohárem dorostu, ve kterém každý přihlášený stát bude zastupovat 1 dorostenka a 1 dorostenec. Poté přijde na řadu MS juniorů, na které vyšleme týmy ve složení 8+8. Závěr soutěží obstarají dospělí svým MS jednotlivců. Na základě úspěšnosti v minulých letech jsme získali možnost přihlásit 6 žen a 4 muže.

Do MS zbývají již jen dvě reprezentační akce. Nejprve se 16.–17. 4. 2016 setkají v Třebíči ženy a muži (v počtu 8+8), aby i oni si vyzkoušeli technologii z MS. Na úplný závěr absolvuje juniorská reprezentace mezistátní utkání v Německu – termín: 7. 5. 2016, místo není ještě známo. Z uvedeného přehledu se může zdát, že jedinou kategorií, která v letošním ročníku neabsolvovala svoji přípravu, je dorost. Pravdou však je, že dorostenci dostávali pravidelně příležitost při KS juniorské reprezentace a těchto akcí se také účastnili reprezentační trenéři dorostu.

Všem reprezentačním trenérům se již pomalu ale jistě rodí podoba nominace. Některá místa jsou již obsazena, ale stále ještě zbývají volná místa, která budou přidělena na základě výsledků v posledních ligových kolech a MČR jednotlivců.

Vraťme se však ještě na chvíli zpátky do Blanska. Pro všechny zájemce uvádíme podrobné výsledky z KS juniorů. Na doplnění je třeba zmínit, že někteří hráči ze zdravotních důvodů neabsolvovali všechny tři starty. Hráčka L. Lidman se za svobodna jmenovala Utikalová. Ve výsledcích je uveden také J. Flek z domácího klubu, který pouze zaplnil volné místo.

Datum: 1. 3. 2016 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jiří Jančálek