ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2014/15 – 22. kolo soutěže

Je dobojováno. Po devatenácté mají titul ve svých rukách hráčky Slavie Praha. Po osmé nepřetržitě v řadě za sebou. Soutěž opouštějí Sokol Husovice a SKK Jičín.

Poslední kolo rozhodlo o tom, že devatenáctý titul si připisují na svoje konto hráčky Slavie Praha, osmý nepřetržitě v řadě za sebou od roku 2007. Dlouho to vypadalo, že na titul nedosáhnou, ale zlepšením v závěru soutěže opět titul získaly. Blahopřeji. V posledním kole potvrdily zisk titulu na kuželně v Husovicích, kde domácí celek jasně přehrály po nejlepším výkonu na husovické kuželně v letošním soutěžním ročníku. Druhou příčku obsadily s jednobodovou ztrátou hráčky Spartaku Přerov, které měly hodně dlouho našlápnuto na zisk mistrovského titulu, ale závěr sezóny neustály. V posledním kole zvítězily doma nad SKK Náchodem. Třetí příčku vybojovaly hráčky KC Zlín po neskutečně těsném rozdílu ve skóre. Mají na svém kontě o 0,5 bodu víc jak jejich největší soupeřky z Blanska. Obě družstva mají navíc na svém kontě zcela shodný zisk setových bodů. Soutěž opouštějí Sokol Husovice a SKK Jičín. Pro příští ligový ročník je nahradí SKK Rokycany a Slovan Rosice.

V posledním kole soutěže pokořily šestistovkovou hranici dvě hráčky. Zuzana Musilová porazila v Blansku 629 kuželek a Kamila Katzerová v Přerově 606. Vedoucí příčku v pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů udržela i po posledním kole Veronika Petrov z Konstruktivy Praha průměrem z průměrů 570,5, druhou příčku obsadila Martina Hrdinová z SKK Náchod (568,6). Třetí místo vybojovala Markéta Jandíková z TJ Valašského Meziříčí (563,7) těsně před Kamilou Katzerovou (TJ Spartak Přerov), která uhrála průměr 563,3. Vedení v  pořadí dle získaných bodů pro družstvo ztratila až prohrou v posledním kole Jana Račková ze Slavie Praha. Zvítězila Martina Hrdinová z SKK Náchod. Dosáhla stejného počtu bodů, ale odehrála o jedno utkání méně a v zisku setových bodů na tom byla o 0,5 bodu lépe. Třetí příčku uhrála Kamila Katzerová ze Spartaku Přerov.

Datum: 12. 4. 2015 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa